Cashbuddy

Cashbuddy AB är ett svenskt konsumentkreditinstitut som med tillstånd från Finansinspektionen hjälper privatpersoner med lån. Bolaget är ett dotterbolag till JSM Financial Group AB och grundades år 2005 med huvudkontor i Varberg. Cashbuddy sköter det mesta av verksamheten digitalt, både när det gäller låneansökan och signering av avtal.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 25.000 kr
Löptid: 1 – 5 år
Eff. ränta: 33.4%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
 Fast inkomst
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Cashbuddy
Bolag: Cashbuddy AB
Org. nr: 556686-9938
FI institutnummer: 44002

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Cashbuddy – Omdöme

CashbuddyCashbuddy har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Cashbuddy är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Cash Buddy Lån – Privatlån

Cash BuddyEtt privatlån är pengar som du som privatperson kan låna för använda till i princip vad du vill. Många ansöker om ett lån när de ska renovera hemma, köpa ett hus, en bil eller en resa. Hos Cashbuddy kan du ansöka om 3 000 kronor och upp till 25 000 kronor, så länge du uppfyller alla grundkrav. Du behöver vara minst 20 år gammal eller fylla 20 samma år som du ansöker, ha ett svenskt personnummer och en folkbokföringsadress i Sverige samt ha en inkomst från antingen en anställning, näringsverksamhet, a-kassa eller pension. Du får dessutom inte ha något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, ha skuldsanering och heller inte vara försatt i konkurs.

Få ett lån trots betalningsanmärkningar

Att du har tidigare betalningsanmärkningar är inget hinder för att du ska kunna få ett lån med hjälp av Cashbuddy. Bolagets vision är att din framtida betalningsförmåga ska vara i fokus, istället för hur din ekonomiska situation har varit tidigare. Cashbuddy menar att även om du tidigare haft problem med din ekonomi bör inte det begränsa dina möjligheter att få ett lån. Du kanske haft en instabil inkomst, många kreditupplysningar eller betalningsanmärkningar, men som inte hindrar dig från att i nuläget kunna betala tillbaka dina skulder utan problem.

Göra en ansökan

Att ansöka om ett lån går snabbt och görs enkelt via hemsidan. Du kan inte ansöka via telefon, men du kan alltid få hjälp av en handläggare medan du ansöker online. Du kan signera och skriva under din ansökan med ditt mobila BankID, som juridiskt räknas som en fysisk underskrift. Cashbuddy tar en kreditupplysning och vardagar mellan klockan 09–17 får du svar direkt på skärmen om din ansökan blivit beviljad eller avslagen. Om du gör din ansökan vid något annat tillfälle får du vanligtvis svar inom 24 timmar.

Om du inte godkänns för det belopp du ansökt om så har Cashbuddy rätten att sänka beloppet till en lägre summa och istället godkänna den. I vissa fall kan det behövas kompletterande uppgifter som gör att din ansökan behöver undersökas närmare och du kommer då att bli kontaktad av en av Cashbuddys handläggare. Du behöver inte lämna någon pant som garanti för att få ett lån utan kan beviljas direkt när du ansöker. Om du vill få hem fysiska avtal går det också bra och du behöver då skriva under och skicka tillbaka alla papper innan du kan få pengarna utbetalda.

När du blir godkänd betalas pengarna ut så fort ditt bankkonto blivit godkänt för autogiro hos Bankgirocentralen. Om ditt konto inte godkänns så kan det till exempel vara något fel på kontonumret och du behöver i så fall kontakta din bank. En låneansökan kostar ingenting och du betalar heller aldrig några uppläggningsavgifter eller årsavgifter om ditt lån blir beviljat.

Om du inte blir godkänd kan det bero på att din inkomst inte är tillräcklig eller att du av någon annan anledning kan få svårigheter att betala tillbaka lånet. Du kan då göra en ny ansökan först om sex månader, men om något skulle ändras i din ekonomi kan du prova att ansöka tidigare.

Avbetalning

Cashbuddy hjälper dig med en avbetalningsplan på ditt lån. Du kan välja att betala av din skuld under 1–5 år och dina betalningar sköts enkelt via autogiro. Din avtalade månadskostnad dras den 27:e varje månad. Du är själv ansvarig för att det finns pengar på kontot vid varje förfallodag. Om pengarna inte kan dras på utsatt dag kommer du att få en betalningspåminnelse med tillhörande påminnelseavgift. Du kan göra fler inbetalningar när som helst om du vill skynda på processen och väljer då själv vilket belopp du vill betala. Du kan också när som helst göra en avbetalning på hela ditt resterande lån utan extra avgifter.

När du tar ett lån via Cashbuddy betalar du bara månadsamortering, som är beloppet du lånat, och ränta. Det tillkommer inga andra avgifter och du betalar bara ränta för den tid du haft pengarna. Den effektiva räntan ligger i nuläget på högst 33,4 % men den är rörlig och kan komma att ändras. Räntan är avdragsgill i din deklaration.

Betalningsfri månad

Om du av någon anledning inte kan betala din månadskostnad kan du välja att två gånger per år ta ut en betalningsfri månad. Det kostar inget att göra detta men du behöver meddela Cashbuddy senast tio dagar innan förfallodagen. Det som inte betalas läggs sedan på din totala skuld och återbetalningstiden förlängs.

Utöka ett befintligt lån

Om du blivit beviljad ett lån hos Cashbuddy kan du också ansöka om att utöka det, så länge ditt totala lån är som mest 25 000 kronor. För att få ett utökat lån ska du ha betalat din månadsavgift fyra månader i rad, från den dagen du blev beviljad ditt första lån. Du gör din ansökan på hemsidan och fyller då i det totala lånet du vill ha, inklusive summan du redan har beviljats. Du får svar direkt om du blir godkänd och pengarna kan då vanligtvis betalas ut till dig redan nästa bankdag.


Vanliga frågor

Hur kan jag hålla koll på min aktuella hos Cashbuddy?

Du som är kund hos Cashbuddy har tillgång till alla dina uppgifter under ”Mina Sidor”. Där kan du se hur mycket du har kvar att betala på din skuld, se dina kontoutdrag, ta ut årsbesked och även ansöka om både betalningsfri månad och höjning på lånet. Du loggar enkelt in med ditt BankID och slipper då fylla i alla dina uppgifter på nytt.

Vad är BankID?

Ett BankID är en e-legitimation som tillåter dig att signera dokument digitalt utan du behöver få hem fysiska avtal som sedan ska skickas tillbaka. Du kan ladda ner ditt BankID till mobilen som en app och sedan koppla den till din bank. Med en sexsiffrig kod kan du sedan signera dina avtal digitalt.

Gå vidare till webbplatsen


Cashbuddy
Genomsnitt 4.8 (95%) baserat på 4 betyg

Senast uppdaterad: 2018-11-07 av Lars Jonsson (Konsument.se)