Flexlimit

Flexlimit erbjuder konsumentkrediter och drivs av C Finance AB som funnits på den svenska marknaden sedan år 2006. C Finance AB var en av de första i Sverige med att erbjuda så kallade SMS-lån och de står även bakom varumärket Meddelandelån. Flexlimit har som mål att erbjuda ett enkelt sätt att snabbt låna pengar till privatpersoner under trygga omständigheter.

Flexlimit använder sig av Creditsafe för kreditupplysningar. Detta betyder att din ansökan inte registreras hos UC, vilket är fördelaktigt om du vill behålla din kreditvärdighet på nuvarande nivå.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 3,000-20,000
Löptid: 12 månader
Eff. ränta: 62,06 – 173,89 %  
Startavgift: 350 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Ja

Krav

Minst 20 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Flexlimit
Bolag: C Finance AB
Org. nr: 556708-4578
FI institutnummer: 44083

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Lånebeloppet 20 000 kr i 360 dagar (12 månader). Totalt belopp att betala 30 836,76 kr. Räntekostnad 10 836,76 kr, fast årsänta 88,8 %. Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån att ett uttag gjorts om 20 000 kr och där krediten är återbetald på 360 dagar. Effektiva årsräntan är 62,06 – 173,89 %.”


Omdöme

FlexlimitFöretaget som står bakom Flexlimit, C Finance AB, har sedan 2017 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Flexlimit är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Kontokredit hos Flexlimit

FlexlimitFlexlimit erbjuder en kontokredit, vilket är en form av löpande låneavtal som låter dig föra över pengar till ditt konto när du behöver det.

Hos Flexlimit kan du teckna en kredit på en summa från 3 000 kronor upp till 20 000 kronor som ett privatlån. När du tecknar ett privatlån hos Flexlimit är det utan säkerhet – vilket innebär att du inte behöver ha en bil eller en lägenhet som pant, eller uppge vad du tänker använda pengarna till.

Privatlånets lånetid kan vara så lite som en månad eller upp till 40 månader (tre år). På Flexlimits startsida finns en inforuta är du själv kan klicka på den lånesumman du är intresserad av för att se vilka kostnader det skulle innebära. Till exempel, om du vill låna 5 000 kronor innebär det en månadsränta på 9,9 % och en minimum månadsbetalning på 10 % av lånebeloppet (dock aldrig mindre än 750 kronor). Under rubriken ”priser” på hemsidan finns en lånekalkylator där du kan få en översikt av hur delbetalningarna, räntan och den effektiva årsräntan skulle se ut. Ju högre kontokredit du lånar hos Flexlimit, desto längre månadsränta och effektiv årsränta får du.

Om du väljer att låna 20 000 kronor hos Flexlimit i 12 månader kommer din totala räntekostnad att bli 10 836,76 kronor vilket innebär att själva lånekostnaden tar upp mer än 50 % av lånet, vilket kan låta ofördelaktigt. Men eftersom Flexlimit har en minimumåterbetalning på 10 % av lånet eller minst 750 kronor i månaden, innebär det att lånet inte dras ut över allt för lång period och räntekostnaderna riskerar inte heller att bli skyhöga.

Kontokredit

Skillnaden mellan den kontokredit som Flexlimit erbjuder och ett vanligt privatlån är att med kontokredit kan du välja att låna 10 000 kronor men inte sätta in hela summan på ditt konto direkt. Istället kan du välja att föra över mer av krediten när du behöver det, upp till den summa du valt att låna. Kontokredit skiljer sig även från SMS-lån på så sätt att när du vill föra över mer av din kredit behöver du inte göra en ny ansökan varje gång.

Amortera ditt lån

När du ansöker om kontokredit hos Flexlimit får du också möjlighet att välja hur du vill amortera ditt lån. Du kan välja mellan annuitet och minimidelbetalning.

När du väljer minimidelbetalningen betalar du 10 % av den totala skulden per månad – men minst 750 kronor. Skulle din skuld vara lägre än så betalar du tillbaka hela skulden.

När du väljer att amortera med annuitet uppger du vilken summa du vill betala tillbaka varje månad. Med hjälp av lånekalkylatorn får du då besked om hur stor summan blir för annuiteterna.


Frågor och svar

Hur ansöker jag om lån hos Flexlimit?

För att ansöka om kredit hos Flexlimit måste du uppfylla de grundläggande kraven: vara minst 20 år gammal, ha en regelbunden inkomst, ett svenskt mobilnummer, vara folkbokförd i Sverige och du får inte ha några betalningsanmärkningar. För att ansöka om lån hos Flexlimit måste du ha tillgång till antingen en smartphone eller en dator då ansökningarna sker på Flexlimits hemsida. Du kan klicka på rubriken ”Våra lån”, välja ett lån och sedan identifiera dig med din bank – antingen genom säkerhetsdosa eller BankID. Din ansökan blir behandlad direkt om det sker under kundtjänstens öppettider och du får ett svar inom fem minuter.

Hur mycket kan jag låna hos Flexlimit?

Du kan låna mellan 3 000 kronor upp till 20 000 kronor. Men du behöver inte nyttja hela din kredit på en gång utan kan välja att göra mindre uttag när det passar dig. Du måste dock ha betalat tillbaka hela din kontokredit för att kunna söka ytterligare lån.

När måste jag börja betala tillbaka mitt lån hos Flexlimit?

För privatlån kan du välja en återbetalningstid från 1 månad upp till 40 månader. För de övriga lånen via kontokredit har inte Flexlimit skrivit ut någonstans på sin hemsida vad det är för återbetalningstid som gäller. Däremot måste du betala tillbaka minst 750 kronor eller 10 % av lånebeloppet varje månad vilket innebär att om du lånat 3 000 kronor måste du betala tillbaka lånet inom fyra månader. Flexlimit erbjuder även möjligheten att betala av hela krediten direkt eller när det passar dig, utan extra kostnad.

Hur lång tid tar det att få pengarna?

Om du ansöker om lån under Flexlimits öppettider kommer din ansökan att behandlas inom fem minuter. Om din ansökan bli godkänd betalas lånet ut direkt men beroende på vilken bank du har kan det ta 1–3 bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto. Har du däremot ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken har du pengarna på ditt konto inom 15 minuter.

Gå vidare till webbplatsen


Flexlimit
Genomsnitt 4.7 (94.29%) baserat på 7 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)