Arcadia Finans

Arcadia Finans är en låneförmedlingstjänst för privatlån. Tjänsten ägs och drivs av det finska företaget Draivi Media Oy och som erbjuder fler varumärken som agerar som låneförmedlare. Företaget erbjuder en helt svensk webbsida och svensk support för att kunna hjälpa sina kunder. Arcadia förmedlar ansökningar om privatlån utan säkerhet mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor. Den tillståndspliktiga låneförmedlingen sköter deras samarbetspartner, Freedom Finance Kreditservice AB som bland annat erbjuder privatlån, billån och möjligheten att samla dina lån.

Freedom Finance grundades 1999. Företaget ingår i bolaget Zmarta Group som har över 200 medarbetare. Arcadia och Freedom Finance garanterar säker hantering av privat information genom SSL.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10.000 – 500.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 3,6 – 33,4%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Månadsinkomst minst 10 000 kr
Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: ArcadiaFinans
Bolag: Arcadia Finans
Org. nr: 556761-2162
FI institutnummer: 44005

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Arcadia Finans:”Vid annuitetslån på 250 000 kr med 14 års löptid, rörlig årsränta 5,77% (uppläggnings- och aviavg. 0 kr) blir eff. ränta 5.93% totalt belopp 364 994 kr och månadskostnaden 2173 kr. Räntor per 170616.”


Arcadia Finans omdöme

Arcadia FinansArcadia har via Freedom Finance tillstånd av Finansinspektionen att verka som konsumentkredit- och försäkringsförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Arcadia Finans är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån eller en försäkring på distans (t.ex. via internet).

Läs mer och ansök på webbplatsen


Privatlån

Arcadia Finans LånArcadia erbjuder lån på mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor. De är en av ganska få långivare som erbjuder privatlån på så förhållandevis stora summor. Snabblån och privatlån brukar ligga på som mest 350 000 kronor hos de flesta kreditinstitut.

Ansökan

Ansökan går bra att göra på Arcadia Finans hemsida även om det är Freedom Finance som handlägger själva ansökan. En ansökan inleds med att du antingen skriver i beloppet i en ruta eller drar i reglaget tills rätt belopp dyker upp i rutan, därefter fyller du på samma sätt i återbetalningstid. Lånebeloppet kan vara mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor, och återbetalningstiden mellan ett år och femton år. Därefter fyller du i din mejladress och ditt telefonnummer och klickar på rutan ”Ansök om lån” för att komma vidare. Här fyller du i personuppgifter, inkomstuppgifter, uppgifter om familjesituation om det finns en medsökande med mera. Efter en dag (om ansökan fylls i på en vardag) kommer du att erhålla låneerbjudanden från de låneinstitut som accepterar dig som kund. Du acceptera ett låneerbjudande och kan få pengarna insatta på ditt konto samma dag.

Krav för att ansöka om lån

Arcadia Finans har få krav på dig som sökande, grundkraven är:

  • Du måste vara över 18 år.
  • Du måste ha en månadsinkomst på minst 10 000 kronor.
  • Du får inte ha obetalda skulder hos Kronofogden.

Det framgår inte var månadsinkomsten på 10 000 kronor skall komma ifrån, om det krävs fast anställning eller om det går lika bra med a-kassa.

Samarbetspartners

När du gör en ansökan på Arcadias hemsida skickas den vidare till en samarbetspartner, Freedom Finance, som i sin tur samarbetar med ett tjugotal banker och finansieringsbolag. För att få veta exakt vilka dessa banker är måste du besöka Freedom Finance hemsida. Hos Freedom Finance framgår det att de samarbetar med banker och finansinstitut med sinsemellan mycket olika profil. Här återfinns storbanker som SEB och Swedbank, nischbanker som ICA Banken, Ikano Banken, Marginalen Bank och Wasa Kredit samt internationella banker som Santander Consumer Bank och BigBank. Du finner även mycket specialiserade banker som till exempel Cash Buddy som inriktat sig mot låntagare som har svårt att få lån i andra banker.
Betalningsanmärkning
Har du betalningsanmärkning kan du ändå bli erbjuden olika lån eftersom Arcadia och den låneförmedlare som bolaget samarbetar med använder sig av låneinstitut som godkänner lån trots betalningsanmärkning.

Kreditprövning

När din ansökan har skickats in görs en kreditprövning hos Upplysningscentralen. Observera att hos vissa långivare kan du trots betalningsanmärkning bli godkänd för ett lån.

Utbetalning och återbetalning

Vad som gäller för utbetalning och återbetalning kan det skilja sig åt mellan olika låneinstitut. När du presenteras de olika låneerbjudandena framgår det vilka villkor som gäller för respektive bank eller kreditgivare. Beroende på låneinstitut kan en utbetalning ske direkt eller så tar det ett par bankdagar.
Övrigt
Du har rätt att i deklarationen göra ett ränteavdrag på 30 % på den ränta du betalar på ditt lån. Dessa uppgifter skickas automatiskt från Freedom Finance till Skatteverket.


Vanliga frågor

Hur fungerar en låneförmedling?

När du ansöker om ett privatlån hos ett kreditinstitut är det deras bedömning av din kreditvärdighet som avgör om du kommer att få låna pengar och till vilken ränta du kommer att få låna pengarna. När du ansöker om lån uppmanas du ofta att inte bara ta första bästa låneerbjudandet utan jämföra flera olika banker och kreditinstitut. Gör du en formell ansökan kommer banken att göra en kreditbedömning av dig, de kommer att granska din inkomst, dina utgifter, din familjesituation och de kommer att ta en kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen och denna kreditupplysning kommer att registreras på dig. Om det görs många kreditförfrågningar kan det göra det svårt för dig att få lån från andra banker eller kreditinstitut eftersom de kommer att se att det har tagits ett antal kreditupplysningar på dig och de kommer därför att utgå från att du kanske tagit ett lån redan eller att du blivit nekad lån av olika anledningar. För att kringgå detta problem finns det idag ett antal låneförmedlare som skickar din låneansökan till flera långivare och det innebär att bara en kreditupplysning tas.

Vilken ränta får jag på mitt lån?

Den ränta som anges på hemsidan är en indikation i vilken storleksordning du kan förvänta dig att räntan kommer att bli. Räntesatsen sätts individuellt av de bankerna och finansinstituten som tar del av ansökan därför kan den variera en hel del. Räntan beror helt på hur långivarna bedömer din kreditvärdighet. Bedömer långivaren dig som mycket kreditvärdig och att acceptera dig som en kund som medför låg risk kommer du att erbjudas lån med låg ränta. Skulle banken eller kreditinstitutet göra bedömningen att du har låg kreditvärdighet ses du som en högriskkund och får därmed högre ränta på ditt lån, om du beviljas ett lån.

Varför kan inte Arcadia skicka ansökningarna till låneinstituten?

Arcadia marknadsför Freedom Finance Kreditservice AB:s låneförmedlingstjänster och erbjuder en ansökan på sidan men den skickas till Freedom Finance som handlägger den, gör kreditprövning och förmedlar ansökan till de olika bankerna och kreditinstituten. För att få mer information om tillvägagångsätt och annan information måste du besöka Freedom Finance hemsida. Där finner du information om vilka låneinstitut de samarbetar med, hur de går till väga med din ansökan och annan information om hur det går till att ansöka om lån genom dem.

Gå vidare till webbplatsen


Arcadia Finans
Genomsnitt 4.2 (83.33%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)