Consector

Consector är en låneförmedlare som grundades år 2014 och erbjuder personlig rådgivning till privatpersoner som vill ta bolån, privatlån eller skaffa kreditkort. Consector jämför räntor och avgifter hos banker och långivare för att kunna ge sina kunder den lägsta räntekostnaden. Tjänsten är helt kostnadsfria att använda.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 2.95% – 18,95%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Månadsinkomst minst 10 000 kr
Folkbokförd i Sverige

Bolagsuppgifter

Varumärke: Consector
Bolag: Consector AB
Org. nr: 556961-4216
FI institutnummer: 44027

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Consector: Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/av i avgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.”


 Omdöme 2018

ConsectorConsector AB har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Consector är ett tryggt val av låneförmedlare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Hur fungerar Consector?

Consector gör en analys av varje ny kund när de ansöker om ett lån, för att säkerställa kundens behov och ekonomiska profil, därefter får bankerna som Consector samarbetar med och som passar in på kundens analys delta i en upphandling. Consector genomför alltid en sedvanlig kreditupplysning genom Upplysningscentralen (UC). Genom Consector registreras endast en kreditupplysning i samband med din ansökan, trots att det kan vara flera banker som vill ta del av din kreditinformation. Därför kan det alltså vara en fördel att använda sig av en förmedlare som Consector istället för ett enskilt företag eller bank.

Privatlån

ConsectorConsector är en lånförmedlare som hjälper dig som kund att förhandla villkoren på din låneansökan. På Consectors hemsida kan du via en översiktlig tabell på startsidan fylla i vilket lånebelopp och vilken återbetalningstid du är intresserad av. När du gjort detta kommer du vidare till nästa steg där du väljer vad du vill använda lånet till. Alternativen som finns är Samla lån & krediter, fordon, konsumtion, renovering, sjukvård eller annat. Om du inte vill ange vad lånet ska användas till väljer du annat, men väljer du till exempel fordon kommer du sedan få fylla i uppgifter om vad för slags fordon du tänker ta lån för. Samma sak gäller om du anger att du ska använda lånet för att lösa andra lån och krediter.

När detta är klart får du fylla i dina personuppgifter för att sedan skicka in din ansökan om lån. Här kan du även ange en medsökande vilket Consector uppmuntrar då det kan leda till att önskat lånebelopp godkänns eller att räntan blir något lägre. Du får även tillgång till en informationsruta där den ungefärliga månadskostnaden beräknas. Till exempel, vill du ta ett lån på 10 000 kronor under 1 års tid beräknar Consector att din månadskostnad blir 859 kronor per månad.

Därefter skickar Consector din ansökan vidare till sina utvalda samarbetspartners och du får svar inom 24 timmar ifall någon av de bankerna Consector har avtal med kan erbjuda dig ett lån. Även om du blir beviljad ett lån har du möjlighet att välja att inte teckna det. Consectors tjänst är gratis och det finns inget krav på att du måste ta lånet även om din ansökan blir godkänd.

Bolån

Processen för att ansöka om bolån är i princip samma som för privatlån, dock får du istället för summa och återbetalningstid börja med att ange om du vill ta ett lån för en ny bostad, göra en omförhandling eller för ett lånelöfte. Du måste även fylla i vilken typ av bostad det gäller, vad bostaden kostar, hur mycket du behöver låna och vilken belåningsgrad du vill ha (max 85 % av bostadens marknadsvärde).

Kreditkort

Consector kan även komma med råd när du ska hitta rätt kreditkort. Fyll i ett formulär på Concectors hemsida kring dina behov och kostnader och få sedan ett antal förslag på kreditkort som skulle kunna passa dig och se vilka fördelar de erbjuder (utifrån informationen du gav i första steget). Ifall du väljer att ansöka om något av kreditkorten som Consector föreslagit kopplas du direkt till det kreditkortets ansökningssida.


Vanliga frågor

Hur ansöker jag om ett lån?

Vill du söka ett lån hos Consector måste du uppfylla de grundläggande kraven vilket innebär att du måste du vara 18 år fyllda, ha en inkomst på minst 110 000 kronor/år, vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och skuldfri från Kronofogden under de senaste sex månaderna. Om du uppfyller kraven kan du göra din ansökan på Consectors hemsida där du får svar inom 24 timmar på om din ansökan blir godkänd och hos vilka banker.

Hur mycket kan jag låna?

Consector erbjuder privatlån från 10 000 kronor upp till 600 000 kronor, dock innebär inte det att alla kunder som söker lån på 600 000 kronor kommer blir beviljade detta. Consector gör en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) för att beräkna hur mycket du kan låna och betala tillbaka. Det är en individuell process som avgörs efter att din ekonomiska ställning har granskats.

När måste jag börja betala tillbaka mitt lån?

När det gäller Consectors privatlån kan du välja en återbetalningstid på mellan 1 år och 15 år. Du har även möjligheten att lösa av hela lånet innan återbetalningstiden gått ut utan att det kostar något extra. För mer exakta uppgifter kring räntan kopplad till återbetalningstiden, kan du använda dig av Consectors lånekalkyl på deras hemsida.

Hur lång tid tar det att få pengarna?

Det beror på vilken bank du väljer att låna från. Vissa banker skickar ut skuldebrev med posten som du måste skriva under och skicka tillbaka innan du kan få pengarna. Andra skickar skuldebrevet elektroniskt vilket du kan signera digitalt med BankID. Då kan du antingen få pengarna insatta på ditt konto eller genom en utbetalningsavi som du kan ta med till din bank.

I genomsnitt tar det 3–5 dagar för dig att få pengarna på ditt bankkonto när du tagit ett lån via Consector. Är det viktigt för dig att få pengarna inom 15 minuter eller samma dag, kan det därför vara bra att välja ett annat alternativ.

Behöver du mer information? Gå in på Consectors hemsida eller kontakta kundtjänsten på måndag-torsdag mellan klockan 9:00 – 18:00 och fredagar mellan klockan 09:00 -17:00. Du kan även mejla Consector.

Fortsätt till webbplatsen


Consector
Genomsnitt 4.8 (96.67%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-02 av Lars Jonsson (Konsument.se)