Insplanet

Insplanet är ett bolag som arbetar med jämförelsetjänster och försäkringsförmedling. Insplanet grundades år 1999 och har sedan dess hjälpt cirka 2,5 miljoner svenskar att hitta en försäkring utifrån deras behov och ekonomiska situation. Insplanet erbjuder kostnadsfritt rådgivning, jämförelsetjänster och förmedlingstjänster. Att köpa en produkt via Insplanet kostar alltså lika mycket som att gå direkt via deras leverantörer och samarbetspartners. Insplanet fick pris som ”Årets Försäkringsförmedlare Sak” på Insurance Awards 2012.

Jämför försäkringar direkt – helt kostnadsfritt


Populära försäkringar och försäkringsbolag


Jämför svenska försäkringsbolag

Här följer en lista med alla större svenska bolag. Använd tabellen för att sortera på tillgängliga försäkringstyper. Läs mer på respektive webbplats.

 FörsäkringsbolagBilförsäkringVillaförsäkringHemförsäkringHundförsäkringKattförsäkringÖvriga
1
ICA FörsäkringSe pris Se pris Se pris Se pris Se pris Se
2
Moderna FörsäkringarSe pris Se pris Se pris Se pris Se pris Se
3
FolksamJaJaJaSe pris Se pris Se
4
SvedeaSe pris --Se pris Se pris Se
5
Europeiska ERV-----Se
6
Accept-----Se
7
LänsförsäkringarJaJaJaJaJaJa
8
IfJaJaJaJaJaJa
9
Dina FörsäkringarJaJaJaJaJaJa
10
GjensidigeJaJaJa--Ja
11
AktsamJaJaJa--Ja
12
Sveland---JaJaJa
13
RedoJaJaJa--Ja
14
Trygg-HansaJaJaJa--Ja
15
WaterCirclesJaJaJa--Ja
16
Swedbank Tre KronorJaJaJa--Ja
17
VardiaJaJaJa--Ja
18
Unionen-----Ja
19
Agria---JaJaJa


Vad är Insplanet och hur fungerar det?

Insplanet erbjuder kostnadsfria tjänster till dig som kund, istället får de betalt i form av ersättning från det försäkringsbolag som du köper din försäkring av. På Insplanet.com kan du få fram priser på försäkringar från olika svenska försäkringsbolag. Efter att du har valt vilka försäkringar du är intresserad av att jämföra priser mellan, kommer du få fylla i ett formulär innan du kan börja jämföra närmre.

Om du till exempel är intresserad av en hemförsäkring behöver du fylla i ditt personnummer, vilken gatuadress du bor på, ort, postnummer, boyta, försäkringsbelopp, om du bor i bostadsrätt, skadefrihet, självrisk och så vidare. När du gjort detta får du fram en lista av försäkringar du kan välja mellan, och utifrån dina specifika behov bestämma vilken du tror passar dig bäst. Om du sedan väljer att teckna en försäkring du hittat via Insplanet blir du som vanligt kund hos det aktuella försäkringsbolaget och inte hos Insplanet. Alla försäkringar du köper igenom Insplanet omfattas av lagen om försäkringsförmedling.

Deras övriga tjänster

Utöver sina jämförelsetjänster erbjuder Insplanet även personlig rådgivning av registrerade försäkringsförmedlare, vilket innebär att de som arbetar som rådgivare hos Insplanet har genomgått utbildning i produktkunskap, juridik och etik. Du kan ringa Insplanets kundtjänst på vardagar och även på helger men under reducerade tider.

Många människor har fler saker de skulle vilja försäkra, men vill samtidigt undvika att vara överförsäkrade där ett föremål täcks av flera olika försäkringar. Till exempel behöver de flesta människor en hemförsäkring, bilförsäkring och reseförsäkring någon gång i livet. Beroende på din livs- och familjesituation kanske du även teckna en barnförsäkring, livförsäkring och inkomstförsäkring.

Vilka försäkringar kan jag jämföra mellan hos Insplanet?

Det finns en uppsjö av olika typer av försäkringar och hos Insplanet kan du jämföra mellan de vanligaste försäkringarna, vilket innefattar följande:

AVT-försäkringar

Försäkringar som gäller för terrängfordon som används i skogs- och jordbruk men även för nöjesåkning.

Barnförsäkringar

Försäkringar gällande barn och eventuella sjukdomar och olycksfall.

Båtförsäkringar

Försäkringar gällande båtfordon för skydd vid eventuella olyckor, skadeståndskrav eller stölder.

Bilförsäkringar

Försäkringar gällande bilfordon. I Sverige är det lag på att ha en trafikförsäkring för att få använda sitt fordon i trafiken. Försäkringen skyddar dig mot eventuella skador på förare och passagerare vid olycksfall.

Fritidshusförsäkringar

Försäkringar gällande allt från en mindre stuga i skogen till en bostadsrättslägenhet som räknas som ett fritidshus. En fritidshusförsäkring täcker skador på själva byggnaden samt lösören inuti i fastigheten.

Företagsbilförsäkringar

Försäkringar gällande bilar köpta genom ett företag. En försäkring för företagsbil är i grunden uppbyggd på samma sätt som en bilförsäkring för privatpersoner.

