Cash2you

Cash2you Nordic AB är ett svenskt aktiebolag som med tillstånd av Finansinspektionen förmedlar lån och krediter till privatpersoner. Bolaget är ett dotterbolag till JSM Financial Group AB och grundades år 1989. Huvudkontoret ligger i Varberg, men företaget sköter det mesta av sin verksamhet online och via mejl och telefon. Cash2you kan i vissa fall erbjuda lån till konsumenter trots betalningsanmärkning.

Jämför med andra snabblån


Översikt

Låna: 3.000 – 25.000 kr
Löptid: 12 – 60 månader
 Max. eff. ränta: 33,4 % 
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Cash2you
Bolag: Cash2you Nordic AB
Org. nr: 556365-1206
FI institutnummer: 44003

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Credit2you: “Om du lånar 20 000 kr med återbetalningstid på ett år och inte nyttjar betalningsfri månad kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 33,4%. Årsräntan är 29,17 %. Månadskostnaden kommer att vara 1 942 kronor och du kommer totalt att ha betalat 23 304 kronor (1 942 kr * 12 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 3 304 kronor.”


Cash2you omdöme

Cash2youCash2you Nordic AB har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Cash2you är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Jämför med andra snabblån


Privatlån

Som privatperson kan du låna pengar för att finansiera något som din vanliga inkomst inte täcker. Du kanske behöver köpa ny bil, renovera huset eller betala av andra akuta skulder. Cash2you kan då hjälpa dig med ett lån, så länge du uppfyller alla krav. Du behöver vara minst 20 år (eller fylla 20 år nuvarande kalenderår), du måste ha ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress, du måste ha en inkomst från antingen en anställning, ett eget företag, a-kassa eller pension och du får inte ha någon aktuell skuld hos Kronofogden som inte är betalad. Om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare så behöver det inte vara ett problem, så länge du inte är försatt i konkurs eller står under förvaltarskap.

Hos Cash2you kan du ansöka om ett lån på mellan 3 000–25 000 kronor utan säkerhet (som t.ex. en bostad). Det kostar ingenting att göra en ansökan och det tillkommer inga andra avgifter, som årsavgift eller uppläggningsavgift. En ansökan gör du enkelt på hemsidan och om du gör din förfrågan dagtid mellan klockan 8–17 får du besked direkt på skärmen om du blivit godkänd eller nekad. Ibland kan det krävas att din ansökan provas manuellt och du får då avvakta tills du blir kontaktad av en handläggare.

Lån med betalningsanmärkning

Cash2you genomför en kreditupplysning via UC varje gång du ansöker om ett lån och tittar då främst på din nuvarande ekonomiska situation och hur stor möjlighet du har att betala tillbaka lånet. Din tidigare ekonomi och historik spelar eventuellt inte lika stor roll som det kan göra hos vissa andra kreditgivare och du kan därför bli beviljad ett lån även om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Cash2you kan även bevilja lån till privatpersoner som blivit nekade hos andra på grund av till exempel ojämn inkomst eller försenade betalningar av fakturor.

Om du ändå skulle bli nekad så kan det bero på att du fortfarande inte har tillräckligt bra möjligheter att kunna sköta din avbetalning och du kan då göra en ny ansökan om sex månader, om inte din ekonomi plötsligt skulle förändras kraftigt innan dess.

Om du blir godkänd är nästa steg att läsa igenom avtal och villkor som gäller för lånet, om du vill slippa allt pappersarbete kan du samla alla kontrakt online och skriva under dem med hjälp av e-legitimation eller Bank-ID. Den signaturen fungerar på precis samma sätt som en fysisk underskrift och du får in pengarna på ditt konto snabbare än om du väljer att få avtalen hemskickade. Utbetalning av pengar sker när ditt konto blivit godkänt för autogiro hos Bankgirocentralen, något som vanligtvis tar ungefär en till två bankdagar. Om ditt konto skulle bli nekat så kan du kontakta din bank och få hjälp med problemet. Det kan bero på att kontonumret är fel, att det inte tillhör samma personnummer som gjort ansökan eller något annat som stoppar överföringen.

Återbetalning

När du blivit beviljad ett lån av Cash2you så sker all avbetalning via autogiro och det är ditt eget ansvar som låntagare att se till att du alltid har täckning på kontot när det är dags för månadsavgiften att dras. Förfallodag på dina betalningar är den 27:e varje månad och så länge ditt autogiro är igång slipper du hålla koll på fakturor och OCR-nummer. Du kan när som helst göra mer än en avbetalning per månad och väljer då fritt vilket belopp du vill betala. Inbetalningen sker via bankgiro och det kostar ingenting extra. Har du tillräckliga medel för det kan du även betala av hela lånet utan ytterligare kostnader och det gör du genom att kontakta kundservice via mejl eller telefon.

Om du inte skulle ha täckning på kontot vid gällande förfallodag eller om dina betalningar av någon anledning uteblir så skickar Cash2you en påminnelse, med tillhörande avgift på 60 kronor. Cash2you har även rätt att säga upp hela avtalet om dina betalningar uteblir under en för lång period. Du kan läsa mer om detta i de fullständiga villkoren.

Ränta

När du tar ett lån från en kreditgivare så betalar du alltid ränta, som är ersättning till banken för att du blivit beviljad pengar. Årsräntan hos Cash2you är i nuläget 29,17 % och beräknas på din kvarvarande skuld den sista dagen varje månad. Den effektiva räntan på ditt lån ligger i nuläget på 33,4 % men är rörlig och kan därför komma att ändras. Räntan kan du dra av när du deklarerar och det tillkommer inga andra avgifter förutom amortering, som är själva beloppet du lånat.

Du kan lägga upp din avbetalning på mellan 12–60 månader och din månadskostnad varierar därför beroende på vilket belopp du vill låna och hur lång avbetalningstid du väljer, något som du kan se i kalkylatorn här ovan. Om du till exempel skulle låna 20 000 kronor och välja avbetalning på 12 månader så skulle effektiva räntan ligga på 33,4 %, din månadskostnad skulle landa på cirka 1 942 kronor och din totala betalning på lånet skulle bli 23 299 kronor.

Betalningsfri månad

Om du av någon anledning inte kan betala din månadskostnad så kan du två gånger per år ansöka om att skjuta upp betalningen. Det kostar inget att göra detta och du kan ansöka först när du betalat din avgift fyra månader i rad från starten av låneperioden. För att ansöka om betalningsfri månad behöver du meddela Cash2you senast tio dagar innan förfallodagen. Beloppet som inte betalas läggs sedan på din totala skuld och återbetalningstiden förlängs automatiskt. Du kan även ansöka om betalningsfri månad genom att logga in på dina sidor med hjälp av ditt Bank-ID. Där kan du också se dina fakturor, kontakta kundservice, se hur mycket du har kvar att betala och granska dina kontoutdrag.

Jämför med andra snabblån


Cash2you
Genomsnitt 4.2 (83.33%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)