Compricer

Compricer är en jämförelsetjänst för privatekonomi. Genom webbplatsen kan du jämföra olika företag och deras respektive produkter och tjänster inom bank, telekom, el, lån, pension och sparande. Tjänsten, som är kostnadsfri att använda, grundades 2005 och samarbetar i dagsläget med cirka 350 företag. Sedan 2013 ägs Compricer av den norska mediekoncernen Schibsted, som är ägare av flera svenska mediekoncerner som Svenska Dagbladet och Aftonbladet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 500.000 kr
Löptid: 2- 12 år
Eff. ränta: 2.95% – 33.20% 
Startavgift: 495 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Fast, årsinkomst minst 110 000 kr
 Folkbokförd och skriven i Sverige

Bolagsuppgifter

Varumärke: Compricer
Bolag: Compricer AB
Org. nr: 556655-5727
FI institutnummer: 44034

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Compricer: “De lånevillkor du får bestäms av de långivare som är anslutna till tjänsten efter sedvanlig kreditprövning. Om den rörliga årsräntan är 5,5% blir den effektiva räntan 5,86% för ett lån om 100 000 kr med 5 års löptid och uppläggningsavgift om 495 kr samt 0 kr i aviavgift. Det totala beloppet att betala blir då 115 102 kr och din månadskostnad blir 1 910 kr. Detta avser återbetalning med annuitet.


Jämför bilförsäkring hos Compricer

Letar du efter en billigare bilförsäkring? Compricer hjälper dig att teckna en bättre bilförsäkring på 5 minuter.

Compricer Bilförsäkring


Compricer Lån

Hos Compricer kan du få hjälp med att hitta lån som passar dig utan att du behöver göra flera ansökningar.

Privatlån – Blancolån

CompricerCompricerUnder fliken privatlåneansökan kan du enkelt ansöka om ett privatlån och utefter dina kriterier få svar direkt från de olika långivare som Compricer samarbetar med. I ansökan klickar du i om du vill ansöka om nya lån eller lösa krediter. Efter personuppgifter fyller du också i om du har en medsökande. Därefter är det bankerna som konkurrerar om dig som kund med sina erbjudanden.

Då Compricer samarbetar med UC innebär det att du endast får en kreditförfrågan med offerter från flera låneinstitut. Efter att du fått ett erbjudande går du helt enkelt vidare med den aktör som passar ditt behov bäst. Bolaget kontaktar dig med relevanta handlingar och lån. Du har därefter all kontakt med den bank du valt.

Lånevillkoren bestäms också av de långivare som är anslutna till Compricer efter kreditprövning. Till exempel så kan ett privatlån på 100 000 kronor ha en effektiv ränta på 5,66 % och en löptid på 5 år. Totalbelopp blir därefter med en uppläggningsavgift på 495 kronor 15 102 kronor. För dig innebär detta en månadskostnad på 1 910 kronor. Detta med en återbetalning som har annuitet, vilket innebär att du betalar lika mycket varje månad. Räntan är sedan avdragsgill när du deklarerar.

Villkoren för privatlån är att lånet kan vara på maximalt 500 000 kronor, men då kan du sedan använda pengarna till valfritt ändamål. Endast personer över 18 år kan ansöka om privatlån, och för lån över 30 000 kronor gäller att du måste vara skriven och folkbokförd i Sverige, ha en fast inkomst, årsinkomst på minst 110 000 kronor samt vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka.

För lån under 30 000 kronor gäller också att du måste vara folkbokförd i Sverige och ha en årsinkomst på 110 000 kronor, men här gäller inte regeln om att du måste vara utan skuld hos Kronofogden.

Compricer tar också fram jämförelser på de banker och låneinstitut som erbjuder lån utan krav på säkerhet. Här kan du ofta låna upp till 150 000 kronor men med en betydligt högre ränta som kan sträcka sig upp till 20 %.