Företagsförsäkringar

Försäkringar gällande företag. Företag behöver inte enligt lag inneha en försäkring men det kan vara bra att ha för att skydda företagets materiella tillgångar samt personal och kunder.

Hemförsäkringar

Försäkringar gällande hemmet. En av de mest heltäckande försäkringar som innebär en ekonomisk trygghet för alla som bor i hemmet försäkringen är knuten till.

Husvagnsförsäkringar

Försäkringar gällande husvagnar. En husvagn kategoriseras inte som ett fordon vilket innebär att du inte kan teckna en trafikförsäkring för en husvagn. Därför väljer många att teckna en försäkring till sin husvagn för skydd mot stöld och olyckor.

Inkomstförsäkringar

Försäkringar gällande inkomst. En inkomstförsäkring försäkrar din inkomst och ger dig möjlighet att få ersättning om du förlorar ditt jobb eller helt enkelt inte kan arbeta längre.

Livförsäkringar

Försäkringar gällande liv. En livförsäkring tecknas främst för att ge trygghet åt den försäkrade personens anhöriga vid dödsfall, till exempel genom att se till så att dina anhöriga behåller ekonomisk trygghet efter din bortgång.

Mopedförsäkringar

Försäkringar gällande mopedfordon. Precis som med bilförsäkringen är det lag i Sverige på att teckna en trafikförsäkring om du använder ett mopedfordon i trafiken. Detta för att skydda dig, dina passagerare, medtrafikanter och deras fordon.

Motorcykelförsäkringar

Försäkring gällande motorcykelfordon. Precis som med både bilförsäkring och mopedförsäkring är det lag på att ha en trafikförsäkring för din motorcykel. Detta täcker i de allra flesta fall skador som du själv orsakat men inte mer än så.

Olycksfallsförsäkringar

Försäkringar gällande olycksfall. Olycksförsäkringar är den näst vanligaste försäkringen efter hemförsäkring som personer tecknar i Sverige. Denna typ av försäkring skyddar dig om du drabbas av en olycka eller skada.

Reseförsäkringar

Försäkringar gällande resor. Det kan vara en bra idé att teckna en reseförsäkring om du planerar att göra en resa på längre än 45 dagar (en hemförsäkring täcker resor upp till 45 dagar), du ska studera eller arbeta i ett annat land eller om du vill ha utökat skydd under en utomlandsvistelse.

Sjukförsäkringar

Försäkringar gällande sjukdom. Dessa typer av försäkringar gäller oftast vuxna och skyddar mot bortfall av inkomst ifall du blir sjuk en längre tid eller får en försämrad arbetsförmåga på grund av sjukdom.

Snöskoterförsäkringar

Försäkringar gällande snöskoterfordon. Snöskotern är ett fordon som många använder sig av i sitt dagliga arbete, som transportmedel eller enbart för nöje. Genom att försäkra din snöskoter skyddar du inte enbart fordonet utan även dig själv, dina medtrafikanter och passagerare.

Släpvagnsförsäkringar

Försäkringar gällande släpvagnar. I din bils trafikförsäkringar ingår ett grundskydd för din släpvagn, till exempel om du råkar skada någon annan människa eller deras egendom. Däremot skyddar inte bilens trafikförsäkring själva släpet, vilket är anledningen till att många tecknar en släpvagnsförsäkring.

Vattenskoterförsäkringar

Försäkringar gällande vattenskoterfordon. Många använder vattenskotern som ett nöjesfordon men även som arbets- eller transportfordon. Precis som med en båtförsäkring kan det vara bra att försäkra din vattenskoter för att skydda mot sjöskada, stöld eller olycka.

Villaförsäkringar

Försäkringar gällande villor. Om du bor i en villa kan en villahemsförsäkring vara ett alternativ eftersom den även skyddar villan, tillhörande tomt och småbyggnader – vilket en vanlig hemförsäkring inte gör.


Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att teckna en försäkring via Insplanet?

För det första bör du avsluta din nuvarande försäkring (ifall du har en) för att undvika att stå dubbelförsäkrad och betala för mer än vad du behöver. De flesta försäkringar går bara att avsluta på försäkringens huvudförfallodag vilket inträffar en gång om året. Du kan såklart jämföra försäkringar och villkor när som helst för att sedan teckna en ny försäkring när din gamla löper ut. Att teckna en försäkring via Insplanet sker omgående och du får efter genomförd betalning en bekräftelse via mejl.

Vad innebär det att vara överförsäkrad?

Att vara överförsäkrad innebär att du har ett eller flera föremål som täcks av flera olika försäkringar fast att det i själva verket skulle räcka med en. Genom att vara påläst och ha koll på vilka försäkringar du har och vad de täcker kan du undvika att lägga pengar på flera olika försäkringar.


Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: Insplanet AB
  • Org. nr: 556567-6227
  • Postadress: Box 26 000, 100 41 Stockholm

Relaterade länkar


Relaterade sidor

  • MyLoan – Låneförmedlingstjänst som drivs av Insplanet AB

Insplanet
Genomsnitt 4 (80%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Erik Gustafsson (Konsument.se)