Aasa Kredit

Aasa Kredit är ett internationellt finansbolag som erbjuder privatpersoner snabblån av mindre storlek och utan säkerhet. Företaget etablerades på den svenska marknaden år 2012 och är en del av Aasa Global Group med bas i Estland. Aasa Global Group, som grundades år 2011, är för närvarande verksamt i Europa, Sydamerika och Asien och expanderar löpande sin verksamhet globalt. Bolaget är ett dotterbolag till finansföretaget Supernova med kontor i Luxemburg. Verksamheten i Sverige är godkänd och Aasa Kredit står under Finansinspektionens tillsyn.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10.000 – 50.000 kr
Löptid: 1 – 3 år
Eff. ränta: 36,9 – 45,71%
Startavgift: 490 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Aasa Kredit
Bolag: Aasa Kredit Svenska AB
Org. nr: 556902-0141
FI institutnummer: 44078

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Aasa Kredit: “Räntan är för närvarande 3,55–10,85 %. Om den rörliga årsräntan är 4,68 procent, blir den effektiva räntan 4,91 procent för ett annuitetslån på 100 000 kronor upplagt på 5 år (60 återbetalningstillfällen) och med en uppläggningsavgift på 300 kronor. Det totala beloppet att betala, vid oförändrad ränta blir 112 650 kronor och din månadskostnad blir 1 873 kronor. “


Aasa Kredit omdöme 2018

Aasa KreditAasa Kredit Svenska AB har sedan 2017 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Aasa Kredit är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Tjänster

Aasa Kredit vänder sig till de kunder som omgående behöver lösa ett lån av mindre storlek, från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor, med en skälig löptid och ränta. Företaget erbjuder en låneprocess som genomförs helt digitalt och som kortar ner beslutsprocessen för kunden. Företaget garanterar en utbetalning inom 24 timmar, en tidsperiod som generellt sett är längre vid ansökan hos traditionella banker. Aasa Kredit strävar efter att erbjuda en modern och säker utlåningsprocess till sina kunder samt vara ett alternativ till de traditionella bankerna. Aasa Kredit vänder sig i första hand till dem som vill ha snabba och enkla finanslösningar.

Lån hos Aasa Kredit

Blancolån

Aasa Kredit erbjuder ett så kallat blancolån, ett lån utan säkerhet. Det innebär att ingen egendom, som hus eller bil, lämnas som pant för lånet. Någon redogörelse för vad den lånade summan ska användas till efterfrågas inte och skälet till ansökan förblir privat. En godkänd ansökan efterföljs av en transaktion inom 24 timmar till låntagarens bankkonto.

Lånet kan när som helst lösas i förtid vilket är helt kostnadsfritt. Observera att det inte är möjligt att ha två lån samtidigt hos Aasa Kredit.

Hur går ansökan till?

Låneprocessen styrs till största del av låntagaren själv som fyller i ansökan i ett digitalt dokument på Aasa Kredits hemsida.

Den blivande låntagaren använder lånekalkylatorn för att beräkna lån och räntekostnader och anger sedan den aktuella summan samt önskad återbetalningstid för lånet. Beroende på lånebelopp och vald amorteringstid kan räntor och avgifter komma att förändras. Därefter fyller kunden i sina personuppgifter för att gå vidare med sin ansökan. En kreditupplysning görs via UC på den sökande och om ansökan går igenom görs en utbetalning inom 24 timmar. Observera att ansökan kräver ett giltigt BankID.

Enligt konsumentskyddslagen har låntagaren, som i detta fall använt sig av distansförsäljning, rätt att annullera lånet inom 14 dagar. Kreditgivare, i detta fall Aasa Kredit, ska meddelas inom 14 dygn från dess att ett låneavtal undertecknats. Uppsägningen görs via kontakt med kundservice inom angiven tid.

Vem kan ansöka om lån?

Aasa Kredit ställer ett antal krav på den som vill teckna sig som låntagare. Följande krav ska vara uppfyllda:

  • Den sökande måste ha fyllt 20 år.
  • Den sökande måste ha en stadig inkomst.
  • Den sökande måste ha en taxering på minst 110 000 kronor/år.
  • Den sökande måste ha en permanent adress i Sverige.
  • Den sökande måste ha ett (aktivt) bankkonto.

