Axo Finans

Axo Finans är ett företag som förmedlar privatlån mellan 10 000 kronor och 600 000 kronor till banker och låneinstitut. Bolaget grundades 2009 och har sitt säte i Göteborg. De erbjuder även förmedling i Norge där de precis som i Sverige arbetar med ledande banker på marknaden

I Sverige samarbetar bolaget med bland annat med Marginalen Bank, Santander bank, Frogtail, Collector Bank, Nordax bank, Sevenday Finans, Spring Finance och Bluestep. Flera av Axo Finans samarbetspartners ger i sin tur möjlighet att ansöka om lån via flera kanaler som traditionella banker och oberoende långivare.

Axo Finans arbetar under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att agera som förmedlare av lån. Deras tjänst är kostnadsfri och eftersom de ansvarar för att ta en kreditupplysning på dig registreras bara en ansökan om det.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 3,7 % – 26,9 %
  Startavgift: 495 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Årsinkomst på minst 120 000 kronor
Inga obetalda skulder eller betalningsanmärkning hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Axo Finans
Bolag: Axo Finans AB
Org. nr:556907-5673
FI institutnummer: 44052

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Axo Finans: “Individuell ränta från 2,95% – 24%. Exempel: 5.3% 70 000 kr på 15 år. Eff ränta 6,54%. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./månad 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

 


Axo Finans omdöme

Axo FinansAxo Finans AB har sedan 2016 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Axo Finans är ett tryggt val av låneförmedlare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Låna hos Axo Finans

 

Axo Finans LånPrivatlån (Blancolån)

Axo Finans erbjuder privatlån utan säkerhet mellan 10 000 kronor till 600 000 kronor där löptiden är 1 till 15 år. Genom att ansöka hos Axo Finans görs bara en kreditprövning och din ansökan går ut till ett stort antal kreditinstitut som bolaget samarbetar med. När du ansöker om lån via Axo Finans är processen helt digital och sköts direkt via hemsidan. Du fyller bland annat i hur mycket du vill låna, löptid, om du vill lösa befintliga lån, om du har en medsökande, mobilnummer och e-postadress. Genom att klicka på gå vidare godkänner du användaravtalet.

Ansöker du innan klockan 16.00 får du oftast svar samma dag om ansökan sker en vardag. På vardagar får du svar inom 4 timmar, men vanligtvis får du svaret tidigare än så.

Ansökan är inte bindande och om ditt lån blir beviljat har du 30 dagar på dig att acceptera det.

Krav för ansökan hos Axo Finans

För att kunna ansöka om lån via Axo Finans behöver du har en årsinkomst på minst 120 000 kronor, vara minst 18 år gammal och inte ha ett skuldsaldo eller någon betalningsanmärkning hos Kronofogden. Du som är gift eller sambo kan med fördel ansöka om lån tillsammans, eftersom det oftast ökar chanserna att få ett lån beviljat och kan ge lägre ränta.

Betalningsanmärkning

Du har möjlighet att få lån även om du har en betalningsanmärkning. Utifrån den information Axo Finans får med kreditansökan förmedlas din ansökan till kreditgivare som godkänner lån trots betalningsanmärkning. Vanligtvis kräver dessa långivare att du inte har någon aktiv skuld hos Kronofogden. Du kan dock nekas lån även hos dessa låneinstitut om de bedömer att din betalningsförmåga inte är tillräcklig.

Kreditupplysning

När du ansöker om ett lån hos Axo Finans tas en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Finansbolaget gör den och skickar sedan uppgifterna till samtliga kreditinstitut och banker som de samarbetar med för det lån du ansöker om.

Utbetalning

När du ansöker om lån via Axo Finans blir pengarna snabbt tillgängliga, och finns som regel på ditt vanliga bankkonto inom 2–5 dagar efter att ditt skuldebrev skickats tillbaka och handlagts av Axo Finans. Dina ansökningar skickas vidare och exakt hur snabbt det går beror ofta på vilken bank du har, och vilket låneinstitut som du väljer att ta ditt lån från. Alla banker och långivare som Axo Finans jobbar med kräver inte att ett fysiskt skuldebrev ska skrivas ut, signeras och skickas tillbaka, vilket naturligtvis kan göra processen snabbare. Väljer du att identifiera dig med ett Bank-ID eller en e-legitimation skapar det som regel snabbare handläggnings- och beslutsprocesser vilket i sin tur leder till snabbare utbetalningar.

Återbetalning och ränta

Ränta på ditt lån sätts individuellt och bedöms utifrån din kreditvärdighet. Låneinstitutet granskar din ansökan med dina personliga uppgifter och kreditupplysningen. Utifrån detta sätts sedan villkoren för lånet. Detsamma gäller återbetalning. Axo Finans skickar de olika institutens villkor till dig och utifrån dem kan du se vilken ränta och löptid du erbjuds. Du kan när du vill betala tillbaka hela lånet utan extra kostnader. Ränta beräknas fram till den dagen hela skulden är betald.


Vanliga frågor

Varför ska jag använda en förmedlare?

Genom att använda en förmedlare skickas din ansökan till flera långivare, det tas endast en kreditupplysning och du får en översikt där du kan jämföra olika lånerbjudanden. Det innebär även att låneinstituten vet att du kommer att erhålla fler erbjudanden och chansen att få bättre räntor och villkor ökar för dig.

Vad innebär billån, båtlån och renoveringslån hos Axo Finans?

Dessa lån är detsamma som privatlånet men det poängteras att du slipper den kontantinsats som vanligtvis krävs för ett billån eller båtlån. Det finns inga krav på att köpa från bilhandlare eller båthandlare och det krävs ingen säkerhet. Det innebär att det är ett privatlån utan säkerhet som du ansöker om och där villkoren för beviljandet är detsamma. Banken bestämmer sedan räntan utifrån dina förutsättningar precis som med övriga lån och löptiden bestäms efter överenskommelse. Det samma gäller för renoveringslånet och om du vill samla dina lån. Det är samma ansökningsformulär som du använder dig av.

Vad menas med kreditvärdighet?

Det är hur låneinstituten bedömer din betalningsförmåga. En hög kreditvärdighet innebär att det är mindre risk för bankerna att låna ut till dig och du erbjuds vanligtvis en lägre ränta än om din kreditvärdighet är låg. Det innebär också att om du har en betalningsanmärkning anses det som att din kreditvärdighet är lägre och därför kommer oftast dessa lån med en högre ränta.

Vad kostar det att använda Axo Finans tjänster?

Det är kostnadsfritt att använda sig av Axo Finans som låneförmedlare. Istället är det kreditinstituten som betalar Axo Finans för att förmedla lånen som kunderna ansöker om.

Vad är ett annuitetslån?

Annuitetslån innebär att du betalar samma summa varje månad under hela löptiden. I början är större delen ränta men allteftersom du amorterar på lånet minskar räntedelen. Räntan kan givetvis ändras under låneperioden beroende på marknaden eller andra orsaker. Det finns två olika annuitetslån. Det ena kallas för äkta annuitet där ditt fast månadsbelopp kan bli högre men med samma löptid eller så kan löptiden ändras och beloppet är detsamma, så kallad falsk annuitet. Falsk annuitet rekommenderas ofta för dig som inte har så stort rörelseutrymme i din ekonomi.

Gå vidare till webbplatsen


Axo Finans
Genomsnitt 4.6 (92%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)