Euroloan

Finansbolaget Euroloan är ett svenskt företag med rötter i grannlandet Finland, där moderbolaget har funnits etablerade sedan 2007. Euroloan är en del av en nordisk finanskoncern som finns främst i länderna runt Östersjön. Bolaget erbjuder en kontokredit utan säkerhet från 2 000 kronor upp till 50 000 kronor.

Euroloan har satsat på att rekrytera personal med kompetens från både finans- och IT branschen, vilket gör att alla medarbetare förstår att ett stabilt, säkert och snabbt datasystem är grundbulten i företagets finansiella verksamhet. Sedan starten 2007 har koncernen som Euroloan ingår i hanterat över 700 000 låneärenden, vilket betyder nästan en miljon kunder. 2015 hade man en balansräkning på drygt 50 miljoner euro, och bolaget stoltserar med det faktum att man tack vare sina miljösatsningar bidragit till en hälsosammare miljö.

Bolaget regleras av Finansinspektionen, och har tillstånd att erbjuda krediter och lån till privatpersoner under tillsyn av både Finansinspektionen och svenska Konsumentverket.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 2.000 – 50.000 kr
Löptid: 18 – 60 månader
Eff. ränta: 12,95 – 56,95 % 
Startavgift: 495 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Elektroniskt BankID
 Ett svenskt personnummer

Bolagsuppgifter

Varumärke: Euroloan
Bolag:ELCF Sweden AB
Org. nr: 556866-8387
FI institutnummer: 44030

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Euroloan: “Nominell rörlig årsränta bestäms individuellt och varierar mellan 12,95 – 56,95 % per 2017-02-23. Effektiv ränta för en fullt utnyttjad kredit på 20 000 kr med löptid 18 månader blir 30,91 %. I den effektiva räntan ingår startavgift 495 kr, uttagsavgift 49 kr samt aviseringsavgift 49 kr/avi. Sammanlagt att betala 24 585 kr. Månadsbetalning i snitt 1 366 kr. Då individuell ränta tillämpas kan den effektiva årsräntan variera mellan 15,04 – 104,98 % vid fullt utnyttjad kreditlimit. Återbetalningstiden för fullt utnyttjad kredit varierar mellan 18 till max 60 månader beroende på kreditens storlek.”


Omdöme

EuroloanELCF Sweden AB, som står bakom Euroloan, har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Euroloan är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Låna pengar hos Euroloan

Kreditkonto

Euroloan erbjuder en kredit som är tillgänglig online dygnet runt. Du ansöker om krediten direkt via hemsidan på din mobil eller din dator. Minsta belopp som du kan ansöka om är 2 000 kronor och maxbeloppet som du kan ansöka om är 50 000 kronor. Eftersom det är en pågående kredit finns ingen löptid utan den kredit du blir beviljad kan du bestämma själv hur mycket du vill använda vid varje tillfälle, tills kreditgränsen är nådd.

Hur du ansöker om krediten

Det är helt gratis att göra en ansökan och du anger vilket belopp du önskar låna samt hur mycket du kommer kunna betala tillbaka varje månad. Du legitimerar dig antingen med BankID eller e-legitimation direkt via sajten, och behöver alltså varken skriva på några papper eller prata med någon medarbetare för att göra en låneansökan. För att kunna fylla i ansökan krävs att du legitimerar dig innan.

Euroloan

När du ansöker om lån hos Euroloan får du svaret på din ansökan inom några minuter. Sedan kan du göra ditt första uttag direkt från ditt vanliga bankkonto. Du väljer själv hur mycket du vill ta ut från krediten och du kan göra hur många uttag du vill tills du når din personliga kreditgräns. Eftersom allt sker via hemsidan och webben, blir pengarna tillgängliga inom några minuter efter att din kredit har aktiverats, och du kan då föra över önskad summa direkt till ditt bankkonto och kort.