Företaget godkänner inte att en potentiell långivare har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Om information saknas kontaktar företaget lånesökaren för en eventuell komplettering av inkomstunderlag. Som godkänt underlag räknas anställningsbevis, kontoutdrag eller lönespecifikation. Företaget lånar inte ut pengar om den sökande inte kan påvisa att det finns en grundläggande god ekonomi. Bedömningen av detta kan komma att göras från fall till fall.

Aasa Kredit lämnar ingen garanti för att en låneansökan beviljas då det alltid är låntagarens ekonomiska förutsättningar som styr utgången.

Priser och avgifter

Kostnaderna för ett godkänt lån utgörs av en uppläggningsavgift, en månatlig administrationsavgift samt årlig ränta mellan 9,9% till 29,9%. Uppläggningsavgiften är en engångskostnad och betalas endast vid första tillfället.

Då ränta och amortering av lånet inte inkommit till Aasa Kredit inom utsatt tid tillkommer en förseningsavgift samt betalningspåminnelse. Ytterligare utebliven inbetalning är förenat med inkassokrav och ytterligare omkostnader.

Prisexempel

Följande är ett exempel på de totala lånekostnaderna som kan uppstå:

Vid ett lån på 25 000 kronor och med en löptid på 24 månader blir den totala månadskostnaden
1696 kronor. Med en ränta på 29,9 %, en effektiv ränta på 38,79 % samt en uppläggningsavgift på 490 kronor blir den slutgiltiga kostnaden för lånet 33 747 kronor.

Vid utebliven betalning tillkommer extra kostnader så som påminnelseavgift vilket påverkar totalkostnaden i slutändan. Ovanstående räkneexempel omfattar inte den månatliga administrationsavgiften.

Support och öppettider

Kundservice håller öppet för företagets kunder måndag till fredag under ordinarie kontorstider. Deras kundservice till finns tillgänglig på såväl telefon som mejl, om du till exempel har tagit ett lån och har frågor angående inbetalningar och liknande kan du kontakta deras support.


Vanliga frågor

Vilka konsumenter vänder sig Aasa Kredit till?

Låntagare mellan 20–80 år som önskar en snabb låneprocess med kortare handläggningstid än traditionella bankers och generellt längre löptider än vanliga snabblångivare.

När kan ansökan om lån göras?

Då ansökningsprocessen är helt onlinebaserad kan ansökningen genomföras när som helst på dygnet. Godkännandet genomförs däremot under ordinarie arbetstider och lånet betalas ut med normalt en bankdags fördröjning.

Vilka är kraven för att få ta lån hos Aasa Kredit?

Det krävs att den potentiella låntagaren är folkbokförd i Sverige, har en stadig taxerad inkomst och ett aktivt bankkonto. Låntagaren måste vara fyllda 20 år och får inte ha några betalningsanmärkningar.

Tar Aasa Kredit en kreditupplysning via UC?

Ja, Aasa Kredit gör en kreditupplysning via UC. Lån beviljas inte till personer med registrerade betalningsanmärkningar eller skuldkonto hos Kronofogden.

Vad händer om kunden har missat en inbetalning?

När en betalning saknas skickar Aasa Kredit en betalningspåminnelse till låntagaren och om skulden förblir oreglerad förs den vidare till inkasso. Observera att detta kan medföra extra kostnader som inte följer de exempel som lånekalkylatorn tagit fram och som därför påverkar totalkostnaden av lånet.

Vad händer om kunden har svårt att betala tillbaka lånet?

Kunden bör omgående ta kontakt med kundtjänst för att se på vilka möjligheter som finns till att hitta en lösning. För att undvika detta uppmanar därför alltid Aasa Kredit de sökande att noga tänka igenom beslutet om lån.

Gå vidare till webbplatsen


Aasa Kredit
Genomsnitt 4.6 (92.5%) baserat på 24 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)