Freedom Finance

Freedom Finance grundades år 1999 under namnet Bolåneservice och har sedan dess blivit en av Sveriges största låneförmedlare. Bolaget, som är en del av Zmarta Group, har över 200 medarbetare i Sverige, Finland och Tyskland och är en fristående låneförmedlare. Det innebär att de försöker fokusera på vilket lån som är bäst för den enskilda kunden, och tar sedan fram olika erbjudanden från olika banker och finansinstitut. Freedom Finance har ett tjugotal olika samarbetspartners, med syfte att erbjuda alla kunder en god chans att hitta en långivare som passar.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 3,60% – 33.40%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Årsinkomst minst 100 000 kr
 Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Freedom Finance
Bolag: Freedom Finance Kreditservice AB
Org. nr: 556647-0737
FI institutnummer: 44020

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Freedom Finance: “Annunitetslån 14 år, 250 000:-, rörlig ränta 5,77% (start-/aviavg. o:-) ger eff. ränta 5,92%, tot. belopp 364 993:-, kostnad 2 173:-/mån (168 avbet.). Räntor 170920. Individuell ränta, vanligtvis 3.54% – 18,15% (effektiv ränta 3,60 – 19,74%).


Freedom Finance – Omdöme

Freedom FinanceFreedom Finance har tillstånd av Finansinspektionen att verka som konsumentkredit- och försäkringsförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Freedom Finance är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån eller en försäkring på distans (t.ex. via internet).

Läs mer och ansök på webbplatsen


Privatlån

Freedom FinanceEtt privatlån är pengar som du kan använda till vad du vill utan att behöva redogöra för det. Många ansöker om denna typ av lån för att renovera huset, köpa ny bil eller kanske något annat som den vanliga inkomsten inte räcker till. Freedom Finance undersöker då kundens möjligheter till ett lån hos flera stora banker, men det är ändå bara en kreditupplysning som registreras hos Upplysningscentralen. Du som kund gör din ansökan kostnadsfritt på hemsidan, eller genom att ringa och prata med en handläggare.

Som privatperson kan du ansöka om upp till 600 000 kronor utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver lämna någon pant som garanti för att få ett lån. Du behöver dock uppfylla vissa krav. Du måste vara över 18 år, ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och inte ha några obetalda fakturor liggandes hos Kronofogden. Om du har fått betalningsanmärkningar vid ett tidigare tillfälle finns det ändå möjlighet att du kan få låna upp till 150 000 kronor, genom samarbete mellan olika banker.

När du har fått din ansökan godkänd får du olika förslag som passar dig och din situation. När du bestämt dig för ett alternativ får du lånehandlingar hemskickade som du ska skriva under och när alla papper är klara får du vanligtvis pengarna inom 3–5 bankdagar. Om du har en fråga du behöver ha besvarad finns det personliga handläggare att kontakta, och dessa går att kontakta oavsett hur långt du har kommit i låneprocessen.

Avbetalning

Freedom Finance hjälper också till med en avbetalningsplan för pengarna du lånat. Förutom amortering, som är själva lånet, tillkommer ränta och i vissa bankers fall en uppläggningsavgift. Räntan är en ersättning till banken för att du fått låna pengar och den summan varierar beroende på vilken bank som beviljar lånet, men vanligtvis brukar summan vara mellan 3,60 – 19,74 % av det lånade beloppet. Alla avbetalningsplaner görs dock individuellt för att de ska passa varje kunds ekonomiska situation och all information finns med i avtalet du skriver på innan du får pengarna.

Om din låneansökan skulle bli nekad kan det bero på att du inte uppfyller något av de krav som banken ställer. Kanske har du inte tillräckligt hög inkomst eller för många betalningsanmärkningar. I många fall hjälper det då att du skaffar en medsökande på lånet, vilket är en person som tillsammans med dig blir ansvarig för avbetalningen.

Du kan när som helst betala av hela lånet om du skulle vilja och det kostar inget extra. Du kan även göra större betalningar än de som står i din avbetalningsplan, ifall du vill skynda på avbetalningen.

Billån

Freedom Finance kan även hjälpa dig att låna pengar för att köpa en bil, oavsett om du tänkt köpa fordonet från en auktoriserad bilhandlare eller från en privatperson. För att ansöka om billån behöver du vara minst 20 år gammal, ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor, samt vara folkbokförd i Sverige. Du kan låna upp till 600 000 kronor men du behöver själv ha egna medel som täcker minst 20 % av bilens pris för att bli beviljad lånet. Om du ska köpa en husbil finns det ingen övre gräns för hur mycket du får låna, men samma krav gäller att du måste ha egna medel som motsvarar 20 % av husbilens pris.

Den effektiva räntan när du tagit ett billån brukar ligga på 5,60–10,95 % men även här görs en individuell avbetalningsplan som passar dig och din ekonomi. Om du senare skulle sälja bilen behöver du betala av hela lånet du fått från banken innan du kan göra en affär med någon annan.

Försäkra dina lån

När du tar ett lån via Freedom Finance har du möjlighet att skaffa en låneförsäkring. Det innebär att om du får ekonomisk hjälp med avbetalningen om du av någon anledning inte skulle kunna betala din månadskostnad, som till exempel ofrivillig arbetslöshet eller dödsfall i familjen. I samband med att du tar lånet kan du välja att lägga till försäkringen, ett belopp som vävs in i din månadskostnad. Låneförsäkringens kostnad varierar beroende på hur stort lånet är.

För att beviljas en låneförsäkring behöver du uppfylla vissa krav. Du måste ha en anställning på minst 17 timmar per vecka, vara över 18 år och vid god hälsa, vilket innebär att du inte får ha några befintliga problem med att kunna arbeta.

Samla dina lån på ett och samma ställe

Att låna mycket pengar från flera olika banker kan i längden bli dyrt för dig som privatperson. Du betalar ränta på alla belopp och dessutom tillkommer ofta uppläggningsavgifter och andra administrativa avgifter hos varje enskild bank. Om du redan har befintliga privatlån kan Freedom Finance hjälpa dig att samla ihop alla på ett ställe och på så vis ge dig en mer förmånlig ränta. Det gäller oavsett om du har ett stort bolån på en lägenhet, flera olika privatlån eller några avbetalningar på billigare produkter och tjänster.

När du samlar ihop dina lån ansöker du samtidigt om ett nytt lån som motsvarar den totala summan av alla lån du redan har, inklusive räntor på samtliga belopp. Om din ansökan godkänns så ersätter det nya lånet alla dina gamla lån och du får alla pengar samlade på ett och samma ställe.

Om din ansökan inte skulle godkännas kan du även här göra en ny ansökan tillsammans med någon, vilket ökar dina chanser att få ett godkänt lån.


Vanliga frågor

Vad är fördelen med bara en kreditupplysning?

Genom att använda en låneförmedlare får du bara en kreditupplysning hos UC istället för 20 stycken som du skulle få om du ansökte om lån hos alla banker på egen hand. Flera kreditupplysningar kan påverka din kreditvärdighet men framförallt finns det en risk för att bankerna blir misstänksamma när de ser alla kreditupplysningar.

Kan jag ansöka om lån trots skulder hos Kronofogden?

Generellt sett kan du inte ansöka om lån när du har skulder hos Kronofogden men däremot kan det gå att få ett lån beviljat om dina skulder är betalda och inte ligger i närtid. Det finns självklart undantag men tänk på att ju större risk banker anser sig ta, desto dyrare blir ditt lån.

Fortsätt till webbplatsen


Freedom Finance
Genomsnitt 4.6 (92%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)