Accept

Accept är ett svenskt försäkringsbolag som med tillstånd av Finansinspektionen jobbar med försäkringslösningar för privatpersoner. Bolaget är privatägt och har varit verksamt sedan år 1998, då de var först i Sverige med inkomstförsäkringar. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg i Stockholm men har även verksamhet i övriga Norden och i Tyskland. Hela verksamheten är internetbaserad vilket innebär att driftkostnader och premier hålls relativt låga i jämförelse med andra försäkringsbolag med fysiska kontor.

Se pris och bli medlem direkt


Accept Försäkring omdöme 2018

AcceptAccept Försäkringsaktiebolag har sedan 1997 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva försäkringsverksamhet. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att försäkringsbolaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Accept är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett försäkringsavtal på distans (t.ex. via internet).

Besök och läs mer om inkomstförsäkringen


Accept Inkomstförsäkring

Acceptance En inkomstförsäkring är ett skydd som hjälper dig ifall du plötsligt skulle bli arbetslös. Istället för att bara få ersättning genom a-kassa får du då tack vare försäkringen hela 80 % av din lön. A-kassan ger dig som mest 14 800 kronor i månaden, oavsett vilken inkomst du haft tidigare, därför kan en inkomstförsäkring vara ett bra alternativ. Du väljer själv vilket belopp du vill försäkra, upp till 85 000 kronor. Om du är anställd, har eget företag eller redan har en försäkrad inkomst via ett fackförbund så kan du skaffa en försäkring via Accept. Du kan teckna försäkringen enkelt via hemsidan så länge du uppfyller vissa krav.

Du som anställd behöver ha varit tillsvidareanställd i minst 12 månader, du måste vara medlem i en a-kassa och bosatt i Sverige. Du får inte ha fyllt 55 år och det får inte finnas en chans att du kan bli varslad från ditt jobb. När du tecknar försäkringen måste du nyttja den i 12 månader innan du blir arbetslös, för att ersättning ska betalas ut. Försäkringen gäller inte om du själv väljer att säga upp dig från din arbetsplats och du får inte heller ha misskött ditt arbete så du blivit avskedad. Kostnaden för att ha en försäkring hos Accept varierar beroende på din inkomst, fyll i dina uppgifter i tabellen på hemsidan så kan du få en överblick över alla priser och hur stor ersättning du skulle få vid tecknande av inkomstförsäkring.

Som egenföretagare behöver du vara medlem i en a-kassa, ha fyllt 21 år, haft din verksamhet igång de senaste 24 månaderna, inte varit försatt i konkurs de senaste 5 åren och du får inte ha några betalningsanmärkningar på företaget. Du måste teckna och nyttja försäkringen i 18 månader innan du blir arbetslös för att ersättningen ska gälla. I tabellen på hemsidan kan du beräkna dina kostnader och se hur stor ersättning du skulle få vid tecknande av Accepts inkomstförsäkring.

Om du redan är med i ett fackförbund som skyddar din lön kan du använda inkomstförsäkringen via Accept som ytterligare ett komplement och få tillgång till ännu bättre ersättning vid arbetslöshet. I tabellen på hemsidan kan du läsa mer om vad det skulle innebära för dig att teckna en sådan försäkring.

Om du behöver hjälp av en handläggare när du ska teckna din försäkring kan du alltid kontakta Accepts kundservice via telefon och mejl.

Du som har en inkomstförsäkring via annat bolag kan enkelt flytta den till Accept, om du till exempel vill ha bättre villkor än de du har hos din nuvarande försäkringsgivare. Om du under försäkringstiden skulle byta arbetsgivare så påverkas inte din försäkring hos Accept, utan löper vidare som vanligt och försäkrar din nya lön.

Uppsägningstvistsförsäkring

Accept kan hjälpa dig om du skulle hamna i en tvist med din arbetsgivare gällande din uppsägning. Om du tecknat en uppsägningstvistsförsäkring kan du få hjälp om du blivit uppsagd på felaktiga grunder och även få råd om du behöver förhandla om dina uppsägningsvillkor, gällande exempelvis arbetsbefrielse. Om det skulle behövas kan du även få rätt till en advokat och ersättning för rättegångskostnader, upp till 300 000 kronor. Du som försäkringstagare betalar en självrisk på 20 % av kostnaden för allt. Försäkringen kostar endast 60 kronor i månaden och du kan teckna den direkt på hemsidan.

Skadeanmälan

Om du skulle bli ofrivilligt arbetslös är det viktigt att du direkt fyller i en skadeanmälan hos Accept, så du kan få din ersättning så snabbt som möjligt. Det tar maximalt 30 dagar att handlägga din anmälan, men oftast går det snabbare än så. Om din anmälan blir godkänd får du sedan utbetalningar en gång i månaden, vanligtvis sista måndagen varje månad.

När du har en försäkring via Accept och blir arbetslös så får du även tillgång till jobbsökartjänsten Auranest i ett år. Där kan du ladda upp ditt CV och få hjälp att sprida det till alla relevanta CV-databaser i Sverige, bland annat Arbetsförmedlingens, så att du snabbare kan hitta ett nytt jobb.

Reseförsäkring

Accept samarbetar även med vissa utvalda resebyråer i Norden och Tyskland genom att erbjuda kunder som bokar resor via dem en omfattande reseförsäkring. Försäkringen kommer upp som alternativ när du bokar en resa och kan ersätta dig om du till exempel skulle tvingas avboka i sista minuten på grund av sjukdomsfall, skilsmässa eller en händelse i din bostad som gör att du inte kan åka. Accepts reseförsäkring täcker också kostnader vid förseningar, något som de flesta hemförsäkringar inte gör. Du får dock inte ersättning om du till exempel inte skulle bli beviljad ledighet från din arbetsgivare eller om du inte fått visum till landet du tänkt besöka.

Om flygbolaget du reser med skulle gå i konkurs innan eller under din resa så kan du få pengar tillbaka, eller hjälp att boka en ny resa för samma kostnad. För att få ersättning vid en oförutsedd händelse behövs en skriftlig skadeanmälan med bifogade intyg som styrker det som hänt, det kan till exempel vara läkarintyg eller en polisanmälan. Här kan du se vilka resebyråer som erbjuder Accepts försäkring och även jämföra vad det skulle kosta att teckna den i samband med din resa.

Certifikatförlustförsäkring

Accept erbjuder en certifikatförlustförsäkring, som är specialiserad för piloter, flygledare och andra yrken där det krävs ett medicinskt certifikat. Du som har ett av dessa yrken kan teckna försäkringen om du inte fyllt 50 år och inte redan är arbetslös. Du kan också teckna försäkringen om du är pilotstuderande. Du som försäkringstagare väljer själv försäkringsbeloppet och premien ökar med 8–12 % varje år, eftersom hela försäkringen är starkt åldersbaserad.

Fortsätt till webbplatsen


Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: Accept Försäkringsaktiebolag
  • Org. nr: 516401-6577
  • Postadress: Box 2068, 174 02 Sundbyberg
  • Telefonnummer: 08-629 24 90
  • Mailadress: info@accept.se

Relaterade länkar


Accept
Genomsnitt 4.3 (85.71%) baserat på 7 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)