Compricer Bolån

Tjänsten samarbetar med flera aktörer som erbjuder bolån, där du kan låna upp till 85 % av priset, och där den rörliga räntan på 3 månader ligger runt 2 procent. Även bunden ränta kan vara fördelaktigt i dagsläget då en boränta med 3 års bindning ser ungefär likadan ut hos många av långivarna, det vill säga en ränta under 2 procent. Hos vissa banker kan du även gå in och ansöka om lånelöfte. Med hjälp av Compricer kan du utöver detta ansöka om lån till kontantinsats eller handpenning upp till 500 000 kronor tack vare sajtens sammanställning av privatlån.

Billån – låna pengar till att köpa bil

Hos Compricer kan du också jämföra och ansöka om specifika bil- och fordonslån. Här gäller ofta 20 procent i kontantinsats hos de stora bankerna och räntan för ett billån kan variera en hel del.. Beroende på vilket låneinstitut du väljer ligger återbetalningstiden på 1–12 år. Billån innebär att vissa av aktörerna enbart erbjuder dig ett lån om du har köpt bilen från en auktoriserad handlare.

För billån gäller generellt att räntan är anpassad till ett lån på 100 000 kronor där återbetalningstiden är 5 år för ett annuitetslån. Bilmärken har ofta egna finansbolag men Compricer har valt att samarbeta med låneinstitut som inkluderar alla typer av konsumenter.

Båtlån – låna pengar till att köpa båt

Compricer förmedlar inte specifika båtlån. Du kan dock alltid ansöka om ett privatlån för att finansiera ett båtköp.

Samla lån och krediter

Samlingslån – Du ansöker om att lösa lån och krediter under privatlåneansökan. Här anger du beloppet, som högst får uppgå till 500 000 kronor, samt önskad återbetalningstid. Du kan välja en löptid upp till 15 år. I övrigt gäller samma villkor som privatlån då Compricer kommer ta fram de bästa alternativen för att lösa dina lån och krediter.

Företagslån

Det finns endast tjänster för privatekonomi.

Övrigt

Observera att Compricer inte erbjuder lån utan UC eller kreditupplysning.


Compricer Sparkonto & Sparränta

Compricer gör även jämförelser mellan bankernas sparkonton och här får du en översikt över de senaste ränteändringarna. Du kan också spara pengar genom att hitta den bästa aktiedepån. När du ska välja sparkonto bör du titta på om kontot omfattas av insättningsgarantin och om räntan är fördelaktig. Hos Compricer jämför du sparkonton genom att välja ditt sparbelopp, räntans bindningstid och sedan få konton som omfattas av insättningsgarantin och fria uttag som alternativ. Därmed får du en jämförelse där du vet exakt vad räntan blir och vilka andra villkor som gäller.


Försäkring

De försäkringar som Compricer jämför är bilförsäkring, villaförsäkring, hemförsäkring, båtförsäkring, fritidshus, motorcykel, hund och inkomstförsäkring. Du kan även titta på försäkring för ATV, barn och snöskoter.

Compricer Bilförsäkring

Här fyller du i bilens registreringsnummer och jämför kostnadsfritt olika bilförsäkringar. Compricer erbjuder samma pris som bolagen själva och även kostnadsfri rådgivning per telefon.

Villaförsäkring

En villaförsäkring ersätter skador på byggnad och husets tomt. Compricer kan hjälpa till att ta fram olika villaförsäkringar och har även telefontid mellan 9–18 på vardagar.

Hemförsäkring

Denna tjänst är till för dig som redan bor i en lägenhet och är på jakt efter en billigare hemförsäkring. Du fyller i uppgifter om din lägenhet för att få en matchning på olika försäkringar. Även här kan du få kostnadsfri telefonrådgivning.

Andra försäkringar

Tjänsten hjälper dig även med specifika försäkringar för båt, motorcykel, fyrhjuling, snöskoter, hund och barn. För motorfordon är priset ofta kopplat till motorstorlek och viktklass. Även ålder på föraren är relevant för snöskoterförsäkringen. I hundförsäkringen ingår kostnad för veterinär.


Andra produkter och tjänster

De övriga tjänster som sajten erbjuder är jämförelser mellan elpriser, telekom och pension.

Du kan även få en översikt över olika kreditkort, betalkort och bensinkort för att hitta det bästa kortet. Då kortutbudet är så stort har Compricer som mål att alla större kortutgivare ska finnas med.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Compricer
Genomsnitt 4.4 (88%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)