Expresskredit

Expresskredit har funnits sedan 2008 och är en långivare för snabblån mellan 500 kronor och 12 000 kronor. Bolaget är ett varumärke under GF Money Consumer Finance AB. Kreditgivaren har sedan 2007 försett svenska kunder med snabblån och SMS-lån för en sammanlagd summa på över 900 miljoner kronor per år. Expresskredits vision är att stå för enkelhet, snabba besked och funktionalitet. Tillsammans med flexibilitet i lånprocessen ska dessa grundpelare genomsyra företaget och deras arbetssätt.

Expresskredit erbjuder flexibla snabblånen på marknaden. Kreditgivaren står under Finansinspektionen i sin egenskap av konsumentkreditinstitut, samt även under Konsumentverket och Datainspektionen. De följer även SEKKI.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 500-12 000 kr
Löptid: 61 – 90 dagar
Eff. ränta: 348.52 %  
Startavgift: 100 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Express Credit
Bolag: GF Money Consumer Finance Aktiebolag
Org. nr: 556876-2578
FI institutnummer: 44085

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: en kredit på 5 000 kronor över en period av 12 månader med en månatlig fast ränta på 18% uppgår till 10 325,19 kr i räntekostnader, totalt belopp att betala är 15 325,19 kr. Representativt exempel på den nominella fasta årsräntan är 216 %. Den maximala effektiva räntan är 650%. “


Omdöme

ExpresskreditExpresskredit har via GF Money Consumer Finance tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Expresskredit är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån eller en försäkring på distans (t.ex. via internet).

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Låna pengar hos Expresskredit

Snabblån

Hos Expresskredit kan du ansöka om snabblån utan säkerhet mellan 500 kronor och 12 000 kronor. Du kan även låna vilken summa du vill mellan 500 kronor och 8 000 kronor med 100 kronors intervaller. Du är själv med och bestämmer din återbetalningstid som är mellan 30, 60 och 90 dagar. På hemsidan kan du se en färdiguträknad tabell på vad de olika lånebeloppen i kombination med återbetalningstiden kommer ge för räntekostnad, effektiv ränta, månadskostnad, samt vad du kommer få tillbaka på skatten.

Ett exempel är att om du lånar 8 000 kronor med en löptid på 90 dagar får du en effektiv ränta på 387,13 %. Det innebär en totalkostnad av 10 320 kronor.

Ansökan om snabblån

För att ansöka om ett snabblån ska du fylla i ansökningsformuläret på Expresskredits hemsida. Det är möjligt att ansöka både via din dator och på mobila enheter. Där fyller du i hur mycket du vill låna och löptid. Sedan fyller du i dina personliga uppgifter som personnummer, mobilnummer, e-postadress, clearing-nummer och kontonummer. Dessutom efterfrågas dina ekonomiska förutsättningar som inkomst innan skatt, hur många barn som finns i hushållet, boendekostnad och om du har utgifter för andra lån.

Expresskredit

För att identifiera dig finna det tre alternativ. Antingen kan du identifiera dig på din bank via någon form av e-legitimation. Det är även möjligt att skicka en giltig kopia på din ID-handling adderat med en annan handling som exempelvis en lönespecifikation eller kontobevis. Det tredje alternativet är att Expresskredit skickar ett brev till dig med en kod, som du sedan med hjälp av ett SMS skickar in till kreditgivaren. När du identifierat dig utförs en kreditbedömning på dig. När den är gjord får du beskedet direkt på skärmen. Det är helt gratis att ansöka om lån hos Expresskredit.

Krav för att låna hos Expresskredit

För att bli beviljad ett snabblån hos Expresskredit krävs att du uppfyller vissa krav. Först och främst ska du vara svensk medborgare. Du ska kunna uppvisa en deklarerad inkomst i Sverige för de senaste två åren och ha ett eget svenskt bankkonto, e-postadress och fungerande mobiltelefonnummer. Hur mycket du får låna beror lite på vilken inkomst du har. Du får inte ha några skulder eller aktiva ärende hos Kronofogden. Utifrån kreditupplysningen görs en bedömning av din ekonomiska situation. Där analyseras dina förutsättningar att betala tillbaka lånet i tid, beräkning sker på dina inkomster och övriga utgifter.

Betalningsanmärkning

Att ha tidigare betalningsanmärkningar innebär ett automatiskt ett avslag.

Kreditprövning

Expresskredit tar en sedvanlig kreditupplysning för att kunna bedöma din kreditvärdighet.

Utbetalning

I regel har du pengarna på kontot direkt, men om ansökan gått igenom efter klockan 13.30 kan det med vissa banker dröja till nästkommande bankdag. Du kan se alla utbetalningstider via en tabell på hemsidan.

Återbetalning

Expresskredits snabblån innebär att du som konsument inte är låst vid en löptid på 30 dagar, utan du kan välja en återbetalningstid på 60 eller 90 dagar. Även de mindre beloppen kan betalas tillbaka under tre tillfällen. Då kontaktar du bara kundtjänsten. Ditt lån ska betalas tillbaka via fakturor. Beroende på hur lång lånetid du har betalar du olika stora delar av lånet vid varje tillfälle.

Du har även möjlighet att förlänga ditt lån och du kan välja att betala tillbaka en större andel av lånet eller hela lånesumman när som helst. Detta kan du göra om du fått förhinder att betala tillbaka lånet inom den angivna tidsfristen, men ändå kommer kunna betala tillbaka inom en överskådlig framtid. Du kan då förlänga ditt lån i 8, 15 eller 30 dagar. Du kan förlänga ditt lån efter tidigast 14 dagar och inte senare än dagen efter att det gått ut. Om du vill förlänga ditt lån fyller du i formuläret på hemsidan, alternativt kontaktar kundtjänst.

Övrigt

Du har rätt till ett skatteavdrag på 30 % för lån hos Expresskredit.

Hos Expresskredit kan du dessutom få status på din aktuella skuld, samt få nya inbetalningsuppgifter via SMS om du skulle ha tappat bort dem. Du har även möjlighet att få din faktura via e-post om du skulle föredra det.


Vanliga frågor

Vad är SEKKI?

SEKKI står för Standardiserad Europeisk Konsumentkreditinformation vilket är ett formulär som fylls i av företaget som visar vad kreditgivaren erbjuder konsumenten.

Vad är trygg kreditgivning?

Expresskredit tillämpar så kallad trygg kreditgivning. Det innebär att man följer alla rådande lagar och förordningar vad det gäller finansiell verksamhet. Man följer även Konsumentverkets riktlinjer för god kreditgivning och marknadsföring. Ett krav för att få driva kreditgivning är att bolaget är registrerad hos Finansinspektionen, vilket Expresskredit är.

Kan jag få förfallodagen flyttad?

Ja, genom att kontakta kundtjänsten kan de eventuellt förlänga löptiden på ditt lån. Du kan även fylla i formuläret på sidan om förlängning av lån.

Vad innebär det att jag har fått min ansökan preliminärt beviljad?

Det innebär att du genom datorsystemet har uppfyllt de krav som krävs för en ansökan, sedan tillkommer en bedömning utifrån kreditupplysningen. När den väl är klar får du ett definitivt besked.

Vad är ett skatteavdrag?

Enligt lag får du göra ett avdrag på skatten när du har lån och betalar räntor på dem. Du får dra av 30 % på inbetalda räntor och dessa uppgifter skickas automatiskt från Expresskredit till Skatteverket.

Gå vidare till webbplatsen


Expresskredit
Genomsnitt 4.2 (83.33%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)