Advisa

AdvisaAdvisa bildades år 2011 och är ett låneföretag som arbetar med att ta ett helhetsgrepp på hushållets samtliga lån och krediter. Syftet är att låta kunder samla befintliga lån till ett enda gemensamt lån och därigenom kunna sänka den totala kostnaden samt få en bättre översikt över den egna ekonomin.

Advisa är inte en bank, utan en låneförmedlare, som arbetar för att omförhandla befintliga lån, samt med att jämföra olika långivare vid nytecknande av lån. Affärskonceptet går ut på att i samarbete med olika långivare kunna leta upp det mest fördelaktiga avtalet för kunden, varje kund får därmed en individuell låneprocess. Advisa samarbetar med flera olika långivare och det är dessa långivare som i slutänden står för lånen. Advisa fungerar som en mellanhand och rådgivare för att kunna ge det bästa lånealternativet till varje kund.

Besök Advisa och ansök kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 2.95% – 33.20% 
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Månadsinkomst minst 10 000 kr
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Advisa
Bolag: Advisa AB
Org. nr: 556855-5428
FI institutnummer:44009

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Advisa: “För ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5.64% och 0 kr i uppläggnings-/aviaavgift blir den effektiva räntan 5,79%. Totalt belopp att betala: 127 764 kr. Månadskostnad: 1 183 kr fördelat på 108 betalningstillfällen.”


Omdöme 2019

Advisa har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Advisa är ett tryggt val av låneförmedlare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Fortsätt till Advisa


Låna pengar utan säkerhet

Advisa Lån

Det finns två olika alternativ för att låna via Advisa. Du kan ansöka om ett helt nytt lån inför en större investering eller annat behov, eller välja att samla alla dina befintliga lån och krediter hos en långivare i ett nytt lån. Detta är ett alternativ för de som redan har flera mindre lån som de kan baka ihop till ett stort lån och på så vis få ner kostnaden och få en bättre överblick över hela lånebilden.

Eftersom Advisa samarbetar med olika långivare med olika låneregler finns det möjlighet att låna utan säkerhet. Privatlån bygger på låntagarens betalningsförmåga och kreditvärdighet. Genom att göra en fullständig analys innan man tecknar lånen får man en samlad månadskostnad och säkerställer att det är rimligt att betala tillbaka lånen inom avsatt tid.

Villkor

För att kunna ansöka om lån via Advisa krävs att du har fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 10 000 kronor. Du får heller inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden. Advisa kan dock ha överseende med betalningsanmärkningar så länge du är kapabel att lösa dem.

Att ansöka om lån

Advisas låneansökan görs i tre steg. Först fyller du i ansökan, detta gäller för alla kunder, vare sig du söker ett nytt lån eller vill lägga om dina befintliga. När du gjort din ansökan blir du uppringd av en handläggare på Advisa och din ansökan diskuteras i detalj per telefon.

Därefter skickas ansökan vidare till de långivare som Advisa anser passar bäst för det specifika uppdraget. Vilka långivare detta är bestäms individuellt beroende på vilken typ av lån det gäller och vilka tjänster och villkor Advisas olika samarbetspartners erbjuder. När långivarna har granskat din ansökan återkommer de till Advisa med olika förslag på lån. Samtliga förslag diskuteras återigen med dig via telefonsamtal med Advisas personal där du får råd och hjälp att välja ut det förslag som passar dig bäst.

Långivarnas erbjudande gäller oftast i 30 dagar. Under denna tid behöver du besluta om du vill gå vidare med något av förslagen och i så fall vilket förslag du vill sluta avtal kring. Efter att du fattat ett beslut och tecknat avtal via Advisa finns pengarna på kontot inom 2 – 5 bankdagar.

Lånebelopp

Advisa erbjuder hjälp med privatlån upp till max 600 000 kronor, och alla som uppfyller grundkraven kan ansöka om lån. Om du inte uppfyller alla grundkrav kan du istället ansöka om ett lägre lån, eller ansöka tillsammans med en medsökande eller med en borgensman och på så vis öka kreditvärdigheten.

