Innehåll

Credstep

Credstep är ett finansinstitut som erbjuder tjänster inom företagslån och fakturor. Företaget är godkänt av Finansinspektionen och har kontor i Stockholm. Ägare är Savelend som också har bolaget Loanstep som mer riktar sig till privatkunder. Personerna bakom Credstep har själva erfarenhet av företagande och vet att det krävs tålamod för att ansöka om lån hos banken. Deras affärsidé är därför ett enklare alternativ som gör att kapital ändå kommer ut i vårt finansiella system och gör att mindre företag kan växa.

Eftersom det kan vara svårt att veta hur likviditetsbehovet ser ut, kan man alltid ansöka om ett lån hos Credstep och få ett preliminärt upplägg. Du väljer sedan själv om du vill gå vidare med lånet då det finns en enkel sökprocess på hemsidan och ett lån kan beviljas samma dag. På så sätt kan det lilla företaget fokusera på kunder istället för långa sökprocesser hos banken. Visionen är att skapa en naturlig lösning för både entreprenörer, innovatörer och företagare som snabbt kan finansiera sin verksamhet online.

Credstep erbjuder företagslån på upp till 300 000 kronor samt fakturaköp.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 30.000 – 300.000 kr
Löptid: 3 – 12 månader
Eff. ränta: Från 9,6%
Startavgift: 3% 

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

 Verksam minst 4 mån
Årsoms. minst 1.000.000 kr
Ingen betalningsanmärkning

Bolagsuppgifter

Varumärke: Credstep
Bolag: Credstep AB
Org. nr: 556707-7044
FI institutnummer: 44036

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Credstep omdöme 2018

CredstepCredstep AB har sedan 2017 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansiell verksamhet. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Credstep är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Företagslån

Med företagslånet som Credstep erbjuder kan du låna från 30 000 kronor till 300 000 kronor under ett års tid. Hur mycket du behöver amortera varje månad varierar och beslutas individuellt. Lånen läggs dock upp så att de kommer att vara återbetalda när lånetiden har gått ut. Hos Credstep tar du lån mot en säkerhet, detta kan till exempel kan vara en borgen från en eller flera av företagets ägare eller företagshypotek. Räntan hos Credstep ligger på 9.6 % till 24 %. När du fått ett lån godkänt dras också en uppläggningsavgift som ligger på 3 %, och det beloppet är redan avräknat från den summa som betalas ut till ditt företags konto. När du ansöker om ett lån hos Credstep får du besked inom ett dygn förutsatt att du söker på en vardag, och utbetalningen finns på ditt konto senast nästkommande bankdag.

Ansökan

När du ansöker om ett företagslån fyller du i ett formulär på Credsteps hemsida under fliken “företagslån”. Där anger du hur mycket du vill låna, löptiden för lånet, ditt företags verksamhetshistorik samt omsättningen för det senaste året. Du fyller även i företagets organisationsnummer och får efter det ett preliminärt lånebesked. Om du är nöjd med villkoren fyller du därefter i en fullständig ansökan med företagets uppgifter och laddar upp de filer som är relevanta för ansökan. Credstep kommer sedan att göra en kreditupplysning via Bisnode.

Lånekrav hos Credstep

Några specifika lånekrav anges inte på Credsteps hemsida. Detta kan bero på att du får ett preliminärt lånebesked genom att skicka in grundläggande uppgifter om det lån du vill ta och hur företaget ser ut. Det svar och upplägg du får från Credstep är inte bindande utan blir det sker först när du väljer att ansöka på riktigt. Det är då du måste genomgå en godkänd kreditprövning och enligt andra källor än Credstep även ha en årsomsättning på en miljon kronor. Du ska också kunna visa upp verksamhetshistorik för fyra månader tillbaka samt ha möjlighet att betala månadsräntan. Det går att ansöka om lån både som enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Då ska verksamheten också finnas registrerad hos Bolagsverket och det är endast den i bolaget med teckningsrätt som kan skicka in ansökan.

Fakturaköp

Credsteps andra tjänst, fakturaköp, innebär att företaget köper din faktura till ett värde av 95–98% av värdet på fakturan. Detta frigör likviditet och kan vara ett alternativ om ditt företag har pengar som är låsta i fakturor när de egentligen behövs till annat. Kraven för att kunna sälja fakturan till Credstep är att värdet ligger på fakturan 10 000 kronor inklusive moms. Fakturan måste även gå till en kund i Sverige och ha en kredittid på 120 dagar eller mindre. Credstep använder sig också av regress, vilket innebär att ditt fakturaköp inte längre gäller om kunden inte betalar fakturan innan förfallodatum. En godkänd och betald faktura går därefter ut till kunden med nya betalningsuppgifter. Det är med anledning av regressrätten som Credstep även tittar på ditt företags kreditvärdighet innan ansökan beviljas.

När du ansöker om ett fakturaköp börjar du med att fylla i uppgifter angående fakturabeloppet, fakturans kredittid och hur mycket ditt företag har haft i omsättning det senaste året. Därefter kan du få ett förhandspris. Om du tycker att erbjudandet passar dig så fyller du i en kompletterande ansökan som sedan enkelt skickas in online. Du identifierar dig genom mobilt bank-ID och laddar sedan upp de fakturor som du vill sälja till Credstep. Svaret på din ansökan kommer oftast inom ett dygn. Innan fakturan har köpts kan Credstep kontakta din kund för leveransgodkännande. Är allt i sin ordning betalas sedan fakturan ut till företagskontot nästkommande vardag.

Utbetalning

Både företagslånet och fakturaköpet betalas ut till ditt företagskonto samma dag eller nästkommande bankdag. Uppläggningsavgiften är redan avdragen från den summa som sätts in på ditt konto. Detta smidiga utbetalningssätt är möjligt eftersom du signerar med mobilt bank-ID och skickar in alla handlingar online.

Hur du betalar tillbaka ditt lån

När det kommer till amortering för ditt företagslån, har du som max antal löptid 12 månader på dig. Själva återbetalningsplan är alltid individuell och anpassas efter ditt företag och ditt företags möjligheter att sköta återbetalningen. Amorteringstakten varierar alltså, och din månadskostnad är baserad på hur stor summa och vilken återbetalningstid du ansöker om. Fakturan skickas till företagets faktureringsadress eller digitalt. Med återbetalningen tillkommer en årsränta från 9,6 % – 24 %, samt en uppläggningsavgift på 3 %.

Gå vidare till webbplatsen


Credstep
Genomsnitt 4.5 (90%) baserat på 18 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)