Innehåll


Daypay

Daypay är en kredittjänst som grundades år 2011 och som erbjuder lån med avbetalningstid på 30 dagar upp till 3 år. Daypay har kreditbetyget AAA vilket är det högsta kreditbetyget ett aktiebolag kan ha. Det innebär att Daypay omsätter mer än 2 miljoner, varit verksamt i minst 10 år och har ett nyckeltal som överstiger branschens genomsnitt.

Daypay genomför alltid en sedvanlig kreditupplysning och använder sig av kreditupplysningsföretaget Creditsafe istället för Upplysningscentralen (UC) för lån under 10 000 kronor. Däremot använder sig Daypay av UC vid lån mellan 11 000 kronor – 20 000 kronor. Om du inte vill att andra företag eller banker ska veta att du ansökt om ett lån kan det därför vara en fördel att ta ett lån på under 11 000 kronor hos Daypay eller andra företag som använder sig av ett kreditupplysningsföretag som inte är UC.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1.000 – 20.000 kr
Löptid: 30 dagar – 5 år
Eff. ränta: 33,17% – 2222 %
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja till 10 000 kr
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
 Deklarerad inkomst

Bolagsuppgifter

Varumärke: DayPay
Bolag: Ambrion Finans AB
Org. nr: 556673-8695
FI institutnummer: 44006

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Daypay: “För ett annuitetslån på 10 000 kr med 9o dagar löptid, vi tar ingen UC. Totalt att återbetala: 12250 kr. Beloppet dras via autogiro. Effektiv årsränta: 384%, Kreditränta: 23%. Fast ränta – inga andra kostnader tillkommer. “


Omdöme

DaypayDaypay har, via Ambrion Finans AB, har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Daypay är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Snabblån och Pluslån

Daypay erbjuder två olika typer av lånlösningar: Daypay Snabblån och Daypay Pluslån. Snabblånet är ett lån på 1 000 kronor upp till 10 000 kronor. Snabblån kan vara ett alternativ för att låna ett mindre belopp en kortare tid men är generellt förenat med högre räntor och avgifter. För Daypays snabblån tas ingen UC och du kan välja en återbetalningstid på 1–3 månader.

Daypay Plusplån är ett alternativ för dig som vill låna ett högre belopp under längre tid. Då använder sig Daypay av UC för kreditkontroll och du kan välja en återbetalningstid på ett, två eller tre år. Som kund finner du en tabell på Daypays startsida där du genom att dra i en slider kan få en överblick över kreditperioden. Väljer du exempelvis att låna 10 000 kronor blir återbetalningstiden 90 dagar och den totala lånekostnaden 2 250 kronor. Under slidern finner du mer information om exakt vad din ränta blir och vilka kostnader som ingår. Du kan även välja att gå in på fliken ”Kostnader” på Daypays hemsida där du kan se kostnaderna för varje lånesumma som Daypay erbjuder med kostnaderna uppdelade och uträknade. Detta gör det enkelt för dig att jämföra räntor, avbetalningstider och lånesummor för att se vilket lån du tror kommer passa dig bäst.

Ansök om lån hos Daypay

DaypayFör att ansöka om lån hos Daypay måste du uppfylla vissa fundamentala villkor – du måste du vara minst 20 år fyllda och vara folkbokförd i Sverige. Daypay har olika lånekrav för de olika lånen och dess summor. Till exempel gör Daypay en kreditupplysning via Creditscore för snabblånen och de beräknar samtidigt kundens kreditutrymme för att se hur mycket pengar hen kan låna för att klara av att betala lånet och samtidigt ha pengar kvar till levnadsomkostnader. Du kan ta lån hos Daypay trots att du har betalningsanmärkningar, beroende på vad för typ av betalningsanmärkningar det är. Till exempel är Daypay mer villiga att godkänna din låneansökan om du har anmärkningar för att du inte betalat din TV-licens än om du har ett obetalt snabblån sen tidigare. Du kan inte få ett lån hos Daypay om du har pågående skuldsaldo hos Kronofogden.

För snabblån hos Daypay finns tre olika lånekravnivåer. För att få låna 1 000 – 4 000 kronor måste du ha en deklarerad årsinkomst på minst 50 000 kronor. För att låna 6 000 – 10 000 kronor måste du ha en deklarerad årsinkomst på 100 000 kronor och för att få låna 11 000 – 20 000 kronor måste du ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kronor. I dessa fall kommer Daypay även använda sig av UC istället för Creditsafe när de gör kreditupplysning på dig.

Om du uppfyller grundkraven och har den deklarerade inkomsten som krävs för den lånesumman du är intresserad av, kan du ansöka om ett lån på Daypays hemsida genom att välja lånesumma och trycka på knappen ”Ansök”. Därefter får du fylla i dina personuppgifter, bankuppgifter, information om din ekonomiska situation, bostadssituation och hur många vuxna och barn som bor i ditt hushåll. För att identifiera dig i samband med din ansökan använder du dig av mobilt BankID. När ansökan är klar får du omedelbart besked om du beviljats lånet. Om du gör din ansökan under Daypays ordinarie öppettider kommer lånet att betalas ut direkt – annars får du vänta tills nästkommande helgfri vardag. Du kan däremot skicka din ansökan när som helst.


Frågor och svar

Hur mycket kan jag låna hos Daypay?

Du kan låna ett belopp från 1 000 kronor upp till 20 000 kronor. Hur mycket ditt lån slutligen blir på beror på dina individuella omständigheter. Bedömningen av dessa görs baserat på din kreditupplysning och Daypays bedömning av din återbetalningsförmåga. Du får inte låna mer än att du kan återbetala lånet samtidigt som du har pengar kvar till nödvändiga levnadsomkostnader.

Du har även möjlighet att ha flera pågående lån hos Daypay. Till exempel om du vill låna 30 000 kronor, i det fallet kan du först ta ett snabblån på 10 000 kronor och sedan lägga på ett pluslån på 20 000 kronor. Du får dock inte ha mer än tre pågående snabblån och ett pluslån.

När måste jag börja betala tillbaka mitt lån hos Daypay?

Om du tar ett snabblån på mellan 1 000–10 000 kronor kommer du ha en återbetalningstid på en till tre månader beroende på lånesumman. Tar du istället ett pluslån på 11 000 – 20 000 kronor kommer du ha en återbetalningstid på ett, tre eller fem år. För mer exakta kostnader och återbetalningstider, gå in på fliken ”Kostnader” på Daypays hemsida där de tagit fram en översikt av de olika kostnaderna för de olika lånen. Daypay tillåter inte förlängning av sina lån och du kan inte heller delbetala din faktura.

Hur lång tid tar det att få pengarna?

Ifall du har ansökt och blivit beviljad ett lån under Daypays ordinarie öppettider får du pengarna inom en timme ifall du har Swedbank eller Handelsbanken. Om du har en annan bank och ansökan sker under en vardag före klockan 14.00 får du pengarna på ditt konto samma dag. Om ansökan sker på en vardag efter klockan 14.00 kommer du ha ett ha pengarna på ditt konto senast klockan 09.00 nästkommande helgfri vardag.

Gå vidare till webbplatsen


Daypay
Genomsnitt 4.5 (90%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)