Innehåll

EverydayPlus

EverydayPlus drivs av OPR-Finance AB. Företaget grundades år 2005, och har genom åren hjälpt kunder med bland annat konsumentkrediter, företagsfinansiering och betallösning för webbutik.

EverydayPlus skrivs även som Everyday+, exempelvis i deras logotyp. Det beskrivs som en flexibel digital kredit, dock utan något fysiskt kort.

Mycket av det som Everyday Plus kommunicerar handlar om enkelhet. Det ska vara snabbt och enkelt att ta ett snabblån, och med kalkylatorn på första sidan på deras hemsida ser du lättöverskådligt den totala kostnaden för en kredit. Med skjutreglage kan önskat kreditbelopp mellan 3 000 och 25 000 kronor ställas in, och du får en översikt över den totala kostnaden. Viktigt här är att hålla koll på den faktiska kostnaden för lånet, alltså den effektiva räntan. Ju snabbare krediten återbetalas, desto lägre blir den effektiva räntan, och ett snabblån ska bara ses som en tillfällig lösning då räntan är högre än för vanliga lån.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 3.000 – 25.000 kr
Löptid: 1-12 månader
Eff. ränta: 130,78 % 
Startavgift: 200 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: EverydayPlus
Bolag: OPR-Finance AB
Org. nr: 556707-7044
FI institutnummer: 44036

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Återbetalning vid första fakturatillfället, Vid uttag om 2 200 kronor första dagen i månaden är den effektiva årsräntan 130,78 %. Totalt belopp att återbetala 2 530 kronor.”


Omdöme 2018

EverydayPlusOPR-Finance AB, som står bakom EverydayPlus, har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att EverydayPlus är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


EverydayPlus lån

Hos EverydayPlus handlar det inte om snabblån i vanlig bemärkelse. Det är varken ett ordinärt sms-lån, mikrolån eller mobillån, det är istället en flexibel kreditservice, och möjligheten finns att ha en kredit på upp till 25 000 kronor. Enligt den egna beskrivningen ska det ses som ett kreditkort i mobilen. Inom den accepterade kreditgränsen är det möjligt att ta ut valfritt belopp till sitt bankkonto. Uttagen kan göras så ofta som en gång per dag, och görs via mobil eller dator.

Varje månad genereras en faktura på det belopp du utnyttjat, och beloppet med ränta ska sedan betalas nästa månad. Det finns också möjlighet att dela upp beloppet på flera inbetalningar, men det finns alltid ett minimibelopp som måste betalas på varje faktura. I villkoren för EverydayPlus står tydligt angivet på ett flertal ställen vad den effektiva räntan blir om du bara betalar detta minimibelopp. Det kan vara en bra idé att ta en stund och läsa dessa villkor om du funderar på att använda tjänsten.

Kreditkort i mobilen

Med det beviljade kreditavtalet på plats, finns det alltid pengar redo att plocka ut. Antingen tas hela beloppet ut som en klumpsumma, eller så delas lånet upp i mindre poster. Det enda som behövs är en mobiltelefon eller en dator med internetanslutning. Ett SMS eller ett meddelande till EverydayPlus, och pengarna kommer oftast direkt in på kontot om uttaget görs mellan klockan 8.00 och 20.00 på vardagar, eller 9.00 och 17.00 på helger. EverydayPlus reserverar sig för att till vissa banker kan det ta en stund innan överföringen är klar. När överföringen är klar, bekräftas detta med ett SMS.

Det finns även en app till telefonen för att göra kredithanteringen enklare. I appen kan du förutom att göra uttag, även kolla kontouppgifter, saldo samt fakturahändelser.

Ansvarsfull kreditgivning

På hemsidan beskriver EverydayPlus sig själva som ansvarsfulla kreditgivare som noggrant informerar kunden om totala kostnaden för en kredit. Samtidigt försöker de få kunden att ta ett helhetsgrepp om sin ekonomi genom information om andra finansiella tjänster. Företaget påtalar vikten av att se deras flexibla kredit som en högst tillfällig lösning på ett hastigt ekonomiskt problem eller en oförutsedd utgift. Krediter är ingen hållbar lösning för att lösa den kontinuerliga ekonomiska livssituationen.

Kostnader för krediten

Du kan själv påverka kostnaden för EverydayPlus kredit genom hur mycket kredit du utnyttjar och under hur lång tid. Genom att vara medveten om räntan för krediten, och hur den påverkas över tid kan du hålla nere kostnaderna. Observera att de anger räntan som månadsränta.

EverydayPlus är tydliga med sina kostnader, och det är lätt att se vad det kommer att kosta att utnyttja krediten. Det finns även en tydlig tabell som visar vad det totala beloppet blir att återbetala efter ett visst antal månader. Det är även tydligt redovisat vad den effektiva räntan enligt Konsumentverkets riktlinjer blir för ett lån på 5 000 kronor, som är den vanligaste summan.

Kostnaden uppstår alltså endast när du utnyttjar din kredit. Så länge du har det som en reserv är det helt kostnadsfritt. Inga fasta avgifter till exempel per månad eller år tillkommer.

Kundservice

Att ansöka om kredit är alltid kostnadsfritt, och kan göras när som helst under dygnet. Vanligtvis fås ett besked inom 15 minuter. Uttag från krediten behandlas mellan klockan 8–20 på vardagar och 9–17 på helger med reservation för att företaget kan ändra sina öppettider. Under dessa tider går det också att nå kundtjänst per telefon för personlig betjäning eller rådgivning. Aktuellt saldo kollas enkelt genom en SMS-funktion.


Vanliga frågor

Får någon annan reda på att jag har kredit hos EverydayPlus?

Nej, företaget lyder under banksekretessen, och de uppgifter de har om kunden vidarebefordras inte till någon. Uppgifterna sparas i deras egna system och har bara rent administrativa uppgifter.

Vad krävs för att få en kredit hos EverdayPlus?

För att kunna bli beviljad en kredit hos EverydayPlus, krävs det att du har fyllt 20 år, men samtidigt inte passerat 75 år. Det krävs att du har en ordnad ekonomi, och saknar betalningsanmärkningar, och har en stadig inkomst på minst 120 000 kronor. Slutligen krävs det att du är folkbokförd i Sverige och innehar BankID.

Vad är minsta belopp att betala hos EverydayPlus?

Varje månad måste minst 1/5 av den utnyttjade krediten betalas av. Betalas inte denna summa tillkommer extra avgifter, och beloppet förs vidare till nästa faktura. Vill du göra en extra inbetalning mellan de ordinarie fakturorna, går detta mycket bra. OCR-nummer och kontonummer finns under ”Mina sidor” på hemsidan eller i appen.

Hur slutbetalar jag krediten?

Genom att gå in på ”Mina sidor”, och vidare till fakturor, kan du finna en “Återbetalningskalkylator”. Genom att ange vilken dag du avser att återbetala krediten, anger kalkylatorn exakt rätt belopp. På samma sida går det också att finna OCR-nummer för att göra extra inbetalningar eller slutbetalningen.

Hur fungerar identifieringsprocessen?

Identifiering görs via e-legitimation, alltså BankID eller mobilt BankID. Ett Bank-ID ordnas enkelt genom din ordinarie bank, och kan finnas lagrad antingen i mobilen eller på en dator.

Gå vidare till webbplatsen


EverydayPlus
Genomsnitt 4 (80%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)