Kredit365

Kredit365 har riktat in sig på att erbjuda mindre lån mellan 1 000–5 000 kronor till privatpersoner bosatta i Sverige, och är en av de större aktörerna inom den nisch som kallas snabblån och som ibland marknadsförs som “SMS-lån”. Företaget bedriver sin verksamhet inom ramen för mikrolån och ägs av den svenska filialen av Folkefinans AS Norge.

Folkefinans är godkänt av Finansinspektionen och har även licens inom finans och kredit från det norska Finansdepartementet genom norska Folkefinans. Kredit365 har ett kontor på Medborgarplatsen i centrala Stockholm.

När du ansöker om ett lån hos Kredit365 går din ansökan genom en kreditbedömning, men att ha en betalningsanmärkning är inget som hindrar dig från att få ett lån beviljat. Verksamheten går istället ut på att du som kund inte ska behöva låna och skuldsätta dig under flera års tid, utan låna det du behöver för stunden för att sedan fortsätta att vara skuldfri.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1,000-5,000
Löptid: 30 dagar
Eff. ränta: 948%  
Startavgift: 350 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Kredit365
Bolag: Folkefinans AS Norge, Filial Sverige
Org. nr: 516404-7044
FI institutnummer: 47705

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Låna 3 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, aviavgift 45 kr , räntekostnad 244 kr, effektivränta 948%, totalt att återbetala 3 639 kr.”


Omdöme

Kredit365Företaget bakom Kredit365, Folkefinans AS, har sedan 2009 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva utlåningsverksamhet. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Kredit365 är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Låna pengar

Privatlån (Kontantlån)

När du ansöker om ett lån hos Kredit365 och får lånet beviljat tillkommer kostnader för ränta, aviavgift, uppläggningsavgift samt en servicekostnad för intern kreditupplysning. Den räntan du betalar på det förhållandevis låga lånet är sedan något du kan dra av i deklarationen.

Om du som exempel väljer att ta ett lån på maximalt 5 000 kronor blir totalkostnaden 5 802 kronor. Vad du betalar för är en ränta på 407 kronor, uppläggningsavgiften på 350 kronor samt avgiften för fakturan på 45 kronor.

Räntan delas upp i nominell och effektiv ränta, där den effektiva räntan innebär både ränta och övriga omkostnader. Skulle du vilja förlänga ditt lån hos Kredit365 tillkommer en förlängningsavgift.

Under fliken “Priser” på hemsidan ser du alla faktiska kostnader för de fem typer av lån du kan ta. Behöver du endast ett lån på 1 000 kronor betalar du ingen ränta.

Efter att du fått ditt lån beviljat skickas en faktura ut till den adress du är skriven på. Därefter har du trettio dagar på dig att betala din faktura.

Hur du ansöker

Kredit 365Hos Kredit365 ansöker du enkelt på hemsidans förstasida. I rutan “låneansökan” anger du beloppet du vill låna genom att använda låneaxeln. Med det belopp du väljer kommer också villkor och extrakostnader upp. När du trycker på “ansök nu” kommer du till ett nytt formulär där du fyller i belopp, personnummer, mobiltelefon och eventuell kampanjkod.

Efter att du godkänt villkoren finns det även en ruta där du kryssar i om du har haft en utsatt politisk ställning. Detta är en information som Kredit365 behöver för att veta om du jobbat inom en offentlig funktion eller internationell organisation i ett land utanför Sverige. Efter att du fyllt i och tryckt på “ansök nu” kommer Kredit365 behandla din ansökan, och du får svar direkt på din mobil eller datorskärm. När lånet godkänts signerar du enklast med BankID, men du kan även bli uppringd för ytterligare identifikation och där det kan krävas att du skickar in en kopia på din ID-handling. Är du redan kund hos Kredit365 kan du ansöka via SMS då du redan finns i registret.

Krav för att låna hos Kredit365

För att kunna ansöka om SMS-lån hos Kredit365 måste du ha fyllt 18 år, bo och vara skriven i Sverige och ha en inkomst som du deklarerar. Du kan inte ansöka om du har en pågående skuld hos Kronofogden.

Betalningsanmärkning

Du kan ha en betalningsanmärkning och fortfarande göra en ansökan hos Kredit365. Detta med anledning av att din ansökan bedöms individuellt och att beloppen du lånar är så pass små och ska betalas tillbaka direkt.

Kreditprövning

Kredit365 gör en kreditprövning på alla ansökningar och gör en egen analys på din förmåga att betala lånet inom utsatt tid. Det är en service som kommer synas på din faktura då bedömningen görs av Kredit365 internt. Målet är att du ska kunna betala tillbaka och sedan inte behöva ta fler lån.

Utbetalning

Beviljat lån betalas ut direkt på vardagar innan klockan 13.00 och kommer att nå din bank under eftermiddagen mellan 15.00-17.00. Beviljas lånet efter klockan 13.00 betalas lånet ut nästkommande vardag. Den exakta tiden som du kan se pengarna på ditt konto beror också på vilken bank du använder dig av.

Återbetalning

Du betalar tillbaka lånet med ränta till det plus- eller bankgirokonto som Kredit365 hänvisar till, och anger OCR-numret när du betalar. Senast på förfallodagen måste betalningen vara registrerad. Fakturan skickas ut till den adress där du är folkbokförd en vecka efter att ditt lån beviljats.

Du hittar det exakta förfallodatumet på fakturan, men den ska i de flesta fall vara betald inom 30 dagar. Det innebär att du betalar både lån och de avgifter som tillkommer på detta datum.

Skulle du råka betala fakturan försent tillkommer en påminnelseavgift samt en förseningsavgift. Därför kan det vara bra att göra upp en ekonomisk kalkyl och vara säker på att du kan betala tillbaka i tid innan du ansöker hos Kredit365.

Övrigt

Observera att Kredit365 erbjuder SMS-lån, eller så kallade snabblån och mikrolån. Kredit365 erbjuder inte lån utan kreditupplysning och kreditprövning.


Vanliga frågor

Får jag dra av räntan på ett mikrolån?

Kredit365 skickar in uppgifter om ditt lån till Skatteverket vilket innebär att den ränta du betalat på lånet är avdragsgill i din deklaration. Du har rätt att dra av 30 % av räntan för året som gått, vilket sker automatiskt och inte är något du behöver fylla i själv.

Ett exempel på hur det fungerar med att räntan är avdragsgill är att du kan ha tagit ett SMS-lån på 5 000 kronor hos Kredit365, där den faktiska räntekostnaden som du betalt är 407 kronor. Detta betyder att du har rätt att dra av 122 kronor när du deklarerar.

Vad kostar det att ansöka om lån hos Kredit365?

Det kostar ingenting att ansöka om ett lån hos Kredit365, och du kan ansöka om ett lån vilken tid som helst under dygnet, dock kan ett lån endast beviljas under kontorets öppettider. För alla typer av frågor kan du kontakta kundtjänst via e-post eller telefon.

Var får jag ett BankID?

Du ansöker om ett BankID hos din bank. De informerar dig om vilka åtgärder du behöver vidta och hur ditt BankID fungerar.

Gå vidare till webbplatsen


Relaterade sidor

  • Frogtail – ett annat varumärke som tillhör Folkefinans
  • Monetti – ytterligare ett varumärke som tillhör Folkefinans

Kredit365
Genomsnitt 4.4 (87.5%) baserat på 8 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)