Klicklån

Klicklån erbjuder kontantlån för privatpersoner och har Thorn Svenska AB som ägare, en av Sveriges största aktörer inom både finansiering och leasing av elektronik. Thorn finns både i Sverige och Norge sedan mer än 40 år tillbaka och är även ansvariga för företaget Fokuslån, där du kan ansöka om högre lånebelopp där du börjar betala av först när det passar dig. Inom koncernen ingår också kreditinstituten Thorn PrivatFinans, Nordiclån samt ModusFinans. Företagets verksamhet ligger i Solna utanför Stockholm. När det gäller Klicklån är deras mål att på ett ansvarsfullt sätt erbjuda dig som kund ett lån utan att du ska hamna i ekonomiska svårigheter, samtidigt som det ska vara enkelt för dig att låna.

Du kan ansöka om lån online hos Klicklån i storleksordningen 10 000–40 000 kronor och sedan betala av i din egen takt från 12 till 72 månader. Ingen säkerhet behövs och du signerar lånet digitalt. Pengarna kommer sedan i regel in på ditt konto samma dag som ditt lån godkänns.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10,000-40,000
Löptid: 12 – 72 månader
 Max Eff. ränta: 29,49%  
Startavgift: 595 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: KlickLån
Bolag: Thorn Svenska AB (KlickLån)
Org. nr: 556136-8480
FI institutnummer: 44056

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Om du lånar 20 000:- i 72 månader så betalar du 513:-/mån (administrationsavgift tillkommer: 19:-/mån vid autogiro, annars 39:-/mån). Totalt betalar du 38 245:-, baserat på fast ränta 21,60%, effektiv ränta 27,35% (2018-01-02), uppläggningsavgift 595:- (som läggs till lånet) och autogiro. Exemplet är beräknat utifrån att avtalets betalningsplan följs.


Omdöme

KlicklånKlicklån har, via Thorn Svenska AB, tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Klicklån är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Låna pengar

Privatlån (Kontantlån)

Hos Klicklån kan du låna upp till 40 000 kronor utan någon säkerhet och du kan använda pengarna till i princip vad som helst då detta inte är av relevans för att ditt lån ska bli beviljat. Räntan på ditt lån är fast och avgörs efter kreditprövningen. Det kan dock variera en del vilken ränta du erbjuds beroende på din ekonomiska situation och det är viktigt att läsa det finstilta då det även tillkommer extra kostnader.

Som exempel på vad kostnaden kan bli anger Klicklån ett lån på 20 000 kronor med en återbetalningstid på 6 år. Här blir det en månadskostnad på 513 kronor i månaden. Då räntan blir högre när du väljer att betala av under 72 månader kommer den effektiva räntan att ligga på 27,35% med 595 kronor i uppläggningsavgift. Sedan tillkommer 19 kronor i månaden för autogiro vilket innebär en totalkostnad för ditt lån på 38 245 kronor.

Hur du ansöker

KlickLånNär du bestämt dig för att ansöka om ett lån hos Klicklån går du in under “Låna Nu” och använder låneräknaren för att se vad din månadskostnad blir med hjälp av att fylla i belopp och återbetalningstid. När du valt din lånmodell fyller du i dina uppgifter, som namn, telefonnummer, e-post, ditt personnummer, clearing-nummer och kontonummer tillhörande en svensk bank. Hos Klicklån måste du även intyga att du är 20 år och inte har någon betalningsanmärkning. Då Klicklån är en del av Thorn AB:s verksamhet måste du även godkänna deras allmänna villkor för kontantlån.
När du skickat in ansökan kommer du att få svar med en gång, och blir lånet beviljat godkänner och signerar du lånet med digital signering. Klicklån samarbetar med Signicat som godkänner BankID, mobilt BankID samt Nordeas och Telias e-legitimation. Du får tillgång till ditt avtal i PDF som du också kan spara ner innan du signerar.

Har du inte möjlighet att använda dig av digital legitimation kan Klicklån även skicka hem avtalet till dig i två kopior, där du signerar och skickar tillbaka det ena avtalet tillsammans med en kopia av din legitimation.

Krav för att låna hos Klicklån

För att kunna låna hos Klicklån måste du ha fyllt 20 år och de godkänner inte en ansökan om du har någon betalningsanmärkning. Det finns dock inget krav på att du måste ha en viss årsinkomst för att kunna låna, Klicklån kommer istället kontakta dig under kontorets öppettider om de behöver en tydligare bild av din privatekonomi och din möjlighet till återbetalning.

Betalningsanmärkning

Det går inte att ansöka om lån hos Klicklån om du har någon betalningsanmärkning. Denna policy finns eftersom Klicklån inte vill att du hamnar i ekonomiska svårigheter genom att godkänna lån som endast kommer att påfresta din ekonomi.

Kreditprövning

För Klicklån är det viktigt att följa de lagar som finns kring krediter och därför görs alltid en kreditkontroll innan en låneansökan kan godkännas. Thorn Svenska AB har högsta kreditvärdighet hos UC (Upplysningscentralen) vilket betyder att företaget är tryggt och säkert som affärspartner och långivare. För att uppfylla kravet om säker utlåning kommer Klicklån att ställa ytterligare frågor kring din ekonomiska situation för att få en korrekt bild innan din låneansökan går igenom.
De frågor som ställs har att göra med boendekostnad, om du bor själv eller om det finns andra som försörjer familjen, den inkomst du har varje månad samt din typ av anställningsform.

När Klicklån fått en samlad bild av din levnadssituation och din ekonomi kommer de att ge dig ett snabbt besked om låneansökan har godkänts eller inte.

Utbetalning

När du fått ditt lån beviljat kommer utbetalningen att ske till det konto du angivit i ansökan och som även finns på det avtal som signerats. Du skriver under digitalt eller på manuellt på avtalet och så snart Klicklån fått in det påskrivna avtalet kommer pengarna att betalas ut till ditt konto. Normalt sett kommer du se pengarna samma dag som lånet beviljats, om avtalet kommit in till Klicklån innan klockan 11.00 på förmiddagen. Har ansökan kommit in efter det klockslaget betalas pengarna istället ut nästkommande vardag.

Återbetalning

Hos Klicklån är din motprestation för att låna pengar att göra delbetalningar varje månad. Hur mycket du ska betala framgår av det avtal du har skrivit under. En delbetalning består av amortering, ränta och aviavgifter.

Du betalar antingen via autogiro eller betalningsavi. Väljer du avin utgår en särskild avgift och via autogiro tillkommer en administrationsavgift. Alla avgifter finns angivna både hos Klicklån och på Thorns hemsida.


Övrigt

Observera att Klicklån inte erbjuder så kallade SMS- lån (även kallade snabblån och mikrolån). De erbjuder inte heller lån utan UC, det vill säga utan kreditupplysning och kreditprövning.

Hos Klicklån kan du använda dig av en ångerrätt på 14 dagar. Det innebär att du betalar tillbaka det godkända lånet inom 30 dagar efter det att du meddelat kundtjänst att du inte längre vill ha lånet. Har du redan hunnit betala en del av avgifterna så kommer de att återbetalas av Klicklån, även det 30 dagar efter att du meddelat att lånet inte längre behövs.

Du kan också kontakta bolaget för att ansöka om en betalningsfri månad eller om du vill betala av hela lånet i förväg. Du kontaktar då kundtjänst genom mejl eller per telefon.

Gå vidare till webbplatsen


Klicklån
Genomsnitt 4.8 (95%) baserat på 4 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)