Innehåll


ICA Banken

ICA Banken är en av Sveriges nyaste banker. Den startade år 2001, och är i dag bland de tjugo största bankerna i Sverige. ICA Banken ägs helt av ICA AB. Trots den starka ägarkopplingen till dagligvaruhandel är banken en fullsortimentbank, som erbjuder olika typer av bankkort, bolån, blancolån, sparande och försäkringar.

Unikt för banken är att bankkontoren i stort sett utgörs av ICA-butikerna. Du kan sätta in och ta ut pengar i praktiskt taget alla ICA-affärer, som förstås också har kontanthantering, och andra ärenden sköts via Internet. Det gör att banken har en väldigt hög närvaro bland kunderna.

ICA Banken har ett stort utbud av digitala lösningar. De har t.ex. Swish för snabba betalningar mellan privatpersoner, men också Mobilt BankID, säkerhetsdosa och flera andra lösningar.

ICA Banken en bank som primärt riktar sig till privatkunder och i viss mån till mindre företag.

Ansök direkt på webbplatsen


ICA Lån – Privatlån

Översikt

Låna: 20.000 – 350.000 kr
Löptid: 3 – 12 år
Eff. ränta: 3,76 – 11,52 %
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Inga betalningsanmärkningar

Bolagsuppgifter

Varumärke: ICA Banken
Bolag: ICA Banken AB
Org. nr: 516401-0190
FI institutnummer: 11137

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från ICA Banken: “Den rörliga räntan är för närvarande 3,70 %-10,95 %. Som exempel för ett lån på 100 000 kr upplagt på fem år med exempelräntan 5,55 % (effektiv ränta på 5,69 %), blir det totala beloppet att betala 114 106 kr, vilket motsvarar 1 901 kr/mån under 60 månader. Årsränta per 2017-11-01.”

ICA BankenICA Banken har en typ av blancolån, det vill säga lån utan säkerhet, på belopp från 20 000 – 350 000 kronor med löptider på 3 – 12 år. Räntan är helt beroende på den sökande.

Av villkoren framgår att den som har betalningsanmärkningar har svårt att få lån hos ICA. I övrigt när det gäller kreditvärderingen hos ICA så har de en ha en stark fokus på framtida betalningsförmåga.

När det gäller lån finns två lån som kallas billån respektive båtlån, men de är egentligen samma typ av blancolån som ovan.

Lånen söks enkelt via en ansökan på webbplatsen.

Läs mer och ansök om privatlån


ICA Betal- och Kreditkort

Banken har ett utbud av lite olika kort. I botten finns deras version av MasterCard, som är gratis för alla under 21 år eller studenter. I sitt grundläge har kortet ingen kredit, men du kan söka ett par olika typer av krediter med kreditbelopp på 20 000 – 100 000 tusen kronor. Du betalar bara ränta på den del av kreditbeloppet som du utnyttjar.

ICA Banken är en av de få banker som inte tar ut en uttagsavgift vid uttag ur automat utomlands.

Läs mer och ansök om betal- och kreditkort


ICA Banken Bolån

Banken har bolån som de erbjuder sina kunder. Eftersom de är så orienterade mot kundkontakter via Internet kan du göra nästan allt med bolån och dess ansökan på webben. Om du behöver låna mer än 8 miljoner kronor måste du dock ta telefonkontakt. Banken kräver också att affären görs upp via en auktoriserad mäklare, vilket är en garanti att det hus du vill köpa har ett värde motsvarande köpesumman.

Annars kan du starta med bankens kalkylator för bolån. Du kan bland annat se olika belopp, kostnad per månad, behov av egen insats och kan ganska snabbt skapa dig en bedömning av hur stort lån du klarar av att betala av. Det som saknas med bolånekalkylatorn är möjligheten att simulera framtida, betydligt högre räntor. Via nätet söker du direkt bolånelöfte eller bolån. Precis som hos andra banker är räntan på bolånet i stort beroende på vilken tid som lånet löper på.

Läs mer och ansök om bolån


Spara pengar

ICA Banken har ett vanligt traditionellt sparkonto där du kan ta ut och sätta in pengar som du vill, där räntan styrs av marknadsläget. Kontot omfattas av insättningsgaranti. För att öppna kontot måste du dock ha ett av deras kontokort.

Bland varianterna finns bland annat ett sparkonto för barn. Grundprincipen är att föräldrarna öppnar ett konto i ett barns namn. Fram tills barnet är 18 år har föräldrarna full dispositionsrätt över kontot, och kan ta ut och sätta in pengar hur de vill. Dock, på 18-årsdagen övergår kontot till det nu myndiga barnet som nu disponerar kontot helt själv.

ICA Banken erbjuder också möjligheten att på ett enkelt sätt handla fondandelar. På deras webb hittar du en uppställning av möjliga fonder. Sammanställningen är en bra kompromiss mellan full information och en klar och tydlig sammanfattning. Det är mycket enkelt att både köpa och sälja fondandelar. Du har dessutom en tjänst där du har ett månadssparande i fonder. Det innebär att det dras pengar från till exempel lönekontot varje månad som används för att köpa fondandelar i de fonder kunden definierat.


ICA Försäkring

ICA Banken har ett relativt komplett utbud av vanliga försäkringar, det vill säga sådana försäkringar som de flesta människor är i behov av. I princip på alla sina försäkringar har de en koppling till sina kontokort där du kan få bonusar och poäng som ger dig fördelaktigare villkor på försäkringarna.

Hemförsäkring

Detta är en försäkring som är för dig som bor i hyreslägenhet eller bostadsrätt. Här ingår ett presentkort på 5 000 kronor och 60 dagars reseskydd. Du kan även bland annat teckna tilläggsförsäkringar som olycksfallsförsäkring, småbåtsförsäkring och bostadsrättsförsäkring.

Husförsäkring

Denna försäkring är för dig som bor i villa eller radhus och har samma täckning som Hemförsäkringen men där det ingår en allriskförsäkring för ditt lösöre och din byggnad. Även här kan du välja att teckna tilläggsförsäkringar. Du kan dessutom välja olika paket såsom Hus Plus, Hem Plus och Rese Plus.

Bilförsäkring

De bilförsäkring som ICA Banken erbjuder är trafikförsäkring, hel- och halvförsäkring. Trafikförsäkring måste du teckna enligt lag om du ska framföra bilen på vägarna. Du kan även teckna deras pluspaket där det ingår 60 dagars hyrbil, du får fri assistans samt väghjälp. Här får du även ett Självriskskydd som tar bort självrisken om bilen skulle utsättas för skadegörelse och kollidera utomlands.

Andra försäkringar

Här finns även försäkringar för fritidshus, hemförsäkring för studenter, MC, båt, golf, släp och husvagn. De erbjuder även husdjursförsäkringar i form av hund- och kattförsäkring. Som personförsäkring finns bland annat olycksfall och låneskydd. Den senare ger ett bra skydd om du har problem att betala av på ett lån genom arbetslöshet eller sjukdom.

ICA har även en reseförsäkring för dem som antingen helt saknar reseförsäkring eller som kommer att vara borta mer än maximalt 45 dagarna. Den kallas Reseförsäkring Smart.

På ICA Bankens försäkringar sker skadeanmälan på nätet och per telefon.

Se försäkringspris och köp nu


Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: ICA Banken AB
  • Org. nr: 516401-0190
  • Postadress: 504 82 Borås
  • Besöksadress:
  • Telefonnummer: 033-47 47 90
  • Mailadress: icabanken@ica.se

Relaterade länkar


ICA Banken
Genomsnitt 4.7 (93.33%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-06-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)