Hallon

Hallon är en relativt ny mobiloperatör som etablerades år 2013. Namnet och profilen på företaget har en tydlig inriktning mot en yngre kundkrets. Företagets målsättning är att erbjuda en enklare lösning för sina kunder som tidigare har använt kontantkort och billigare abonnemangsformer. Tanken är bland annat att förse barnfamiljer med alternativ för barnfamiljer som vill kunna låta barnen ringa och SMS:a fritt utan risk för oväntade extra kostnader.

Hallon är systeroperatör till mobiloperatören Tre vilket erbjuder Hallons kunder en täckning på 99 % av Sveriges befolkning. Tre har ett eget 3G-nät samt ett nät de delar med Telenor. Man bygger även ut 4G i det befintliga egna nätet och det är något som sker löpande.

Liksom Tele2 har en lågprisoperatör i form av Comviq och Telia har Halebop, så har Tre sitt egna lågpris-alternativ i form av Hallon. Hallons samtliga abonnemang kommer utan vare sig bindningstid eller uppsägningstid. De skickar inte heller några fakturor utan samtliga kostnader betalas via bankkort. När du skaffar ett abonnemang hos Hallon görs inte någon kreditupplysning.


Hallon Mobilabonnemang – Privat

 OperatörAbonnemangPrisSurfSamtalSMS-MMSMobilnätNästa steg
1
HallonLiten 2 GB99 kr/mån2 GB/mån60 st/månFriaTreBesök
2
HallonStor 4 GB149 kr/mån4 GB/månFriaFriaTreBesök
3
HallonStor 10 GB249 kr/mån10 GB/månFriaFriaTreBesök
4
HallonStor 25 GB299 kr/mån25 GB/månFriaFriaTreBesök
5
HallonStor 100 GB349 kr/mån100 GB/månFriaFriaTreBesök

Välj ett abonnemang från Hallon ovan eller jämför mobilabonnemang med andra operatörer.

På Hallons hemsida kan du välja om du vill beställa abonnemang privat eller om det gäller för ett företag.

För privatpersoner finns ett stort och ett litet abonnemang att välja på. Gemensamt för båda är att de har fria samtal inom Sverige och gratis SMS till hela världen. Hos Hallon får du dessutom spara oanvänd surfmängd till nästa månad.

I det stora abonnemanget kan du själv välja hur många GB Surf du vill ha och det påverkar i sin tur månadskostnaden. Du kan välja mellan 4, 10, 25 eller 100 GB.

Hallon har särskilda abonnemangserbjudanden för studenter och för de som fyllt 55 år, dessa abonnemang är rabatterade med lite förmånligare priser på surfen. Det finns också möjlighet att köpa kontantkort.


Hallon Mobilabonnemang – Företag

#OperatörAbonnemangPrisSurfBindningSamtalSMS-MMSMobilnätNästa steg
1.HallonFöretag 2 GB99 kr/mån2 GB/månIngenFriaFriaTreBesök
2HallonFöretag 10 GB199 kr/mån10 GB/månIngenFriaFriaTreBesök
3.HallonFöretag 100 GB299 kr/mån100 GB/månIngenFriaFriaTreBesök

Företagsabonnemanget innebär fria samtal inom Sverige och fria SMS till hela världen.


Hallon Mobilt Bredband

 OperatörProduktPris/månDataHastighetStartMobilnätNästa steg
1
HallonMobilt Bredband Liten89 kr5 GB/mån62 Mbit/s0 krTreBesök
2
HallonMobilt Bredband Stor149 kr20 GB/mån62 Mbit/s0 krTreBesök

Välj ett abonnemang från Hallon ovan eller jämför mobilt bredband med andra operatörer.

Hallon mobilt bredband har två val; Stort med 20 GB och Litet med 5 GB. Du kan spara oanvänd surf upp till 100 GB för att kunna använda den senare. Det finns även möjlighet att köpa kontantkort för bredband.


Täckning

Hallon

Normalhastigheten i 3:s 3G-nät är 3–17 Mbit/s, och i 4G-nätet är den 7–34 Mbit/s. Hastigheten kan dock variera på grund av olika faktorer.

