Frogtail

Frogtail är ett licensierat finans- och kreditbolag som erbjuder snabblån till privatpersoner. Företaget ingår i den norska bolagsgruppen Folkefinans (som bl.a. även driver Monetti och Kredit365) som grundades år 2006 och är godkända av såväl Finansinspektionen som norska Finanstilsynet. Frogtail är idag ett av de större svenska företagen inom branschen för snabblån och erbjuder en ränta på sina lån som är anpassad är efter din personliga ekonomi.

Frogtail har relativt lång erfarenhet av snabblån. För att möta kundernas behov har företaget utvecklat den individuella räntan, så kallad personlig ränta, istället för att använda en räntetabell. Personlig ränta innebär att det är din egen ekonomiska situation som avgör slutgiltigt lånebelopp och ränta – ju stabilare ekonomi du har, desto lägre ränta kan du få på ditt snabblån.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1,000-40,000
Löptid: 1-36 månader
Eff. ränta: 23,99%  
Startavgift: 350 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Frogtail
Bolag: Folkefinans AS Norway, Filial Sweden
Org. nr: 516404-7044
FI institutnummer: 47705

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Om vi antar ett lån på 25 000 kronor i 3 år och årsränta på 19,5%, blir kostnaden 947 kronor per månad. Dessa 947 kronor består av amortering, årsränta på 19,5%, del av uppläggningsavgift (350 kr) och fakturaavgift på 15 kr per utskickad låneavi. Den effektiva räntan, dvs ränta och avgifter, blir då 23,99%.”


Frogtail omdöme

FrogtailFöretaget bakom Frogtail, Folkefinans AS, har sedan 2009 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva utlåningsverksamhet. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Frogtail är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Frogtail – Lån utan UC

Snabblån

Frogtail vänder sig i huvudsak till privatpersoner i behov av ett mindre ekonomiskt tillskott. Företaget beviljar snabblån, också kallat SMSlån, inom räckvidden 1 000 kronor till 40 000 kronor och erbjuder återbetalningstider på upp till tre år. Genom den personliga räntan anses snabblånet bli anpassat utefter kundens egna förutsättningar. Den effektiva räntan för lånen varierar beroende på hur stort belopp du lånar och din ekonomiska situation – små lån med kort återbetalningstid har högre ränta än större lån med längre återbetalningstid. Hos Frogtail finns möjligheten att ha flera olika lån samtidigt, förutsatt att din ekonomiska situation tillåter det. Frogtail ger också dig möjligheten att förtidslösa lånet utan extra kostnad.

Frogtails Kreditkort

Under 2017 lanserar Frogtail ett eget kreditkort där du har möjlighet att samla dina köp och betala i slutet av månaden på en samlingsfaktura. Krediten, liksom räntan, grundas på den individuella bedömningen av din ekonomi.

Hur går ansökan till?

En låneansökan hos Frogtail sker i flera steg. För att ansöka krävs ett giltigt mobilnummer och tillgång till BankID för identifikation. Du anger dina personliga uppgifter samt väljer ett av de lånealternativ som presenteras som rimligt utifrån dina uppgifter. När du valt ett av alternativen och din låneansökan godkänns görs utbetalningen av lånesumman samma dag.

Frogtail

Frogtail erbjuder dig en översikt av lånet genom en personlig inloggningssida där all information om lånet och dess amortering finns samlad. Du kan också genomföra ansökan digitalt under dygnets alla timmar. Handläggande och beviljande av lån sker däremot under ordinarie kontorstider.

Har ansökan inkommit under helgfria vardagar före klockan 13.00 betalas lånet ut till angett bankkonto under eftermiddagen. Om ansökning inkommit helgfria vardagar efter klockan 13.00 betalas lånet ut dagen därpå. Ansökningar efter klockan 13.00 på fredagar samt lördagar och söndagar betalas ut nästkommande helgfria bankdag. Observera att det kan komma att skilja en bankdag beroende på ditt val av bank.

Villkor för att ansöka om lån hos Frogtail

Hos Frogtail kan alla ansöka om lån men det är endast de som bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar för amortering som godkänns. Frogtail ställer ett antal grundkrav på låntagaren för att denne ska bli beviljad lån; du ska ha uppnått en ålder om 18 år, du är folkbokförd i Sverige och har en taxerad inkomst.

