Kundfinans

Kundfinans har funnits på den svenska marknaden sedan år 2006 och ägs av GF Money Consumer Finance AB. Kundfinans drivs under tillsyn av Finansinspektionen, och erbjuder lån via sms till privatpersoner på mindre belopp: från 500 kronor upp till 12 000 kronor, med en löptid på 30 till 90 dagar. Kundfinans har sedan starten beviljat lån på över 250 miljoner kronor och har gjort enkla produkter och snabb ansökningsprocess till sitt signum.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 500 – 12.000 kr
Löptid: 30, 60, eller 90 dagar
Eff. ränta: 262% – 1 674%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr
Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Kundfinans
Bolag: GF Money Consumer Finance Aktiebolag
Org. nr: 556876-2578
FI institutnummer: 44085

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Omdöme

KundfinansGF Money Consumer Finance AB, som driver Kundfinans.se, har sedan 2017 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Kundfinans är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Smålån över kort löptid

Kundfinans har under de senaste åren verkat på den svenska marknaden när det gäller SMS-lån och mindre lån på upp till 12 000 kronor. Kundfinans erbjuder snabba lån via en enkel låneprocess som kan skötas direkt via mobilen eller surfplattan.

När du ansöker om lån via Kundfinans finns det inga dolda avgifter och lånet kommer inte med långa avtal eller kontrakt som behöver skrivas på. Kundfinans har fokuserat på att göra processen att låna pengar så snabb och smidigt som möjligt, och du klickar dig enkelt fram till låneansökan direkt på hemsidan och väljer hur mycket du vill låna och över hur lång tid. Hos Kundfinans kan du låna från 500 kronor upp till 12 000 kronor, på en löptid mellan 30 till 90 dagar.

För att kunna låna pengar hos Kundfinans ska du vara över 18 år gammal, vara svensk medborgare och ha haft ditt medborgarskap i minst 5 år, samt ha en taxerad årsinkomst på minst 100 000 kronor och inga öppna ärenden eller skulder hos Kronofogden. Du får inte heller ha skuldsanering eller leva under skyddad identitet, och du måste ha ett svenskt bankkonto i eget namn samt godkännas i en klassisk kreditprövning. Du kan ansöka om lån dygnet runt, sju dagar i veckan hos Kundfinans, men notera att lånen endast beviljas eller betalas ut under företagets öppettider: helgfria vardagar 08:00 – 18:00. Det är också under dessa tider som kundtjänsten är öppen.

Kreditupplysning hos Kundfinans

KundfinansEn ansökan om lån hos Kundfinans medför att företaget, precis som alla andra låneinstitut i Sverige, gör en kreditupplysning på dig som låntagare för att avgöra din kreditvärdighet och huruvida det är troligt att du kommer kunna betala tillbaka dina lånade pengar baserat på hur din ekonomiska historia ser ut. Kundfinans har dock valt att köpa sin kreditupplysning från ett företag som inte delger information att en kreditupplysning har tagits, till någon tredje part, vilket gör att ingen senare kan se att du har tagit ett lån. För att få en kopia på den kreditupplysning som görs behöver du vara registrerad hos Kivra. Kivra är en tjänst för digital post istället för fysisk sådan.

För att få en anmärkning som syns i en kreditupplysning behöver du ha ett öppet ärende eller en prick hos Kronofogden. Detta får du genom att till exempel inte betala en faktura trots upprepade påminnelser, och trots att ett inkassoföretag tagit över ärendet och sökt betalning. Efter att inkassoföretaget inte lyckats få dig att betala trots upprepade påminnelser skickar de som regel över ärendet till Kronofogden som vid registrering också skapar en betalningsanmärkning vilken ligger kvar i systemet i 3 år. Det är en sådan här betalningsanmärkning som syns på en kreditupplysning och som vittnar om att du har svårt att betala dina fakturor i tid, vilket kan göra det svårt att teckna nya lån. Det kan dessutom vara svårt att teckna ett abonnemang för till exempel en mobiltelefon, eller hyra en lägenhet om du har betalningsanmärkning.

Hos Kundfinans kan du alltid känna dig säker att ingen annan förutom du och Kundfinans själva får reda på att du ansöker om ett lån. Varken din bank, någon myndighet eller någon annan part får veta att du gör en låneansökan. Lånen registreras inte hos Upplysningscentralen (UC). Detta är dock under förutsättning att du är registrerad hos Kivra och att ingen har tillgång till din email eller mobiltrafik. Kivra innebär att du lägger om din post så att brev skickas elektroniskt istället för via papper till din fysiska brevlåda.

Effektiv ränta på sms-lån

Kundfinans redovisar tydliga riktlinjer för ränta och avgifter. Det finns en tydlig tabell på hemsidan där du kan få uppgifter om den effektiva räntan, vilket betyder den exakta summan som du betalar utöver det lånade beloppet, när du amorterar en lånad summa. Via Kundfinans hemsida kan du också se hur den effektiva räntan ändras i takt med att det lånade beloppet ökar, samt i takt med att löptiden för lånet ökar. Skulle du exempelvis vilja låna en summa på 8 000 kronor under 90 dagar, skulle din månadskostnad för att betala tillbaka lånet ligga på 3 325 kronor. Din räntekostnad skulle vara 1 975 kronor med en effektiv ränta på 292 %. Du kan se hur räntan faktiskt påverkas genom att du ändrar antingen löptiden eller det lånade beloppet (eller båda) innan du bestämmer dig för hur mycket du vill låna, och över hur lång tid.

Du ska dock komma ihåg att den effektiva räntan alltid räknas ut enligt samma formel, vilken är angiven av Konsumentverket, och vilken beräknar räntan per år. Kundfinans erbjuder dock lån på antingen 30, 60 eller 90 dagar, vilket gör att den effektiva räntan inte blir exakt angiven men tabellen ger ändå en bra fingervisning över hur skillnaderna mellan beloppen och löptiden kan se ut.

Denna kredit är en högkostnadskredit. Om du behöver du hjälp med din ekonomi kan du vända dig till budget- och skuldrådgivare i din kommun.

Återbetalning av lånet

Hos Kundfinans betalas amorteringar alltid i månadsskiftet, vilket gör att ett lån på 30 dagar betalas tillbaka med en enda betalning. Lån på 60 dagar betalas via två separata fakturor som förfaller med 30 dagars mellanrum, medan en faktura på 90 dagar delbetalas tre gånger via tre separata fakturor som även de förfaller med 30 dagars mellanrum. Kundfinans skickar alltid ut alla fakturor samtidigt, så att du kan se vad du har att betala, även om förfallodatumen på fakturorna skiljer sig åt. Om du har några frågor kring amorteringarna kan du alltid kontakta Kundfinans för mer information eller detaljer kring fakturorna.

Gå vidare till webbplatsen


Kundfinans
Genomsnitt 4.2 (83.33%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)