Innehåll


Ledarna

Ledarna, tidigare Sveriges Arbetsledareförbund (SALF) är en svensk arbetstagarorganisation för chefer och ledare på den svenska arbetsmarknaden. Ledarna har över 90 000 medlemmar som alla arbetar inom olika branscher och på olika nivåer. Ledarna består även av 17 olika bransch- och yrkesföreningar. Som medlem i Ledarna får du tillgång till fackliga tjänster, ledarskapsutveckling och du kan även få råd och stöd i frågor kring din anställning. Ledarna är en partipolitiskt obunden organisation och tillhör inte heller någon facklig centralorganisation.

Se pris och bli medlem nu


Vem kan bli medlem i Ledarna?

LedarnaDu som uppfyller Ledarnas definition av chef, vilket innefattar de som oavsett titel och nivå leder en funktion, verksamhet och/eller har kontrollen över medarbetare, kan bli medlem hos Ledarna. Det kostar från 296 kronor i månaden att vara medlem i Ledarna (exklusive a-kassa) beroende på vilken bransch du är verksam inom. Det som ingår i medlemskapskostnaden är följande: en förbundsavgift på 207 kronor, branschföreningsavgift på 14 kronor och en basinkomstförsäkring på 75 kronor. A-kassa ingår inte i ett medlemskap hos Ledarna utan du väljer själv vilken a-kassa du vill vara med i.

Inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet täcker inte heller löner över 80 000 kronor i månaden och ger inte 100 dagar extra utöver de redan inräknande 100 dagarna. Tjänar du idag över 80 0000 kronor i månaden och är intresserad av att försäkra extra dagar måste du ordna det på egen hand. Ledarna rekommenderar då att du tar kontakt med deras samarbetspartner Bliwa, som är ett försäkringsbolag som specialiserar sig på anställda i företag eller medlemmar i organisationer.

Besök och läs mer


Vad ingår i medlemskapet?

Som medlem i Ledarna ingår en rad förmåner, bland annat kostnadsfria rådgivningssamtal med karriärrådgivare, personlig chefsrådgivning och förhandlingsstöd, medlemslån och personförsäkring. En fullständig lista över medlemsförmåner och mer information om dessa hittar du under fliken Medlemskap på hemsidan.

Ledarna

Ledarna medlemslån

Som medlem i Ledarna kan du ansöka om bostadslån och lån utan säkerhet på upp till 350 000 kronor till ett förmånligt pris och med en lönsam ränta hos SEB-banken, som Ledarna är samarbetspartners med.

Rabatt på bolåneränta

Banken SEB erbjuder alla som är medlem i Ledarna, plus deras eventuella medlåntagare, 0,50 procent rabatt på bindningstiden när du tecknar ett lån. Du får dessutom en bolåneränta på 1,54 procent istället för den ordinarie bolåneräntan som ligger på 2,04 procent om du tecknar ett bolån med bindningstid på mellan 3 månader, 3 år och 4 år.

Som medlem har du även möjlighet att låna upp till 85 procent av marknadsvärdet på din bostad efter genomförd kreditprövning. Vid ett sådant här bolån sträcker sig amorteringstiden normalt från 30 till 50 år, vad som avgör hur mycket du behöver amortera är lånets storlek i förhållande till bostadens värde och din ekonomiska livssituation. Du kan även använda funktionen ”Bolånekalkylen” på hemsidan för att räkna ut vad din nya bostad kommer att ha för månadskostnad, plus ränta och amortering.

Utöver rabatt på bolåneräntan bjuder SEB, i samarbete med Ledarna, på sitt låneskydd kostnadsfritt de tre första månaderna. Låneskyddet är en försäkring som försäkrar din privatekonomi vid plötslig sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet. Det ger även dina anhöriga möjligheten att lösa ditt lån, antingen hela eller delar av

det, vid ditt eventuella dödsfall.

Du får även tillgång till tjänsten Enkla vardagen helt gratis första året, och om du vill fortsätta nyttja tjänsten efter 12 månader tillkommer en kostnad på 35 kronor i månaden. Enkla vardagen är en paketlösning som innefattar de vanligaste banktjänsterna så som internetbanken, SEB Credit inklusive 60 dagars räntefri kredit samt personlig service dygnet runt. SEB ger även Ledarnas medlemmar 20 procent rabatt på kostnaden av att teckna juridiska avtal så som testamenten, bodelningsavtal, samboavtal och äktenskapsförord när du tecknar dem genom Avtal 24.

Lån utan säkerhet till förmånligt pris

Utöver bostadslån ger SEB även erbjuda medlemmar i Ledarna förmånliga villkor på lån utan säkerhet. Du kan då låna från 20 000 kronor upp till 350 000 kronor med en återbetalningstid på två till tio år och med ett rabatterat pris på räntan. SEB bjuder även på uppläggningsavgift. På SEB:s hemsida under ”Medlemslån” finner du en tabell där du själv kan ställa in hur mycket du vill låna och under hur lång tid för att få en överblick på vad månadskostnaden kan komma att bli.

SEB gör alltid en sedvanlig kreditprövning. För att kunna bli beviljad lån får du inte ha några betalningsanmärkningar och inte heller en inkomst på mindre än 190 000 kronor om året.

Ledarnas personförsäkringar

När du blir medlem i Ledarnas organisation får du ett huvudsakligt försäkringsskydd utan extra kostnad de första tre månaderna – via deras samarbetspartner Bliwa. I detta skydd ingår fyra försäkringar – Livförsäkring, Sjukförsäkring, Sjukkapital och Olycksfallsförsäkring. Under dessa tre månader kan du ansöka om ett högre försäkringsbelopp för att även försäkra din sambo, make, eller maka, utan extra kostnad. Om du vill fortsätta vara försäkrad efter den kostnadsfria tremånadersperioden fortsätter du betala fakturorna – om du slutar betala kommer försäkringarna avslutas automatiskt.

Ledarna erbjuder flera typer av försäkringar till sina medlemmar. Genom dessa kan du få skydd för följande händelser:

 • Inkomstförsäkring – ger dig ekonomisk trygghet vid ofrivillig arbetslöshet.
 • Livförsäkring – en försäkring som ger ett ekonomiskt skydd till dina anhöriga om du dör.
 • Sjukförsäkring och sjukkapital – ger dig ekonomisk trygghet om du blir sjuk under en längre tid.
 • Diagnosförsäkring – ekonomisk hjälp omgående om du drabbas av en allvarligare sjukdom.
 • Olycksfallsförsäkring – ger dig ekonomisk trygghet om du drabbas av ett olycksfall.
 • Barnförsäkring – ger dina barn en ekonomisk trygghet ifall de blir sjuka eller drabbas av en olycka.
 • Sjukvårdsförsäkring – hjälper dig att få rätt vård och ser till att du snabbt kan komma tillbaka i vardagslivet igen.

Vilken försäkring behöver jag?

På Bliwa.se kan du använda dig av försäkringsguiden där du genom att svara på olika frågor om din livssituation får ett förslag på försäkringar som skulle kunna passa dig. Om du vill ha råd angående vilka försäkringar du borde teckna kan du även ringa Ledarnas kundtjänst hos Bliwa eller skicka ett mejl till Bliwa.

Fortsätt till webbplatsen


Bolagsuppgifter

 • Bolagsnamn: Ideella Föreningen Ledarna
 • Org. nr: 802000-1833
 • Postadress: S:t Eriksgatan 26, Box 12069, 102 22 Stockholm
 • Telefonnummer: 08-59899000

Relaterade länkar


Ledarna
Genomsnitt 4 (80%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)