Innehåll


Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Egenskaper

 • Lägre biljettpriser när du flyger med Norwegian
 • Gratis avbeställningsskydd och reseförsäkring med Norwegian
 • CashPoints på alla köp
 • Inga avgifter vid köp nationellt eller internationellt

Bonuserbjudande

Norwegians bonussystem kallas för CashPoint och ger dig blandad annat:

 • 200 CashPoints när du rekommenderar och värvar en ny kund
 • 1 % av den totala summan på ett köp med kreditkortet
 • 5 % rabatt på biljettpriset gällande LowFare-tickets
 • 20 % rabatt på biljettpriset gällande Flex-biljetter
 • 1 krona (NOK) ger 1 CashPoint

Betala räkningar

 • Betala via din internetbank
 • Lös krediten i förtid

Välkomsterbjudande

 • Välkomstpoäng vid första användningen

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Omdöme

Bank Norwegian är en norsk internetbank som framförallt vänder sig till privatpersoner. Banken tillhandahåller enklare tjänster så som kreditgivning och sparkonto. Norwegian erbjuder sina svenska kunder Norwegian-kortet, ett kreditkort kopplat till ett bonussystem kallat CashPoint samt flygbolaget Norwegians egna reseutbud. Kortet beskrivs som ett ”allround”-kort som är enkelt och dessutom attraktivt att använda tack vare bonussystemet. Kortet är framförallt fördelaktigt för den användare som reser mycket då inga extra avgifter utgår vid kontantuttag utomlands. Dessutom kommer kortet med en rad fördelar vad gäller reseförsäkring, avbeställningsskydd och biljettkostnad.

Kreditgräns

Bank Norwegian har en maximal kreditgräns på 100 000 kronor. Krediten är flexibel och nyttjas på det sätt som användaren själv önskar. Hur mycket användaren beviljas i kredit beror på dennes kreditvärdighet. Bank Norwegian använder sig av Upplysningscentralen, UC, för kreditkontroll av den sökande och det är i slutändan bankens riskbedömning som avgör om ansökan godkänns eller ej.

Krediten kan när som helst lösas i förtid och användaren hittar exakt belopp för återbetalning i sin internetbank. Där finns också möjlighet att ansöka om ett högre eller lägre kreditbelopp beroende på vad användaren önskar. För att undvika spontana kredithöjningar kan kunden också reservera sig mot ökad kreditgräns.

Om kunden önskar en högre kreditgräns än 100 000 kronor finns istället Bank Norwegians blancolån, som sträcker sig upp till 600 000 kronor.

Norwegian erbjuder sina kunder ett betal- och kredit kort anslutet till VISA som kan användas överallt där VISA-kort accepteras. Kreditkortet har 45 dagars räntefri kredit och tar inte ut några avgifter för köp nationellt eller internationellt. Kunden väljer sin egen pinkod och signerar enkelt köpet gjort på nätet via elektroniskt BankID.

CashPoints – Norwegian Reward

För varje köp som användaren gör registreras CashPoints. Detta är ett poängsystem kopplat till bonusprogrammet Reward där ett visst antal poäng kan lösas in mot en, eller kraftigt rabatterad, flygresa. Även de flygresor som görs med bolaget genererar CashPoints och beräknas på netto-flygpriset. CashPointsen är personliga och kan endast nyttjas av kortets användare.

Som ny kund belönas kunden med välkomstpoäng vid första användningen och därefter håller användaren enkelt reda på sina CashPoints via sin privata flygprofil (Observera att kreditkortet måste anslutas till användarens personliga profil). Poängen är giltiga från dess att användaren tjänat in dem och året ut, därefter ytterligare två år framåt. Exempelvis, intjänade poäng från 2015-08-01 är giltiga fram tills 2017-12-31.

CashPointsen beräknas på köpesumman i NOK kronor och överföringen av dessa från banken till användarens Reward-konto sker en gång per vecka.

