Bank Norwegian

Bank Norwegian AS grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Oslo. Banken är dotterbolag till norska Norwegian Finans Holding ASA som fungerar som förvaltningsbolag och alltså inte har några andra funktioner än att förvalta dotterbolaget. År 2013 startade banken upp sin verksamhet på den svenska marknaden. Bank Norwegian är en renodlad Internetbank som enbart sysslar med privatkunder och använder sin hemsida fullt ut för att erbjuda lån, sparande och kreditkort.

Affärsidén har varit att satsa på så enkla och användarvänliga tjänster som möjligt för att kunna erbjuda kunder snabba låneansökningar över Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 6.99% – 22.99%
Startavgift: 0 – 399 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 23 år gammal
Folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna
Ingen betalningsanmärkning

Bolagsuppgifter

Varumärke: Bank Norwegian
Bolag: Bank Norwegian AS
Org. nr: 502073-3886

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Bank Norwegian: “Vid ett lån på 65 000 kr upplagt på 5 år med exempelräntan 13,99% (effektiv ränta på 15,88%), blir det totala beloppet att betala 91 866 kr, vilket motsvarar 1 531 kr/mån. Lånetid 1-15 år. Max. effektiv ränta 40,51%.”


Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian KreditkortBank Norwegian Kreditkort är ett avgiftsfritt kreditkort med en kredit på mellan 0 och 100 000 kr. Kortet har 45 dagars räntefri kredit (sedan 19,99% ränta) och en årsavgift på 0 kr. När man använder kortet så tjänar man så kallade CashPoints vilka kan användas för att boka flygresor med just nu Norwegian. Kontantuttag utomlands är kostnadsfria. Kortet inkluderar även reseförsäkring och avbetalningsskydd.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Bank Norwegian Lån

Bank Norwegian Lån

Bank NorwegianBanken erbjuder sina kunder smidiga lösningar när det gäller att låna pengar. Med privatlån, billån, bolån och en del andra låneformer täcker de det mesta som en privatperson kan tänkas behöva när de måste låna pengar.

Privatlån/Blancolån

Hos Bank Norwegian har du möjlighet att ansöka om fyra olika typer av lån som i grunden har samma villkor och räntor. Det är Privat och Blancolån där du kan låna upp till 600 000 kronor och snabb eller mikrolån som är mindre lån där du ansöker om lån från 5 000 kronor. Hela lånprocessen görs på Internet och du identifierar dig genom BankID.

Lånen är utan säkerhet och återbetalningstiden för privat och blancolån ligger på 1–15 år med en individuell ränta. Då räntan är rörlig kan den variera över tid. För alla lån gäller att du måste vara över 23 år gammal och varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år. När du skickat in din ansökan på Bank Norwegians hemsida görs en kreditupplysning som följs upp med ett låneerbjudande. I erbjudandet finns också den ränta som fastställts för ditt lån.

Mikrolånet kan liknas vid ett snabblån och har också en individuell ränta.

Gemensamt för Bank Norwegians lån är att de går att använda till vilket ändamål som helst så länge det är för privat bruk. Då det inte finns någon säkerhet kan du låna till renovering, köp av motorcykel eller kontantinsats.

Bolån

Något bolån med bostaden som säkerhet erbjuder inte Bank Norwegian. Däremot kan det privatlån som banken specialiserat sig på täcka kostnader för det du är i behov av, vilket även inkluderar den kontantinsats som behövs vid bostadsköp. Då kontantinsatsen idag är 15 % av priset för en bostad kan detta innebära en summa som sträcker sig upp mot 600 000 kronor. För detta ändamål passar alltså bankens privatlån och blancolån då du också erbjuds rörlig ränta och själv kan disponera över när du vill betala av lite extra på lånet. Privat- och blancolånet kan även användas som handpenning vid köp av bostad. Denna förskottsbetalning ligger på omkring 10 % av det totala priset och kan därmed också uppgå till en större summa som dessa privat- och blancolån alltså är lämpliga för. Även överbryggningslån är ett användningsområde för Bank Norwegians privatlån, då du kan behöva ett lån i processen mellan en köpt bostad där den gamla ännu inte sålts. Detta lån kan tillfälligt täcka handpenning eller renoveringskostnader.

Billån – låna pengar till att köpa bil

Att ta ett billån hos Bank Norwegian innebär att du ansöker om ett allmänt privatlån utan säkerhet över Internet, och därmed gäller samma regler som i övrigt för privatlånet. Du måste alltså vara över 23 år och inte ha några betalningsanmärkningar.

Båtlån – låna pengar till att köpa båt

Samma typ av lån kan du använda till del- eller fullbetalning för en båt. Då båten inte behövs som säkerhet behövs heller inte en kontantinsats för delar av kostnaden.

Samla lån och krediter

Hos Bank Norwegian kan du samla lån och olika krediter och därmed skuldfinansiera med hjälp av privatlånet på upp till 600 000 kronor. Bank Norwegian löser alltså in de krediter och mikrolån du redan har på detta sätt. Samma regler gäller som när du ansöker om ett privat- eller blancolån, och du får ett erbjudande så fort du har skickat in din ansökan via hemsidan. Här kan du även ta med en medsökande och därmed öka chansen att få ett lån beviljat samtidigt som räntan blir lägre. För att kunna samla lån och krediter måste du även här vara 23 år och ha bott i Sverige de senaste 36 månaderna som folkbokförd. Det tas ut en individuellt satt ränta. Enligt Norwegian Bank blir detta billigare än att ansöka om ett SMS-lån.

Företagslån

Bank Norwegian erbjuder endast privatlån

Övrigt

Observera att bank Norwegian inte erbjuder lån utan UC eller lån utan kreditupplysning och kreditprövning.


Spara pengar

Sparkonto

Bank Norwegian erbjuder en service med ett nätbaserat sparkonto där inlåningsräntan ligger på 0,70. Det kostar ingenting att öppna ett sparkonto med rörlig ränta hos Bank Norwegian, och banken har heller inga gränser för uttag. När du vill ansöka om sparkonto fyller du i ett formulär på hemsidan där personnummer, namn, e-post samt mobiltelefon ska finnas med. Pengarna som du har insatta på ditt sparkonto skyddas av norska lagar och de insättningsgarantier som gäller för de norska bankerna. Detta insättningsskydd uppgår i nuläget till 2 000 0000 norska kronor.


Försäkringar

Reseförsäkring

Det finns en typ av försäkring du kan använda dig av och den finns på Norwegians kreditkort. Betalar du en resa med detta kort från Norwegian ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd. Minst 75 % av din resa ska betalas med kortet för att försäkringen ska börja gälla. Resan måste också sammanlagt kosta minst 1 000 kronor och gäller endast inom Norden. Du kan använda dig av denna försäkring om du i samband med resan exempelvis skulle råka ut för förseningar, borttappat bagage eller olycksfall.


Gå vidare till webbplatsen


Bank Norwegian
Genomsnitt 4 (80%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-09-03 av Lars Jonsson (Konsument.se)