Månadskostnad och återbetalningstid

Den månatliga kostnaden för lånet baseras på olika faktorer och är avgörs efter faktorer som lånebelopp, amorteringstid och aktuell ränta. Den effektiva räntan är baserad på kundens kreditvärdighet och varierar från 2, 95 % – 33, 2 %. På samma sätt som månadskostnaden varierar är också återbetalningstiden beroende på typ av lån och räknas ut individuellt för varje kund och varje lån. Du kan dock alltid betala tillbaka i en snabbare takt om du önskar, eftersom Advisa erbjuder fri amorteringstid.

Bostadslån

Vid köp av bostad används nästan alltid ett bostadslån. Advisa erbjuder hjälp med att reda ut frågor kring kontantinsats, topplån eller handpenning. Själva bostadslånet räknas inte som ett privatlån hos Advisa, bostadslånet är kopplat till bostadens värde med bostaden som säkerhet. Vill du utöver bostadslånet, som även kallas för bottenlån, ha hjälp med ett topplån, teckna nytt lån inför en renovering eller låna till kontantinsatsen kan du använda Advisas privatlån.

Billån

Många bilhandlare erbjuder billån vid bilköp, både för begagnade bilar och för helt nyproducerade bilar. I dessa fall används bilen som säkerhet och i kombination med kontantinsatsen och de administrativa lånevillkoren kan lånet bli dyrt. Advisa föreslår istället ett privatlån, närmare bestämt ett blancolån utan säkerhet hos en extern långivare. Med ett blancolån kan du låna pengar som täcker hela beloppet utan kontantinsatsen.

Låneavtalet kan vara klart redan innan bilköpet är aktuellt. På så vis har du hela finansieringen klar i förväg och vet hur den totala budgeten ser ut inför bilköpet. Du kan låna upp till 600 000 kronor i privatlån för bilköp med en amorteringstid från 1–15 år. Kraven för att få använda sig av Advisas lånetjänster är desamma oavsett vad du lånar till.

Samla lån och krediter

Advisa erbjuder lån av olika typer, du kan till exempel välja att ta ett lån eller att samla flera befintliga. Om du väljer att samla alla dina befintliga lån ska samtliga lån och krediter inkluderas i ansökan. Bolån, billån, men även elektronikprodukter, resor och andra konsumentprodukter som köpts på avbetalning. Detta kallas för ett samlingslån och kan vara en lönsam räddning med positiv påverkan på privatekonomin. För den som har olika lån och krediter på flera ställen kan du slå ihop alla låneskulder och/eller krediter till en summa och betala tillbaka i ett samlat grepp.

Syftet med att samla alla lån och krediter är att skapa en samlad amorteringsplan, en samlad ränta och en samlad månadsöversikt på privatekonomin. Ofta innebär detta sänkta kostnader på lån och krediter och att du har möjlighet att förbättra sin kreditvärdighet.

Övrigt

Vid alla låneförfrågningar hos Advisa görs en kreditprövning. Detta är en process som alla långivare och banker gör när någon ansöker om ett lån, skillnaden mot en traditionell låneansökan hos en bank är att Advisa endast gör en kreditupplysning. Denna kan sedan alla långivarna dela på under hela låneprocessen.

Advisa erbjuder inte SMS-lån eller snabblån. Syftet med Advisas tjänster är att undvika snabblån och istället erbjuda en planerad och samlad lånebild och privatekonomi.

Trygghetsförsäkring

Varje lån bygger på kundens kreditvärdighet och bygger på en i förväg uträknad amorteringsplan. Vid inkomstbortfall, såsom arbetslöshet eller sjukdom, kan du via Advisa teckna en trygghetsförsäkring. Trygghetsförsäkringen är individuellt anpassad och betalas ut i upp till 12 månader.

Advisas tjänster och ansökningsprocess är kostnadsfri för kunder. Kunden betalar inte avgift till Advisa. Advisa finansieras istället på de avtal du har med de långivande företagen och bankerna.

Gå vidare till Advisa


Advisa
Genomsnitt 4.8 (95.56%) baserat på 9 betyg

Senast uppdaterad: 2018-12-28 av Lars Jonsson (Konsument.se)