Krav för kreditkonto hos Euroloan
Euroloan har tydligt beskrivna lånevillkor där även de begrepp de använder förklaras. När det gäller kreditbeslutet fattar bolaget beslutet på den information du har sänt in i ansökan samt informationen de får genom en kreditprövning. Här tar de bland annat hänsyn till:

  • Din återbetalningsförmåga
  • Dina anställningsförhållanden
  • Din historik vad gäller krediter och betalningar
  • Om du har några krediter vid ansökningstillfället
  • Dina tillgångar och din inkomst

För att du ska kunna bli beviljad en onlinekredit hos Euroloan krävs det att du är minst 18 år och att du uppfyller övriga krav som ställs av finansbolaget.

Betalningsanmärkning

Hos Euroloan är det möjligt att få en kontokredit trots en betalningsanmärkning. Det som avgör om du blir beviljad eller inte är en sammantagen bild av din ekonomi. Om du däremot skulle ha en obetald skuld hos Kronofogden kommer Euroloan inte att kunna godkänna din låneförfrågan.

Kreditprövning

Euroloan gör en kreditprövning på dig och de förklarar även tydligt på hemsidan vad en betalningsanmärkning är. Det vill säga det är inte bara vad som är registrerat hos Kronofogden utan även att det är en anmärkning på utebliven betalning på till exempel krediter eller köp med avbetalning. Observera att om du ansöker om ett större belopp för att öka din kredit kan Euroloan begära en ny kreditprövning, även om de redan har dina uppgifter.

Återbetalning

Återbetalningen på krediten sker månadsvis och där lägsta tillåtna belopp är 200 kronor. Storleken på vilken summa det bestäms att du ska betala tillbaka varje månad grundar sig på de uppgifter du lämnade i ansökan. Förutom ränta ingår amortering och eventuell månadsavgift. Om det tillkommer något mer som till exempel hanteringskostnader, årsavgifter eller liknande kostnader framgår det i den prislista som finns presenterad på sidan.

Om du inte skulle betala din månadsavgift tillkommer en dröjsmålsränta som ackumulerar till dess att det uteblivna beloppet är betalt.

Ränta på krediten

Räntan är individuell och beräknas utifrån lånets storlek och löptid, men den baseras även på dina personliga uppgifter. Har du till exempel betalningsanmärkningar kan räntan komma att bli högre då risken att låna ut pengar är större.

Räntan beräknas utifrån den årliga räntan och hur många delbetalningar som görs. Den effektiva räntan, som är den ränta du faktiskt betalar, är ränta och alla avgifter. Bolaget ger ett exempel på en effektiv ränta på 37,84 %. Exemplet baseras på om du lånar 15 000 kronor, har en löptid på ett år, 12 delbetalningar och oförändrad ränta och andra avgifter.


Vanliga frågor

Vad kommer det att kosta mig att ansöka om ett kreditkonto?

Det är gratis att ansöka och du betalar bara för den krediten du använder. Kostnaden är individuell och sätts efter en bedömning av din betalningsförmåga.

Hur får jag ett BankID?

Det ansöker du om hos din bank. Det krävs att du har ett svenskt personnummer. För att du ska kunna identifiera dig hos Euroloan måste du inneha ett BankID.

Hur stor kredit kan jag få?

Du kan ansöka upp till 50 000 kronor. När din ansökan kommer in görs en kreditbedömning om din betalningsförmåga. Du får svar inom någon minut vilken kreditgräns du har beviljats.

Vad är skillnaden mellan ett vanligt lån och en kontokredit?

Med ett lån får du en engångssumma som du sedan betalar av medan en kontokredit ger dig tillgång till en viss summa pengar där du kan välja hur mycket du vill utnyttja och som du sedan betalar tillbaka. Så länge du inte utnyttjat din kredit fullt ut finns det då ett kreditutrymme som du kan fortsätta utnyttja. Genom att göra inbetalningar ökar du detta kreditutrymme och genom att göra uttag minskas det.

Gå vidare till webbplatsen


Euroloan
Genomsnitt 4.6 (92.5%) baserat på 8 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)