Kreditkontot

Kreditkontot är ett varumärke som tillhör och verkar via Swedish Credit Group AB. SCG är i sin tur ett aktiebolag som verkar som ett konsumentkreditinstitut under Finansinspektionen, och bedriver utlåning av pengar från olika aktörer. Kreditkontot erbjuder en form av lån som är relativt ny och ligger inom kategorin kreditlån. Du kan via Kreditkontot.se låna mellan 3 000 kronor upp till 20 000 kronor och du bestämmer själv i vilken takt du vill betala av lånet. Det enda kravet som finns är att du ska betala av minst 1 % och 49 kronor på fakturorna som kommer varje månad. Den låneform som Kreditkontot erbjuder är en slags blandning mellan snabblån och kreditkort.

Jämför med andra snabblån


Översikt

Låna: 3.000 – 20.000 kr
Löptid: 30 – 180 dagar
Eff. ränta: 160,66 % – kan variera
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
Folkbokförd i Sverige
Inga betalninsanmärkningar

Bolagsuppgifter

Varumärke: Kreditkontot
Bolag: Swedish Credit Group AB
Org. nr: 556837-5124
FI institutnummer: 44080

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Länkar


Omdöme 2018

KreditkontotSwedish Credit Group AB, som driver Kreditkontot.se, har sedan 2017 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Kreditkontot är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.


Ansökan

Kreditkontot Det första steget för att kunna ansöka om ett lån hos Kreditkontot är att skapa ett konto och registrera dig på hemsidan. Här fyller du i din personliga information, likt personnummer, postnummer och mejladress. Därefter fyller du i uppgifter som är riktade till lånet, med andra ord hur mycket du vill låna och under vilken tidsperiod. På Kreditkontot kan du långa mellan 3 000 kronor till 20 000 kronor, under en tidsperiod på minst 30 dagar upp till 180 dagar. I den här fasen ska du också fylla i uppgifter likt arbete, årsinkomst, boendeform, civilstånd och om du redan har några befintliga lån.

Generellt bedöms två aspekter om du ska få ditt ett lån hos Kreditkontot beviljat: betalningsförmåga och kreditvärdigheten. Betalningsförmågan och kreditvärdigheten är ihopkopplade med exempelvis din inkomst. För att bli beviljad ett lån måste du kunna påvisa att du kan betala tillbaka pengarna. Genom att långivarna kollar din inkomst så bedömer de om denna är tillräckligt stor, fast och regelbunden. Om du har en hög kreditvärdighet så väl som betalningsförmåga är du en låg risk för långivaren och det är större chans att du får kreditkontot beviljat. Detta kontrollerar Kreditkontot genom att ta en kreditupplysning på dig via Business Check som ägs av Bisnode. Här får Kreditkontot en klar översiktlig bild över din ekonomiska situation.

Andra villkor, förutom betalningsförmågan och kreditvärdigheten, är ålder och betalningsanmärkningar. När det gäller ålder måste du minst vara 20 år för att få ett lån hos Kreditkontot beviljat. Vad beträffar betalningsanmärkningar kan sådana accepteras, men det varierar från fall till fall. Vidare kan du inte ha skulder hos Kronofogden.

Ränta

Kreditkontot.se räknar ut årsränta och använder då 365 dagar per år som räntedagar. Då alla månader inte har lika antal dagar måste du räkna med att ditt räntebelopp kommer variera en aning från månad till månad. Alla räntor hos Kreditkontot är avdragsgilla och rapporteras automatiskt till Skattemyndigheten. Du kommer dessutom inte motta några övriga avgifter likt uppläggningsavgifter.

Som tidigare nämnt erbjuder Kreditkontot en slags blandning av kreditkort och SMS-lån, de lån du kan ta betecknas som antingen Minikonto eller Baskontot. Minikontot gäller endast för minimisumman 3 000 kronor och Baskontot står därmed för resterande summor – 4 000 kronor upp till 20 000 kronor. Alla lån kan tas mellan 30 och 180 dagar men månadskostnaden för amorteringen samt räntan blir självklart högre om du tar ett större lån under en mindre tidsperiod. Ett exempel är om du har blivit beviljad en summa på 9 000 kronor under 30 dagar, den fasta årsräntan ligger på 101,25 % och den effektiva räntan på 160,66 %. Din kostnad på 30 dagar landar därmed på 748 kronor och det totala belopp du ska återbetala, med ränta, blir därmed 9 748 kronor.

Återbetalning

Kreditkontot.se är unika i det fallet att du som kund kan bestämma din amorteringstakt helt själv. Du kan även välja vilken dag i månaden du vill betala din faktura. Den allra första fakturan du får behöver du inte betala något på alls och därefter ska efterkommande fakturor betalas med ett belopp på minst 49 kronor och minst 1 %. Varje faktura kommer meddela det exakta belopp du ska betala varje månad och precis som med andra lån kan du givetvis betala tillbaka mer än minimibeloppet. Om du betalar tillbaka mer än minimibeloppet minskar du kostnaderna avsevärt för ditt lån. I och med att ditt totala lånebelopp sjunker över tiden då du betalar av det kommer även summan på dina faktorer sjunk över tid. Alla fakturor kommer skickas till dig via mejl och du använder alltid samma OCR-nummer när du betalar dina fakturor till Kreditkontot. Skulle du vilja betala mer än en månad vid varje faktura måste du lägga in denna information i din internetbank så att överföreningen sker automatiskt nästa månad.

Övrigt

Innan du ansöker om ett lån hos Kreditkontot.se är det bra att gå över din egen ekonomiska situation och tänka efter om du har de medel som krävs för att kunna betala tillbaka de pengar du lånar. Att ta ett lån är enkelt och kan ske väldigt impulsivt, att amortera det kan dock vara svårare. Att göra upp en budget för dig själv för att se vilka ekonomiska förutsättningar du har samt hur mycket du kan avvara varje månad, är ett bra tips. Kolla även in den budgetkalkylator som du hittar på Konsumentverkets hemsida så kan du noga beräkna hur dina återbetalningar kommer se ut.


Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag missar en månads amortering?

Skulle du får problem med amorteringen på ditt lån kan du alltid kontakta kundservicen på Kreditkontot.se så får du hjälp och tillsammans kan ni hitta en lösning på situationen. Går det så långt att du missar flera månaders betalningar måste Kreditkontot vända sig till ett inkassoföretag som skickar en påminnelse till dig, oftast med tillhörande påminnelseavgift. Skulle detta inte ge någon effekt kommer Kreditkontot lämna över ärendet till Kronofogdemyndigheten som säger upp hela lånet. Detta kommer bli mycket dyrt för dig som låntagare så du bör undvika detta.

Hur många lån kan jag ha hos Kreditkontot?

Du kan i dagsläge endast ha ett pågående lån hos Kreditkontot.

Jämför med andra snabblån


Kreditkontot
Genomsnitt 4.5 (90%) baserat på 4 betyg

Senast uppdaterad: 2018-08-28 av Lars Jonsson (Konsument.se)