Kortio

Kortio grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Bolaget avser att hjälpa svenska konsumenter att jämföra och välja kreditkort och långivare.

Ansök om kreditkort direkt – helt kostnadsfritt


Omdöme 2018

KortioKortio har sedan 2016 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Kortio är ett tryggt val som förmedlare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån eller en försäkring på distans (t.ex. via internet).

Besök och jämför kreditkort


Lån (Privatlån, Blancolån)

Hos Kortio kan du ansöka om lån utan säkerhet från 1 000 kronor upp till 500 000 kronor. Du fyller i ansökan och Kortio förmedlar till den långivare du har valt. De kreditgivare som Kortio bland annat samarbetar med är Santander, Collector Bank, Seven Day, Bank Norweigan, Credway, Ikano Bank och Ica Banken.

Kreditkort

Du kan även ansöka om kreditkort hos Kortio. Tjänsten som Kortio erbjuder är att jämföra olika kreditkort där du sedan kan fylla i ansökan för det kort du anser passar dig bäst. Hos Kortio jämförs 4 olika kreditkortstyper från en rad olika kreditgivare.

  • Resekortet som ger dig fördelar på resan. Med denna korttyp kan du få reseförsäkring med till exempel avbeställningsskydd, självriskskydd, förseningsskydd, kompensation för medicinska kostnader, olyckor och mycket mer. Med så kallade Membership awards samlar du poäng som sedan används för att få pengar tillbaka på dina köp. Du kan utnyttja rabatter, erbjudanden och belöningar med hjälp av ditt kreditkort. Eftersom det är ett resekort ingår även rabatt och förmåner på själva flygresan.
  • Shoppingkort är en annan typ av kreditkort som du kan hitta med hjälp av Kortio. Detta kort belönar dig i samband med handel. Med de här korten samlar du poäng för dina köp och kan dra nytta av bonusar. Du kan få tillbaka stora delar av det du handlat för. Exempel på varor du kan få bonus på är livsmedel, drivmedel, kläder, och mycket mer.
  • Matkorten ger dig fördelar i din matbutik. Många av de större butikskedjorna har egna kreditkort och dessa ska gynna både dem själva och dig som konsument. Här samlar du bonus för varje gång du handlar i din närbutik.
  • Premiumkort är den sista korttypen Kortio förmedlar. Detta är en korttyp som passar dem som tänkt utnyttja sitt kreditkort extra mycket. Här kan du få tjänster som Travel Service, Rewards och olika VIP-förmåner. Det finns ingen årsavgift på detta kort.

För att hjälpa dig att hitta rätt kort finns det ett frågeformulär som du besvarar och sedan får en rekommendation från Kortio fvilket kort som passar dig utifrån de svar du angivit.

Hur du ansöker om lån hos Kortio

Under fliken Jämför lån har Kortio tagit fram olika erbjudanden från långivare de samarbetar med. Där ser du den viktigaste informationen, som lånetid, lånebelopp, uppläggningsavgift och räntekostnader. Genom att Kortio på ett objektivt sätt listar fördelar och nackdelar med lånelösningarna blir det lättare för dig som konsument att få en överblick av de olika erbjudandena. Du kan även se hur populärt lånet är bland Kortios kunder, vilket även listan sorteras efter. För varje lån kan du fyll i en ansökan som sedan skickas till respektive långivare eller kortföretag.

Kortio

Du ansöker genom att välja det lån du anser ha bäst villkor. På ansökningsformuläret fyller du i önskat belopp, löptid, personnummer, namn, telefonnummer och e-postadress. Sedan klickar du på ansökknappen och lånet skickas vidare till det låneinstitut som du har valt.

Hur du ansöker om kortkredit hos Kortio

Välj kategori av kort och fyll i formuläret med personnummer och månadsinkomst som filtrerar vilket kort som du är berättigad till. Utifrån de kort som sedan presenteras för dig väljer du det kort du föredrar inom kategorin. Där fyller du i ansökningsformuläret med personnummer och telefonnummer. Skicka sedan iväg ansökan. Observera att vissa utav korten har förtjänster från flera utav kategorierna, det vill säga det kan till exempel vara både resekort och matkort.

Krav för att ansöka om lån eller kortkredit

Det är långivarens respektive villkor som styr om du får din ansökan godkänd.

Betalningsanmärkning

Det är inte alla banker och kreditinstitut som godkänner ansökan om du har betalningsanmärkning. Om långivaren godkänner det framgår det i deras villkor för lån eller kortkredit.

Kreditprövning

Kortio tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen och förmedlar den informationen tillsammans med din ansökan till den långivare som du har valt.

Betalning och återbetalning

Betalning och återbetalning sker utifrån varje långivares villkor. Du kommer att delges villkoren för lånet eller kontokrediten när din ansökan har behandlats. Kreditupplysningen och din personliga information ligger till grund för vilka villkor du får på din kredit eller lån.


Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan ett lån och en kortkredit?

Ett lån betalas ut till dig som en engångssumma där du får en avbetalningsplan och där du gör månatliga inbetalningar. Med en kortkredit beviljas du en viss kredit som du kan använda valfritt och där du enbart betalar för den kredit du har använt. En kortkredit kan dessutom innehålla vissa förmåner som försäkringar eller olika rabatter.

Hur snabbt får jag mina pengar efter jag har ansökt?

Du får svar ganska så omgående om din ansökan är godkänd. Däremot kan det skilja lite mellan de olika långivarna när du får ditt lån utbetalt eller ditt kort hemskickat.

Vad är skillnaden mellan ett kreditkort och ett betalkort?

Skillnaden är att med kreditkort kan du välja att delbetala medan för ett betalkort måste du betala in hela beloppet när fakturan kommer. Väljer du att delbetala din utnyttjade kredit tillkommer dock ränta på beloppet som du väljer att inte betala in. Ett betalkort har dessutom inte en kreditgräns utan det är en så kallad personlig kredit som gäller där du handla för det belopp du har möjlighet att betala på faktura.

Vilka villkor gäller för lån och kreditkort?

Det är respektive långivares krav för att få ett lån beviljat hos dem. För att ta del av vilka villkoren är besök hemsidan för den långivare eller kortutgivare som du finner intressant.

Fortsätt till webbplatsen


Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: Kortio AB
  • Org. nr: 556781-2978
  • Postadress: Gumshornsgatan 7, 114 60 STOCKHOLM

Relaterade länkar


Kortio
Genomsnitt 4.1 (82.5%) baserat på 8 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)