Innehåll


Ikano Bank

Ikano BankIkano Bank har funnits sedan 1995 och har genom åren ökat sin verksamhet till nio länder och har 600 anställda bara i Sverige. Ikano var från början en del av IKEA och har samma utgångspunkt i att vara ett vardagligt ekonomiskt alternativ för alla. Ikano erbjuder tjänster som lån, sparkonton, bolån och kreditkort för privatpersoner. Man har även en del som riktar sig mot företag där återförsäljare kan använda sig av factoring, leasing och hyresavtal för att underlätta relationer med kunderna.

Jämför med andra lån


Ikano Bank Lån

Hos Ikano kan du låna pengar till både konsumtion och bostad, de erbjuder även vissa lösningar för företag.

Privatlån – Blancolån

Ikano Banks stora lån heter Banklån och kan lånas utan säkerhet upp till 350 000 kronor. Räntan är vanligtvis individuellt beräknat och du väljer själv önskad återbetalningstid i ansökan och som ligger mellan 3–15 år. Du fyller även i om du har en medsökande, vilket är ett krav om du ansöker om lån över 200 000 kronor. Ansöker du om ett lån under 50 000 kronor kan återbetalningstiden vara högst 6 år.

I ansökan som görs på hemsidan fyller du även i personuppgifter samt detaljerade uppgifter om anställning och månadsinkomst. Därefter görs en kreditupplysning innan du får svar.

Villkoren för att ansöka om ett banklån är att du är minst 18 år, inte har några betalningsanmärkningar, samt har en årsinkomst på 125 000 kronor per år. Du måste även godkänna lånevillkoren för banklån som du kan läsa mer om på deras hemsida

Bolån

Ett bolån hos Ikano Bank innebär att du kan låna upp till 85 % av priset på bostaden till en rörlig ränta som du får för både 3 månader och 1 år. Du kan även binda dina bolån upp till 10 år till en satt ränta. Ett bolån innebär att du kan låna mellan 200 000 kronor och 8 000 000 kronor. Vill du köpa ett fritidshus kan du låna upp till 3 000 000 kronor. Inga uppläggningsavgifter krävs, och du kan också flytta bolån från andra låneinstitut till Ikano Bank.

Det finns också möjlighet att ansöka om lånelöfte för både villa och bostadsrätt. Detta är en preliminär bedömning av din ekonomiska situation som du kan använda dig av vid en budgivning. Lånelöftet gäller i 3 månader och är helt kostnadsfritt.

Billån – låna pengar till att köpa bil

Billånet som finns hos Ikano Bank innebär att du ansöker om ett lån som inte kräver att du lägger in en kontantinsats. Du kan låna allt från 40 000 kronor upp till 350 000 kronor med en återbetalningstid på 3–12 år, där 6 år är maxtid för lån under 50 000 kronor. Lånar du över 200 000 kronor behövs alltid en medsökande.

Villkoren för att kunna ansöka om ett billån är att du måste vara över 20 år och ha en fast inkomst på 125 000 kronor per år. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar och bilen ska vara svenskregistrerad. Det krävs också att du godkänner Ikano Banks villkor för billån som du gör på hemsidan.

Båtlån – låna pengar till att köpa båt

Några specifika båtlån finns ej hos Ikano Bank men du kan ansöka om ett banklån för detta ändamål upp till 350 000 kronor.

Samla lån och krediter

Du kan ersätta dina avbetalningar och kreditkortsskulder med ett samlingslån hos Ikano Bank. Det innebär att du kan få bättre villkor än dina tidigare lån, en högre kreditvärdighet och lägre månadskostnader. Pengarna finns normalt sett på ditt konto 3 bankdagar efter att banken har beviljat ditt lån samt att skuldebrevet måste ha undertecknats och skickats in. Lånet kan vara upp till 350 000 kronor utan kontantinsats.

Kraven för ett samlingslån är desamma som för ett banklån. Du måste vara över 18 år och ha en årsinkomst på 125 000 kronor. Vidare går det inte att ha betalningsanmärkningar och du måste godkänna villkoren för samlingslån på hemsidan.

Företagslån

De företagsrelaterade tjänster som Ikano Bank erbjuder är factoring för återförsäljare, vilket innebär att ett företag kan sälja fakturor eller belåna dem hos Ikano Bank. Som företag får du därmed betalt direkt och slipper vänta på kundens pengar. Återförsäljaren kan även leasa eller skapa hyresavtal genom Ikano Bank. Några generella företagslån erbjuds inte.

Övrigt

Observera att Ikano Bank inte erbjuder SMS-lån, (också kända som snabblån eller mikrolån). De erbjuder inte heller lån utan UC.


Jämför kreditkort

Jämför med andra kreditkort

Ikano Bank Kreditkort

Med Ikano Bank Kreditkort får du en ny rabatt varje månad i olika branscher. Kortet har ingen årsavgift men däremot en viss procents rabatt på drivmedel och restaurangbesök. En löpande kontokredit på 12,20 % tas ut, och även en aviavgift på 25 kronor varje månad. Krediten ligger på mellan 1 000 och 60 000 kronor. Reseförsäkringen som ingår i kortet innebär att minst 75 % av resan måste betalas med Ikano Bank Kreditkort.

Du kan ansöka om Ikano Banks kreditkort om du är över 18 år, har en fast inkomst och tjänar minst 100 000 kronor per år. Du ska heller inte ha några betalningsanmärkningar.


Spara pengar

Ikano Bank har fyra typer av sparkonton för dig som kund.

Sparkonto 0,20 % – Du erbjuds ränta från din första insättning. Kontot innebär fria uttag utan avgifter.

Sparkonto Plus 0,35 % – 100 000 kronor är lägsta belopp du kan spara i detta konto, du har också en rörlig ränta som ändras veckovis samt 4 helt fria uttag varje år.

Sparkonto Fix 1,00 % – Detta konto innebär bunden ränta på 1, 2 eller 5 år. Här kan du spara till en ränta som är 0,40% eller högre. Du kan därmed räkna ut avkastningen i förväg.

Barnspar – Att öppna ett konto för barn innebär samma villkor som de 3 sparkonton du kan öppna hos Ikano Bank, med den enda skillnaden att de heter barnsparkonton.

Alla Ikano Banks konton omfattas av statlig insättningsgaranti och du kan ha 10 aktiva sparkonton öppna samtidigt


Ikano Försäkring

Ikano Bank erbjuder två typer av bolåneförsäkringar genom bolåneskydd. Det ena är Bolåneskydd Inkomst som täcker antingen 50 % eller 100 % av de månadsbetalningar du har upp till 15 000 kronor. Denna försäkring gäller i 18 månader. Den andra heter Bolåneskydd Liv och betyder att Ikano Bank betalar tillbaka ett försäkrat lånebelopp i händelse av dödsfall. I båda fallen kan du välja hur mycket av din månadskostnad och skuld du vill ha försäkrat.

Du kan även ansöka om Ikano Låneskydd genom att ringa kundservice. Denna försäkring täcker dina månadskostnader vid sjukskrivning 50 % och gäller i tolv månader. Priset för låneskydd är 8 % av månadskostnaden på ditt lån.

Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: Ikano Bank AB (publ)
  • Org. nr: 516406-0922

Relaterade länkar


Ikano Bank
Genomsnitt 4.6 (92%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)