Easycredit

Easycredit startade sin verksamhet 2006, och är idag en av de större aktörerna inom sin bransch. Vid starten år 2006 var utlåningen begränsad till krediter på 1 000 – 3 000 kronor, och endast kortfristiga lån på 30 dagar. Idag är det möjligt att låna upp till 20 000 kronor, med en återbetalningstid upp till 5 år. När du ansöker om ett lån får du oftast svar på din ansökan inom en minut.

Easycredit har ett systervarumärke som heter Credigo. Båda dessa varumärken erbjuder exakt samma utbud av lån, och med exakt samma villkor och pris. Den enda skillnaden är att Credigo även erbjuder sina tjänster i Finland och Easycredit endast fokuserar på den svenska marknaden. Bakom båda bolagen står Northmill AB.

Northmill AB driver även Credway.

Jämför med andra snabblån


Översikt

Låna: 500 – 20.000 kr
Löptid: 30 dagar – 5 år
Eff. ränta: 28,7% – 29,3%
Startavgift: 0 kr 

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst på minst 120 000 kr/år

Bolagsuppgifter

Varumärke: Easycredit
Bolag: Northmill AB
Org. nr: 556709-4866
FI institutnummer: 44012

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Omdöme 2018

EasycreditNorthmill AB, som driver Easycredit, har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling och konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Easycredit är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Jämför med andra snabblån


Easycredit lån

Mikrolån

Mikrolån är det snabblån som ibland också kallas SMS-lån. Att ansöka om ett mikrolån hos Easycredit går snabbt och du får direkt svar på om du blir beviljad lånet eller inte. Att ta ett mikrolån kan lämpa sig när du står inför en oförutsedd utgift som du behöver betala snabbt men inte har kapital till för stunden.

Lånebeloppen sträcker sig mellan 500 kronor upp till 3 000, och ska återbetalas inom 30 dagar. Kostnaden för räntan på lånet blir då någonstans mellan 165 och 545 kronor beroende hur mycket du lånar, med reservation för att räntan kan förändras. Ansökan görs via telefon eller på hemsidan, och identifiering sker via mobilt BankID.

Kvartalslån

Som namnet antyder löper detta lån över ett kvartal och ska återbetalas inom 90 dagar. Beloppen på dessa krediter är mellan 4 000 och 10 000 kronor. Det görs ingen kreditupplysning via UC, men den sökande måste vara över 18 år.

Årslån

För att kunna beviljas ett årslån måste den sökande ha fyllt 20 år, och ha en taxerad inkomst på minst 120 000 kronor. Med ett årslån finns det möjlighet att låna upp till 20 000 kronor, och återbetalningstiden är antingen tre eller fem år. Här görs en kreditupplysning via UC.

Lån med anmärkning

Att ha en betalningsanmärkning registrerad på sig behöver nödvändigtvis inte innebära att det är omöjligt att få ett lån hos Easycredit, de tittar istället till kundens totala återbetalningsmöjlighet. Även om det går att få ett lån trots anmärkning, är det givetvis ingen garanti att du får det.


Kreditupplysning genom Creditsafe

Hos Easycredit finns även en möjlighet att låna upp till 10 000 kronor utan att det tas en kreditupplysning via UC. Detta kan i vissa lägen vara att föredra, då du kanske står inför andra ekonomiska affärer, och då inte vill att det ska synas hos UC att du ansökt. Easycredit använder sig istället av Creditsafe för att göra kreditupplysningar.

Medlem i SKREF

Easycredit är en av initiativtagarna till branschorganisationen SKEF, en organisation som verkar för att höja kvaliteten på marknaden för snabblån. Medlemmar i SKEF förbinder sig att följa Datainspektionens lagar, har en stabil verksamhet samt är registrerade hos Finansinspektionen.

Ansvarsfullt lånande

När det kommer till mikrolån var Easycredit en av de första som engagerade sig kring ansvarsfull kreditgivning. Under parollen “Låna ansvarsfullt” uppmanar de kunderna att tänka efter en gång extra innan de klickar på ansökningsknappen.

Att ta ett snabblån kan vara ett snabbt sätt att lösa en hastigt uppkommen ekonomisk situation, men ett lån är trots allt ett lån, och det ska betalas tillbaka med ränta och eventuella avgifter – vilket Easycredit är noggranna med att upplysa kunderna om.

Högsta Kreditbetyg

Bisnode är ett av Europas allra största företag inom kreditvärdering. Soliditet är en del av Bisnode, och de har givit Easycredit högsta betyg, så kallad AAA-värdering. För att få detta betyg ska företaget, i det här fallet Easycredit, kunna uppvisa en lång historik av ekonomisk stabilitet, och Easycredit är ett av de låneföretag som erbjuder snabblån, som erhållit denna värdering.

Villkor och utbetalning

Easycredit valt att lägga all kostnad för lånet som ränta. Det tillkommer inga uppläggningsavgifter eller aviseringsavgifter, istället läggs hela lånets kostnad som ränta, vilket kan vara en fördel för kunden. Avgifter är normalt inte avdragsgilla, men med ränta är det annorlunda. Av den summa som betalas som ränta, kan 30 % dras av i deklarationen. Tänk ändå på att kontrollera vad den faktiska kostnaden blir som ska betalas på utsatt tid, för det avdrag som kan göras i deklarationen kommer du inte få tillgodo förrän mycket senare. Easycredit skickar in kontrolluppgift till skattemyndigheten, så det är inget du behöver tänka på.

Utbetalning av mikrolån upp till 10 000 kronor sker hos de flesta banker inom en timme även om banken är stängd. För årslån mellan 11 000 och 20 000 kronor sker utbetalningen normalt inom tre till fem dagar beroende på bank.


Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna hos Easycredit?

Hos Easycredit kan du låna upp till 20 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 5 år. Det finns ingen garanti för att lånet beviljas, beskedet baseras bland annat på hur din ekonomiska situation ser ut och hur företaget bedömer din återbetalningsförmåga. Om du inte får din ansökan beviljad kan du få ett förslag om att låna ett lägre belopp.

Hur fungerar återbetalningen hos Easycredit?

Sättet att betala tillbaka lånet varierar med olika lånebelopp. På belopp upp till 10 000 kronor blir det en faktura som skickas till e-post, och på belopp däröver läggs en betalningsplan via autogiro. Easycredit bekräftar alltid en återbetald kredit via SMS eller ett e-mail om det är belopp upp till 10 000 kronor. Om det är ett lån med längre löptid, kan återbetalningarna följas genom det personliga kontot, kallat “Mina sidor”.

Hur identifierar jag mig?

Det vanligaste sättet för identifikation är via e-legitimation, alltså BankID eller mobilt BankID. Denna identifiering sker bara för nya låntagare. Som återkommande kund med befintligt konto behöver inte ytterligare legitimering ske.

Går det att förlänga ett lån hos Easycredit?

Om du lånar mellan 1 000 och 4 000 kronor går det att förlänga lånet hos Easycredit. När du väljer att göra det tillkommer en förlängningsavgift som du sedan kan se på fakturan. Du kan max skjuta upp ditt lån vid två tillfällen. Om du lånar mindre än 1 000 kronor eller mer än 4 000 kronor går det dock inte att skjuta upp fakturan.


Easycredit
Genomsnitt 4.5 (90%) baserat på 4 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)