Innehåll

Creditstar

Creditstar är en del av en internationell koncern med verksamhet i åtta europeiska länder. Creditstar erbjuder flexibla finansiella produkter till privatpersoner, vilka främst består av korttidslån av summor upp till 20 000 kronor. Creditstar finns tillgängliga 365 dagar om året och har sedan starten år 2006 beviljat över 500 000 lån till sina drygt 160 000 kunder. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm och företaget beviljar låneverksamhet under Finansinspektionens tillsyn.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 500 – 20.000 kr
Löptid: 5 dagar – 3 månader
Eff. ränta: 916.8 % – 949.5 %
Startavgift:

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Fast årsinkomst
 Giltigt mobiltelefonnummer och identitetskort
 Svensk medborgare

Bolagsuppgifter

Varumärke: Creditstar Sweden
Bolag: Creditstar Group AB
Org. nr: 556842-9707
FI institutnummer: 44068

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Creditstar omdöme 2018

CreditstarCreditstar Sweden AB, som driver Creditstar.se, har sedan 2016 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Creditstar är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Lån hos Creditstar

Creditstar erbjuder lån av lägre summor under kort tid. Lånen är utan säkerhet och beviljas till privatpersoner och kvalificerade kunder genom en snabb och enkel ansökningsprocess som sköts direkt via webben. Låneperioderna ligger på mellan fem till trettio dagar, och vid första ansökningstillfället finns det möjlighet att låna upp till 5 000 kronor medan den som har betalat tillbaka sitt första lån och skött amorteringarna utan problem kan låna igen och då upp till 20 000 kronor.

För att ansöka om ett lån fyller du i ett formulär på hemsidan och väljer vilket belopp du vill låna samt över hur lång tid du vill betala tillbaka. Du behöver ange personuppgifter såsom namn, adress och personnummer. För att identifiera dig kan du enkelt använda ditt vanliga Bank-ID eller annan e-legitimation, och Creditstar kommer dessutom göra en kreditupplysning från till exempel Upplysningscentralen (ofta kallad UC), Bisnode eller annan officiell kreditupplysning på dig. Din låneansökan skickas därefter för granskning och du får veta om du ditt lån beviljats eller inte inom några timmar eller dagar, beroende på om du gör ansökan på en vardag eller helgdag. Om det behövs kompletterande uppgifter kan en handläggare från Creditstar komma att kontakta dig via telefon eller email. När ditt lån är beviljat tar det vanligtvis inte mer än 15 minuter tills pengarna är överförda och finns tillgängliga på ditt bankkonto.

Hur får man lån hos Creditstar?

För att kunna låna pengar hos Creditstar krävs det att du är minst 18 år gammal, har en fast årlig inkomst samt ett giltigt mobiltelefonnummer. Du måste också kunna legitimera dig elektroniskt, via till exempel ett Bank-ID, och du måste vara bosatt i Sverige med en fast adress registrerad hos Skatteverket. Vidare måste du godkännas enligt den kreditprövning som Creditstar genomför på alla låntagare för att få en bild av låntagarens ekonomiska ställning och dennes återbetalningsmöjligheter.

Om din låneansökan skulle få avslag kan det bero på flera olika anledningar. För varje nytt lån du tar utförs till exempel en ny kreditupplysning, vilken kan medföra att nyligen uppkomna ekonomiska problem kan resultera i avslag, även om du tidigare kunnat ta ett lån hos Creditstar. Vill du ha ett tydligare besked om varför kan du ringa till Creditstars kundtjänst eller kontakta dem via mejl för att få reda på varför din ansökan inte gick igenom. Om du vet att du inte har några betalningsanmärkningar eller öppna skulder hos Kronofogden kan det vara ett misstag och du har alltid rätt få veta varför en låneansökan inte beviljats enligt önskemål.

Utbetalning och återbetalning

Creditstar har ett snabbt system för att hantera in- och utbetalningar, och efter att ett lån har beviljats tar det som regel inte mer än 15 minuter innan den totala lånesumman är överförd till ditt konto. Beroende på hur snabbt just din bank hanterar inkommande betalningar kan du använda pengarna direkt via ditt vanliga konto samma dag.

Information om amorteringar och hur du ska betala tillbaka ditt lån finns att hitta på ditt användarkonto hos Creditstar. Du får också ett email med information om alla detaljer kring lånet, inklusive villkor och återbetalningar i samband med att ditt lån beviljas. Creditstar skickar ut påminnelser om amortering via SMS och email fem dagar innan amorteringen förfaller. Vill du betala tillbaka lånet i förtid måste du meddela Creditstar skriftligen från ditt användarkonto på sidan. Du måste då betala tillbaka hela skuldbeloppet samt ränta som beräknas på daglig basis. Exakt belopp meddelas du av Creditstars kundtjänst.

Om du av någon anledning inte skulle ha möjlighet att genomföra en amortering eller kommer att behöva betala lite senare än överenskommelsen enligt skuldebrevet, ska du alltid kontakta Creditstar för att diskutera möjligheterna och göra upp om en alternativ avbetalningsplan. Creditstar kan godkänna en förlängning av återbetalningsperioden med mellan 5 till 30 dagar. Tiden beräknas från förfallodatumet på det ursprungliga lånet. Under den förlängda perioden kommer du ha samma kostnader för lånet som du skulle haft för det ursprungliga lånet. Däremot tillkommer en avgift för lånförlängning. Av den anledningen är det viktigt att vara säker på att du kan betala tillbaka ett lån från Creditstar under utsatt tid – annars riskerar det att bli dyrare än den ursprungliga beräkningen.

För att förlänga lånet loggar du in på ditt användarkonto, skickar in en ansökan om förlängning och betalar sedan avgiften för förlängning. Endast en ansökan räcker inte för att förlängningen ska godkännas.

Ansvarsfull utlåning

Creditstar satsar på mindre lån som löper över en relativt kort tidsperiod, och det är viktigt att alla inblandade förstår vilka rättigheter och skyldigheter både långivaren och låntagaren har i en sådan situation. Creditstar tar ansvarsfullt ekonomiskt tänkande på största allvar, och uppmanar alla låntagare att ta del av den information kring just ansvarsfullt lånande som finns under en egen rubrik på sajten. Creditstar har en flexibel lånetjänst som innebär att du kan låna precis så mycket du faktiskt behöver, och ingen uppmanas att låna mer än de faktiskt behöver.

Creditstar har valt att alltid använda sig av relevanta skuldregister och nyttjar därför elektronisk legitimation via till exempel Bank-ID för att säkerställa att låntagaren verkligen är den hen utger sig för att vara. Creditstar har dessutom en noga utarbetad teknik och riskkalkyl för att kunna bedöma kreditrisken och ta adekvata lånebeslut som uppfyller de krav som finns i Sverige enligt lag. Det är också viktigt för Creditstar att aldrig lova mer än de kan leva upp till, och företaget har därför ett ansvarsfullt och restriktivt agerande i form av reklam och marknadsföring av sina produkter.

Gå vidare till webbplatsen


Creditstar
Genomsnitt 4.4 (88.24%) baserat på 17 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)