Innehåll


Credigo

Verksamheten startade år 2006, och Credigo är idag en av de större aktörerna inom sin bransch.

Sedan starten år 2006, har Credigo satsat på kortfristiga lån till kunder i Sverige, Polen och Finland. Krediter finns med löptid mellan 30 dagar och fem år, och med kreditbelopp mellan 500 och 20 000 kronor.

Credigo är en del av Northmill AB som även driver bl.a. Credway. En del av affärsidén är att skapa en användarvänlig plattform som ska förenkla processen för kunden.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 500 – 20.000 kr
Löptid: 1 månad – 5 år
Eff. ränta: 28,7% – 29,3%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Fast inkomst om du låna mer än 10 000 kr

Bolagsuppgifter

Varumärke: Credigo
Bolag: Northmill AB
Org. nr: 556709-4866
FI institutnummer: 44012

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Credigo Omdöme

CredigoBolaget bakom Credigo, Northmill AB, har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling och konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Credigo är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Credigo lån

Mikrolån

CredigoMikrolån är ett lättillgängligt snabblån och kan till exempels tas när en mindre, oväntad utgift uppstår som du vet att du kommer kunna betala inom en månad men inte för stunden. Hos Credigo sträcker sig mikrolånen från 500 kronor upp till 3 000 kronor, och återbetalningstiden är 30 dagar. Räntan för lånen beror på din ekonomiska situation men är generellt sett högre än för lån med längre återbetalningstid och högre belopp. Ansökan görs på hemsidan eller via telefon. Legitimering sker enklast via mobilt BankID.

Kvartalslån

Som namnet antyder är detta ett lån som löper över 90 dagar, alltså ett kvartal. Beloppen på kvartalslånen är från 4 000 till 10 000 kronor hos Credigo. Vid kvartalslån görs ingen kreditupplysning via UC, men den sökande måste vara över 18 år.

Årslån

Ett årslån ger möjlighet att låna upp till 20 000 kronor, och här är återbetalningstiden upplagd på antingen tre eller fem år. För att kunna beviljas ett årslån måste sökande ha fyllt minst 20 år, och kravet är en taxerad inkomst på 120 000 kronor eller mer.

Lån med anmärkning

Normalt kan det vara svårt att få en kredit om du har en registrerad betalningsanmärkning. Credigo tittar istället på den möjlighet kunden idag har att återbetala lånet, och därför är det möjligt att ändå att få en kredit. Det är dock ingen garanti att du blir beviljad, det görs en individuell bedömning.

Snabblån utan UC

Det är inte alltid du vill ha en notering hos UC om att du tagit ut en kredit, eller ens ansökt om en. Andra banker och långivare kan se när du har du gjort en kreditupplysning hos UC vilket kan påverka din kreditvärdighet. På lån upp till 10 000 kronor gör Credigo ingen kreditupplysning som registreras hos UC.

SMS-lån utan inkomst

Om du saknar fast inkomst är det olämpligt att låna pengar, men om du vet att det kommer en inkomst inom återbetalningstiden kan det vara en praktisk lösning att ta ett snabblån som ett slags förskott. Kravet är att du ska ha fyllt 18 år, och då går det att låna upp till 1 000 kronor utan att ha en inkomst. Du kan alltså se det som ett förskott på en kommande inkomst, men det är viktigt att samtidigt vara medveten om att det ska betalas och vad den totala kostnaden hamnar på.


Medlem i SKREF

SKEF är en branschorganisation som idag har tio medlemmar som tillsammans täcker större delen av snabblånemarknaden. SKEF verkar som organisation för att höja kvaliteten på marknaden för snabblån, och medlemmar i SKEF förbinder sig att följa Datainspektionens föreskrifter. Det krävs också att de bedriver en stabil verksamhet samt är registrerade hos Finansinspektionen.

Villkor

Easycredit har valt att lägga all kostnad för lånet som ränta. Det tillkommer inga uppläggningsavgifter eller aviseringsavgifter, istället läggs hela lånets kostnad som ränta, vilket kan anses vara till fördel för kunden. Ränta är avdragsgillt på din deklaration vilket andra avgifter normalt sett inte är. Av den summa som du betalar i ränta, kan 30 % dras av i deklarationen. Var ändå noggrann med att kolla vad den faktiska kostnaden blir som ska betalas på utsatt tid, för det avdrag som kan göras i deklarationen kommer inte kund tillgodo förrän mycket senare. Easycredit skickar in kontrolluppgift till skattemyndigheten, så det är inget som du behöver tänka på.

Utbetalning av mikrolån upp till 10 000 kronor sker hos de flesta banker inom en timme även om banken är stängd. För årslån mellan 11 000 och 20 000 kronor sker utbetalningen normalt inom tre till fem dagar beroende på vilken bank du använder.

Ansvarsfull kreditgivning

Under parollen “Ansvarsfull kreditgivning” uppmanar Credigo kunderna att verkligen tänka efter en gång extra innan de ansöker om ett lån. Som ett led i denna försiktighetsåtgärd, har de en kundtjänst öppen alla dagar i veckan för personlig rådgivning.

Ett snabblån kan vara en snabb väg att lösa en hastigt uppkommen ekonomisk situation, men samtidigt finns det eventuellt situationer då du bör avstå ett lån, och istället finna andra lösningar. Ett lån är trots allt ett lån, och det är förenat med extra kostnader i form av ränta och andra eventuella avgifter.

Socialt engagemang

Credigo har ett socialt engagemang i form av att de stöttar organisationer med olika inriktning. För närvarande stöttar de exempelvis Unicef som kämpar för att göra det bättre för barn världen över.

Även Falkenbergs FF har Credigo valt att lämna stöd till med motiveringen att klubben aktivt arbetar med demokratiska värderingar. Falkenbergs FF ägnar stora resurser åt att lära barn och ungdomar god kamratskap.


Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna hos Credigo?

Credigo har på sin hemsida lagt upp vissa grundförutsättningar för hur mycket du kan bli beviljad i kredit. Svaret är dock ganska individuellt, och bästa sättet att få reda på hur stor kredit du kan få är att göra en ansökan men maximalt belopp är 20 000 kronor. Efter det avgör du om du vill ta hela beloppet som ett lån.

Hur fungerar återbetalningen hos Credigo?

Lån på upp till 10 000 kronor återbetalas genom att du betalar en faktura som skickas som e-post. Årslån, alltså belopp mellan 11 000 och 20 000 kronor, läggs som en betalningsplan via autogiro. Credigo bekräftar alltid en återbetald kredit via SMS eller e-post om det är belopp upp till 10 000 kronor. För lån med längre löptid, följer du återbetalningarna via det personliga kontot.

Hur identifierar jag mig för Credigo?

Det enklaste och mest vanliga sättet för identifikation är via e-legitimation, alltså BankID eller mobilt BankID. Denna legitimering sker bara första gången som du ansöker om ett lån hos Credigo, medan en återkommande kund med befintligt konto inte behöver ytterligare identifiering.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Credigo
Genomsnitt 4.8 (96%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)