Credway

Northmill AB är ett svenskt aktiebolag som erbjuder lån med prisgaranti under varumärket Credway. De finansiella tjänsterna har funnits tillgängliga sedan 2006 och har idag över 250 000 svenska kunder. Några av bolagets andra varumärken är Easycredit och Credigo.

Northmill AB är en av Sveriges längst verksamma långivare för privatpersoner vad gäller exempelvis lån via SMS.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1.000 – 30.000 kr
Löptid:
Eff. ränta: 29.33 %
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal

Bolagsuppgifter

Varumärke: Credway
Bolag: Northmill AB
Org. nr: 556709-4866
FI institutnummer: 44012

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Omdöme

CredwayNorthmill AB, som står bakom Credway, har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling och konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Credway är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Credway lån

CredwayIstället för att tillhandahålla olika lånevarianter är Credway en relativt simpel tjänst. Samma variant gäller oavsett belopp, återbetalningstid eller övriga villkor. Det fungerar som ett kreditkort – fast utan kortet. I grund och botten gör du en låneansökan om ett visst belopp via hemsidan och ett lånebesked kommer inom ett par sekunder. I regel ansöker du om lån från 1000 kronor och upp till 30 000 kronor. Det belopp som beviljas kommer sedan att finnas på ett Credway-konto som varje kund tilldelas. På eget initiativ kan du föra över pengar till ditt privata bankkonto, där du fritt kan välja belopp inom den beviljade kreditgränsen. Har Credway gett dig 15 000 kronor i kredit kan du ta ut hela summan på en gång, alternativt portionera ut det, exempelvis tre stycken 5 000 kronors insättningar vid behov.

Efter begäran om uttag överförs pengarna till ditt bankkonto. Är du kund hos någon av storbankerna sker överföringen inom en timme. För övriga banker gäller senast vardagen efter begäran. Jämfört med andra långivare för snabblån är tiderna standardmässiga.

Villkor för lånen

De villkor som gäller för ditt lån beror helt på amorteringstid, hur mycket du beviljats i kredit samt hur stor del av pengarna du väljer att ta ut. Den informationen tar du enkelt reda på genom företagets hemsida där priser står utskrivet eller framgår genom Credways jämförelsetjänst. Ett annat alternativ är att jämföra olika aktörer och lån genom vår jämförelsetabell. Då får du en samlad bild av de olika företagens villkor.

Företaget ger visst utrymme till flexibilitet vad gäller amortering. De sätter ett lägsta belopp för återbetalning, men vill du betala tillbaka lånet snabbare kan du göra det. I många fall ger långivare inte denna möjlighet, alternativt tvingar kunder att ändå betala den ränta som uteblir. Credway tar inte ut ränta för kvarstående dagar när lånet är avbetalat – du betalar endast för de dagar som du lånat pengar.

För lån upp till 5 000 kronor gäller exempelvis ett lägsta amorteringsbelopp på 250 kronor. För lån mellan 5 000 kronor och 10 000 kronor gäller 500 kronor och så vidare. Fakturan skickas till dig via angiven e-postadress eller vanlig post. Ytterligare kan också låneskydd tecknas, vilket är en säkerhet vid exempelvis sjukdom, dödsfall eller arbetslöshet. I praktiken innebär det att kreditskyddet tar över din betalning och ser till att pengarna kommer in om du mot all förmodan inte skulle klara av skulden. Denna försäkring kan du teckna för 0,54 % av lånat belopp, vilket kan vara en trygg och prisvärd investering. Samtidigt bör det inte ses som en extra livlina för den med dålig ekonomi. Skyddet gäller enbart vid speciella händelser och riskerar du att inte klara av fakturorna bör du se efter andra lånealternativ.

Eftersom Credway inte samarbetar med UC belastas inte din kreditvärdighet hos andra banker eller låneförmedlare. Därför är lånet mer eller mindre helt anonymt. Eftersom alldeles för många kreditkoller hos UC kan påverka framtida lånemöjligheter, betraktar många konsumenter detta som en fördel.

Kostnader vid lån

Credways tjänst innebär att du endast betalar ränta för de belopp du för över till ditt privata bankkonto. Även om du beviljats kredit på 30 000 kronor, kommer enbart räntekostnader debiteras för uttagna summor. Företaget uppger också att de inte har några dolda avgifter för sådant som start, avi eller uppläggning. Enligt kravet på tydlig finansiell information – vilket regleras genom Finansinspektionen – måste långivarna tydligt visa de kostnader som medföljer. Företaget ger uppgifter om både månadsränta och årsränta, vilka är fastställda till 2,17 %, respektive 29,33 %. Dessa kostnader är vad som gäller – med reservation för att räntan kan förändras över tid.

Credway ger även ett löfte om att alltid ha de lägsta priserna på privatlån genom sin ”prisgaranti”. Skulle du hitta ett billigare alternativ hos en konkurrent till företaget, lovar Credway att ge ett pris som är 10 % lägre. Villkoren för dessa reducerade kostnader gäller lån som inte är räntefria eller kostnadsfria, samt för lån från 1 000 kronor upp till 30 000 kronor. Observera att företaget enbart vänder sig till privatpersoner.

Håll koll med “Mina sidor”

Genom att tillhandahålla en personlig sida, ger Credway alla kunder enklare hantering och tydligare överblick. På ”Mina sidor” kan du se räntebesked för året, ansöka om höjning av kreditgräns, se dina avtal och mycket mer. Se till att utnyttja tjänsten eftersom den ger dig kontroll som konsument. Avtalen via ”Mina sidor” bör skrivas ut och sparas eftersom de innehåller villkor, försäkringsbrev och andra dokument som är viktiga vid eventuella tvister eller ärenden som kan uppstå.

Med hjälp applikationen finns möjlighet att uträtta ärenden när som helst, och var som helst. Med andra ord kan du enkelt ta fram avtal eller justera detaljer så länge du har mobiltelefonen eller surfplattan med dig. Genom Mobilt BankID är det enkelt att logga in, verifiera och signera med mobiltelefonen. Naturligtvis fungerar också tjänsten via hemsidan på exempelvis din hemdator.

Medlem i branschföreningen

När du beslutar dig för att ta snabblån är det viktigt att du väljer en aktör som dels är registrerade hos Finansinspektionen och dels följer kraven om personlig integritet och stabil verksamhet. Credway är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, vilket innebär att de uppfyller dessa krav. De följer också Konsumentverkets riktlinjer och har åtagit sig att följa branschföreningens villkor. Se till att läsa igenom vilka policyer, praxis, krav och regler som företaget åtar sig att följa, innan du ansöker om lån. Informationen når du dels via Finansinspektionens hemsida, samt S.K.E.F.


Vanliga frågor

Hur lång tid tar det innan jag får mitt lånebesked hos Credway?

När du gör din ansökan via deras hemsida får du ditt lånebesked upp på skärmen direkt efter att du har färdigställt din ansökan.

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att kunna låna pengar hos Credway?

För att ansöka om ett lån hos Credway måste du ha fyllt 18 år, det är det enda grundkravet. Sedan bedöms din ansökan individuellt.

Gå vidare till webbplatsen


Credway
Genomsnitt 4.3 (86.67%) baserat på 9 betyg

Senast uppdaterad: 2018-11-06 av Lars Jonsson (Konsument.se)