Flexibel hantering och fakturabetalning

Norwegian bank erbjuder kreditkortsinnehavaren en fullständig flexibilitet vad gäller användandet av krediten. All form av hantering sker på användarens internetbank där det är möjligt att betala en faktura med kreditkortet liksom överföra en skuld från ett annat kort till Bank Norwegian. Det går också att överföra pengar till lönekontot, detta oavsett vilken bank användaren har sitt lönekonto på. Räntan tas ut från dess att överföringen görs eller fakturan registreras. Om användaren önskar så kan hela den disponibla krediten överföras till ett annat bankkonto, exempelvis privatkonto hos annan bank.

Säkerhet och köp

Kortet kan betalas med överallt på internet där VISA accepteras. Beroende på internetbutik skiljer sig säkerhetsnivåerna och en del butiker kräver identifiering för att genomföra köpet. När detta efterfrågas sänds en engångskod till användarens registrerade telefonnummer som knappas in och sedan genomförs. De flesta internetbutiker kräver endast de kortuppgifter som står tryckta på kortet inklusive den tresiffriga CVC-koden på baksidan.

Bank Norwegians kreditkort är förberedda för så kallad ”kontaktlös betalning”. Det innebär att användaren endast håller sitt kort mot terminalen för att genomföra köpet. Denna funktion går endast att använda i de kortterminaler som är utrustade för detta. Beloppsgränsen för ett genomfört köp med kontaktlös betalning är för närvarande 200 kronor åt gången och 1 000 kronor på en vecka. När denna gräns är uppnådd måste funktionen återställas genom vanligt köp med PIN-kod.

Gränser för uttag

Användaren bör observera att Bank Norwegian har uttagsgränser uppsatta för sina kunder. För kunder hemmahörande i Sverige är gränsen för kontantuttag 5 000 kronor och för uttag utomlands 10 000 kronor. Uttagsgränsen gäller per dygn. För uttag utomlands finns en gräns på 30 000 kronor per vecka.

Rekommendationsbonus

Bank Norwegian erbjuder alla som rekommenderar och värvar en ny kund 200 CashPoints, också den nya kunden erhåller 200 points vid sin första användning av kortet. Det finns ingen angiven gräns för hur många en kund kan värva men kravet är att ha ett kreditkort själv.

Ränta och avgifter

Den ränta som Bank Norwegian erbjuder sina kunder är alltid rörlig men kan uppskattas ligga runt 20 % i effektiv- och nominell ränta. Den lägsta beloppsgränsen som ska betalas varje månad utgör 3 % av den totala nyttjade krediten, dock alltid som lägst 300 kronor. Återbetalningen har förfallodatum den 28:e varje månad och räntan beräknas i efterhand.

Följande räkneexempel kan anses som representativt för att ge en bild av hur banken sätter ränta. Exemplet återges på bankens hemsida under ”Avtal & Villkor” och kan komma att förändras beroende på räntesatser.

Exempel 1. Kunden är beviljad en kredit på 15 000 kronor till en ränta av 19,99 %. Förutsatt att alla betalningar är utförda i tid och att återbetalningen av krediten är gjord på 12 månader utan nyttjande av räntefria dagar så uppgår totalkostnaden till 16 673 kronor. Ränta och avgifter utgörs alltså av 1 673 kronor. All valuta anges i SEK.

Bank Norwegians kreditkort saknar årsavgift och den enda kostnaden som tillkommer uppå den månatliga betalningen är en administrationsavgift för fakturering (förutsatt att kunden valt att faktureras via pappersfaktura). Extra kostnader tillkommer endast när kunden inte betalt då banken tar ut dröjsmålsränta, förseningsavgift och påminnelseavgift.


Ansök

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Bank Norwegian Kreditkort
Genomsnitt 4.6 (91.43%) baserat på 7 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Anders Larsson (Konsument.se)