Frogtail beviljar inga lån där du har ett skuldkonto hos Kronofogden eller där en bedömning görs att amortering av lån inte är möjlig. Företaget använder sig inte av UC utan gör en samlad bedömning av ditt privatekonomiska läge och din möjlighet till återbetalning. I vissa fall kan ett lägre belopp än det önskade föreslås då beslutet är avhängig den samlade bedömningen.

Tekniskt sett påverkar inte eventuella betalningsanmärkningar möjligheten till lån hos Frogtail, utan återigen är det den samlade bedömningen av ditt privatekonomiska läge som avgör.

Kostnaden för att ett lån

Ansökan om lån hos Frogtail är kostnadsfritt och de fasta avgifter som tas ut omfattar en uppläggningsavgift på några hundra kronor samt en mindre fakturaavgift. Den individuella årsräntan varierar idag från 9,9 % upp till 39 % och är i hög grad beroende av kundens ekonomiska förutsättningar.

Prisexempel

Följande exempel beskriver ett lån på 25 000 kronor hos Frogtail med amorteringstid på 3 år:

Lånebelopp – 25 000 kronor
Uppläggningsavgift – 350 kronor
Fakturaavgift – 15 kronor
Ränta – 19,5 %
Total – 34 092 kronor
Effektiv ränta – 23,99 %

Vid antagandet att du beviljas ett lån omfattande 25 000 kronor, med en amorteringstid på 3 år, uppgår den effektiva räntan till 23,99 %. Den månatliga kostnaden för lånet som du ska betala blir 947 kronor, en summa som innefattar amortering, årsränta, uppläggnings- och aviavgift. Efter tre år, då lånet är slutamorterat, har du betalat totalt 34 092 kronor under förutsättning att alla inbetalningar skötts och påminnelseavgifter undvikits.

Då Frogtail erbjuder personlig ränta blir du informerad om den exakta månadskostnaden för det begärda lånet efter kreditprövning. Rent generellt ligger årsräntan alltid mellan 9,9 % och 39 % vid lån med återbetalningstid på 2 till 3 år men det kan variera beroende på din kreditvärdighet, lånebelopp och återbetalningstid. För att ta reda på vilket lån som är mest fördelaktigt, se jämförelsetabellen mellan olika kreditbolag och dess tjänster.

Observera att uteblivna inbetalningar resulterar i påminnelseavgifter av 60 kronor vardera, vid överlämnande till inkasso kan ytterligare kostnader tillkomma.

Frogtails Autogiro

Återbetalning av beviljat lån sker genom autogiro, en betaltjänst där pengarna automatiskt dras från ditt konto varje månad. Du kommer av Frogtail att meddelas exakt belopp, förfallodag och betalningssätt senast åtta bankdagar före förfallodagen. För att stoppa en inbetalning kontaktar du Frogtails kundservice senast två bankdagar före förfallodagen. Ett sådant förhindrande av transaktion gäller endast för det enskilda tillfället, då kommande betalningar fortsätter genomföras om inte dessa också återkallas.


Vanliga frågor

Anses Frogtail vara ett trovärdigt företag?

Ja, Frogtail är godkänt av Finansinspektionen i Sverige och Finanstilsynet i Norge och har långvarig erfarenhet av lånebranschen.

Hur snabbt får kunden sina pengar hos Frogtail?

Pengarna sätts in samma dag om ansökan beviljats före klockan 13:00. Vid ansökan efter det angivna klockslaget betalas lånet ut nästkommande bankdag. Observera att tiden för utbetalning kan variera beroende på kundens egen bank.

Tar Frogtail kreditupplysning via UC?

Nej, Frogtail använder inte UC som kreditupplysare. Däremot används Bisnode, en tjänst som inte registrerar kreditupplysningar och därmed inte påverkar kundens kreditvärdighet i framtiden.

Vad händer om kunden inte kan betala sin avgift till Frogtail?

För varje försenad inbetalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor. Om betalningen uteblir skickas ärendet till inkasso. Det är därför av största vikt att den potentiella låntagaren ser över sina ekonomiska möjligheter att betala tillbaks lånet.

Gå vidare till webbplatsen


Frogtail
Genomsnitt 4.4 (88%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)