GoodCash

GoodCash är ett svenskt företag med huvudkontor i Göteborg vars främsta verksamhet består av att erbjuda lån mellan 5 000 kronor till 50 000 kronor utan säkerhet till privatpersoner. Bolaget grundades av finansbolaget Prioritet Finans AB 2015. GoodCash, eller GoodCash 24 som de heter, har tilldelats högsta kreditvärdighet, vilket visar att de är en seriös och säker långivare. De kontrolleras av både Finansinspektionen och Konsumentverket.

Hos GoodCash kan du ta lån på upp till 50 000 kronor trots betalningsanmärkning, och du gör en ansökan direkt via hemsidan. Målet för bolaget är att erbjuda snabba, säkra och smidiga lån till låg ränta och goda förmåner.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5,000-20,000
Löptid: 1-12 månader
Eff. ränta: 29%  
Startavgift:

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: GoodCash
Bolag: Priority Finance AB
Org. nr: 556201-4208
FI institutnummer: 44026

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Om du till exempel lånar 15 000 kronor med återbetalningstid på ett år och inte nyttjar betalningsfri månad kommer den effektiva årsräntan att uppgå till 29,0%. Årsräntan är 25,74%. Månadskostnaden kommer att vara 1 431 kronor och du kommer totalt att ha betalat 17 173 kronor (1 431 kronor * 12 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 2 173 kronor.”


Omdöme

GoodCashPrioritet Finans AB, som driver GoodCash, har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Good Cash är ett tryggt val av långivare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Låna pengar hos GoodCash

Snabblån

GoodCash erbjuder snabblån utan säkerhet som du kan bli beviljad även om du har betalningsanmärkningar. De erbjuder annuitetslån mellan 5 000 kronor och 50 000 kronor, vilket innebär att du betalar samma summa varje månad.

Hos GoodCash gäller de allmänna villkoren för att få ett lån beviljat och du ansöker om ett privatlån genom att fylla i formuläret på deras sida. Kortast möjliga återbetalningstid du kan välja är 1 år och den längsta återbetalningsperiod är 5 år.

Räntan justeras efter hur mycket pengar du lånar, och samt utifrån hur lång återbetalningstiden är. Det tillkommer ingen årsavgift, ingen uppläggningsavgift eller andra påslag på månadsbeloppet.

Ett exempel på hur stor kostnaden blir är att om du lånar 15 000 med en löptid på ett år där du inte utnyttjar din betalningsfria månad så kommer du få en effektivränta på cirka 29 %, en årsränta på cirka 25,74 % och en månadsavgift på 1 431 kronor. Det ger dig en totalkostnad på 17 173 totalt. Med annuitetslån är det enkelt att räkna ut eftersom du betalar samma summa varje månad och du multiplicerar den med 12.

Hur ansökan går till

GoodCashNär du tar ett lån via Good Cash gör du ansökan direkt via hemsidan där du fyller i dina uppgifter såsom personnummer, sysselsättning, månadsinkomst, boendekostnad, antal barn och övriga lån och krediter, samt önskat lånebelopp och löptid. Du får svar på om ditt lån accepteras eller inte samma dag, antingen per SMS eller mejl. För större belopp kan det ta något längre tid. Den som väljer att legitimera sig med ett BankID eller e-legitimation får en kortare handläggningstid. Pengarna sätts in på ditt vanliga bankkonto inom två arbetsdagar.
Du har en ångerrätt på 14 dagar om du får ett beviljat lån. Du har möjlighet att betala tillbaka och lösa ut hela lånet tidigare, och du har när som helst rätt att amortera snabbare och betala av ditt lån. Hos GoodCash erbjuds du även en betalningsfri månad som du kan utnyttja efter fyra månaders avbetalningar. Inbetalningar sker genom autogiro varje månad.

Krav för att få låna hos Good Cash

Trots att Good Cash erbjuder lån med betalningsanmärkning finns det vissa krav du måste uppfylla. Observera att GoodCash kan neka dig ett lån om de bedömer att dina betalningsanmärkningar beror på en oförmåga att betala dina skulder. Har du fått avslag kan du kontakta kundtjänsten för att få besked om varför. Vad som gäller för ansökan är:

  • Du måste vara 20 år och max 62 år
  • Inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden
  • Du får inte heller ha mer än 9 betalningsanmärkningar
  • Du måste ha en inkomst av en näringsverksamhet eller tjänst
  • Det krävs att du har ett svenskt personnummer
  • Att du är folkbokförd i Sverige med en aktuell adress
  • Att du inte är försatt in konkurs, genomgår skuldsanering eller står under förvaltarskap

Betalningsanmärkning

Hos GoodCash kan du låna pengar med betalningsanmärkning. Företaget gör sin bedömning för beviljande av lån utifrån din kreditvärdighet och din ansökan.

Kreditprövning

GoodCash tar främst en kreditupplysning via UC, men det står i det finstilta att även andra bolag kan nyttjas så som Creditsafe eller Bisnode.

Återbetalning

Hos GoodCash betalar du samma summa varje månad eftersom de erbjuder annuitetslån. Det innebär att i början betalar du mer ränta och amorterar mindre. Ju mer du har amorterat desto mindre blir räntedelen. Inbetalningen sker med autogiro vilket innebär att du godkänner denna betalningsmetod när du gör din ansökan. Beloppet dras från ditt konto varje månad den 27: e.


Vanliga frågor

Vad betyder UC?

Förkortningen UC betyder Upplysningscentralen och är ett företag som utför kreditupplysningar på privatpersoner. Enligt lag måste långivare ta en kreditupplysning för att få låna ut pengar. Det finns även andra aktörer som GoodCash använder sig av som Creditsafe och Bisnode, vilkas uppgifter är desamma som UC.

Vad innebär det att samla lån?

Att samla lån innebär att du löser in gamla lån och sedan bara har ett enda lån kvar att betala av. Det innebär oftast en betydligt lägre ränta samtidigt som du får en längre löptid. Genom att samla alla lånen hos samma långivare kan du ofta spara pengar och slipper att ha flera olika fakturor som ska betalas varje månad. Villkoren är desamma om du vill ta ett lån för att samla dina tidigare krediter som när du tar ett nytt lån.

Vad är skillnaden mellan ett lån utan säkerhet och ett lån med säkerhet?

Ett lån utan säkerhet är så kallade privatlån, snabblån eller blancolån där du kan låna pengar utan att låneinstitutet behöver någon pant för det. Det innebär vanligtvis att räntan är något högre eftersom risken är större för långivaren. Tar du ett lån med säkerhet lämnas en pant till långivaren, till exempel en bostad eller en bil vilket ger långivaren en säkerhet om du inte har förmågan att betala tillbaka din skuld.

Vad menas med att signera med BankID och e-legitimation?

BankID är en tjänst som din bank tillhandahåller och där du kan signera dokument och avtal på nätet. Det är en e-legitimation som bekräftar din identitet.

Hur länge finns mina betalningsanmärkningar kvar hos Kronofogden?

Dina betalningsanmärkningar finns registrerade hos Kronofogden tre år efter att du har betalt av ditt skuldsaldo. Så länge du har en aktiv skuld hos Kronofogden försvinner inte anmärkningarna ur registret.

Gå vidare till webbplatsen


GoodCash
Genomsnitt 4.8 (96%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)