Täckningen är indelad i tre olika nivåer: Bastäckning, God täckning och Mycket god täckning. Täckningskartan som finns på Hallons hemsida visar hur täckningen ser ut i olika delar av Sverige och vart du i normala fall har goda möjligheter att ringa och surfa. Det som kan påverka täckningen utöver grundförutsättningarna, är var du befinner dig. Om du är inomhus kan olika faktorer som exempelvis tjocklek på väggar, dörrar och fönster påverka.

Vilken slags enhet du använder kan också påverka täckning och hastighet. Ofta får du en bättre täckning genom att använda handsfree (sladd med hörlurar och mikrofon) eller om du låter mobiltelefonen ligga fritt istället för att hålla den i handen. Genom att slå upp täckningskartan kan du skriva in ditt postnummer och få mer information hur täckningen är för just det område som är aktuellt för dig.


Kundservice

Hallon erbjuder kundservice för privatpersoner via webb-chatt mellan klockan 09.00 och 16.00 varje vardag. Det finns också en kundservicesida med olika ämnen där du kan söka bland vanliga frågor och få svaren på dessa. En av anledningarna till att Hallon kan hålla lite lägre priser är att de kan dra ned på kostnader som kundsupport och administrativ hantering.

Chatten finns också som alternativ och i övrigt hänvisar Hallon sina kunder till frågor-och svar-sidan och hoppas att du där får den hjälp du söker, under övriga tider. Skulle du trots detta inte hitta det du söker så går det även bra att skicka ett mejl till Hallons kundservice.


Ringa och surfa i utlandet

Hallon marknadsför sig med låga utlandspriser för alla sina abonnemang. På hemsidan kan du gå in och välja specifikt vilket land du vill ringa till och där få fram aktuella priser för samtal till, från och inom landet.

Ringer du från Sverige så debiteras det inte för öppningsavgift. Ringer du däremot från exempelvis USA till Sverige tillkommer öppningsavgift. Sedan tillkommer en avgift för själva samtalet. Som regel är det oftast billigare att ringa från Sverige till utlandet än till Sverige. Därför är det en fördel att be om att få bli uppringd istället för att initiera samtal själv.

Samtal, SMS och MMS samt surf inom EU och EES har helt andra priser. Inom hela EU, Norge och Liechtenstein surfar du med Hallon fritt utan några extra kostnader, upp till 10 GB per månad. Att ringa, skicka SMS eller MMS till Sverige eller andra EU/EES-länder när du befinner dig på resande fot inom EU/EES, är också utan extra kostnader. Det vill säga att samtalet är fritt, precis som när du ringer inom Sverige. Befinner du dig i ett EU-land och behöver ringa ett annat svenskt nummer är kostnaden precis som om du skulle ringa samma nummer i Sverige. Med Hallons abonnemang innebär det att samtalet är helt kostnadsfritt.

Skulle du däremot behöva ringa till ett EU-land från Sverige kostar det extra om personen inte har ett svenskt abonnemang. Viktigt att komma ihåg den skillnaden så inte kostnaderna tickar iväg.


Köpa mobiltelefoner med abonnemang

Hallon erbjuder ett brett urval av mobiltelefoner. Att köpa en ny mobiltelefon med abonnemang hos Hallon innebär att du beställer en telefon med valfri abonnemangsform och sedan betalar du av på telefonen tillsammans med abonnemanget i 24 månader. Du kan också välja att köpa telefonen separat och betala för den i en klumpsumma. Det går även att köpa telefonen med kontantkort i vilket du betalar för hela telefonen med kontantkort på en och samma gång.

De mobiltelefonmodeller som finns att välja på är flera av de bäst säljande mobilerna. Här kan du exempelvis köpa en Iphone 8 med nytt och avancerat kamerasystem och uppgraderad prestanda och batteritid. Från Samsung kommer Galaxy S8 som har fått en smidig och elegant design, med flera avancerade funktioner som en 12-megapixelkamera med F1.7 bländare. Minnet är på 64 GB och den är vattentålig. Oavsett vilken mobil du väljer så kan du hos Hallon välja fritt bland deras abonnemangsalternativ.


Relaterade sidor


Referenser

  1. “Hallon.se”
  2. “Telekområdgivarna”
  3. “PTS”

Hallon
Genomsnitt 4.4 (88.42%) baserat på 19 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Eva Nilsson (Konsument.se)