Marginalen Bank

Marginalen Bank är en relativt stor bank med cirka 300 000 kunder i Sverige. Banken har funnits sedan 2010, då Marginalen-koncernen köpte delar av Citibanks svenska konsumentbank. Själva koncernen bildades i början av 90-talet. Marginalen Bank satsar på att erbjuda flexibla och lättanvända banktjänster för både privatpersoner och företag.  Privatpersoner kan ansöka om privatlån, öppna sparkonto, skaffa kreditkort och teckna försäkringar medan företagstjänsterna även sträcker sig till factoring, leasing och franchisefinansiering.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 25.000 – 350.000 kr
Löptid: 2 – 12 år
Eff. ränta: 3.50% – 18.95%
Uppl.avgift: 250 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
Årsinkomst på minst 150 000 kr

Svensk medborgare

Skuldfri hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Marginalen Bank
Bolag: Marginalen Bank AB
Org. nr: 516406-0807

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från Marginalen Bank: “Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års återbetalningstid (60 avbetalningar), uppläggningsavgift på 250 kr och en aviavgift om 10 kr (vid betalning med autogiro) uppgår den effektiva räntan till 6,80 %. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1962 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 118 235 kr. “


Omdöme – är Marginalen Bank bra?

Marginalen BankMarginalen Bank har tillstånd av Finansinspektionen att verka som konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Marginalen Bank är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån på distans (t.ex. via internet).

Läs mer och ansök på webbplatsen


Blancolån

Du måste ha fyllt 20 år för att ansöka om lån hos Marginalen Bank och för blancolånet får du inte heller ha några betalningsanmärkningar. För att beviljas blancolånet måste du ha en årsinkomst som överstiger 150 000 kronor, men utöver detta ställs inga särskilda typer av krav.

Ett privatlån eller blancolån hos Marginalen Bank innebär att du kan låna från 25 000 kronor till 350 000 kronor helt utan säkerhet. Ansökan sker online och bankens målsättning är att handläggningen ska gå snabbt. När Marginalen Bank tar emot en ansökan gör de en kreditupplysning på dig och utifrån dina förutsättningar och din ekonomiska situation sätts sedan en ränta individuellt. Räntespannet sträcker sig från 3,5 % till 18,95 %. Vid ansökningstillfället har du möjlighet att använda Marginalens räknesnurra för att se hur stora dina månadskostnader kan komma att bli.

Blancolånet har en återbetalningsperiod från två till tolv år. Årsräntan kan variera med ganska många procentenheter vilket kan göra stor skillnad på hur stor den effektiva räntan blir. Lånets månadskostnad betalas sedan varje månad den 28:e, men önskar du göra extra insättningar under året är detta fullt möjligt. Det går även att lösa ut lånet och det kostar ingenting att göra detta.

Omstartslånet

Den som inte kvalificerar sig för Marginalen Banks blancolån kan eventuellt använda sig av deras omstartslån. Det är till för den som inte lyckas bli beviljad ett vanligt lån på grund av en komplicerad ekonomisk situation med exempelvis betalningsanmärkningar i bagaget.

Du väljer själv vad pengarna ska gå till och villkoren för lånet bestäms utifrån dina individuella förutsättningar. Lånets ränta är av fast typ. Lånet har en löptid på upp till 50 år, men det tillkommer ett räntepåslag under lånets bindningstid. Till exempel så kan första bindningsåret ha ett påslag på 1,50 %, andra året 1 % och tredje året 0,50 %.

Skillnaden mellan omstartslånet och blancolånet är att när det gäller omstartslånet måste du ha en typ av säkerhet för lånet, i detta fall en fastighet som du antingen redan äger eller tänker köpa.

Kraven för att kunna ansöka om Marginalen banks omstartslån är följande:

 • Du måste minst ha fyllt 20 år
 • Din årsinkomst ska vara minst 200 000 kronor
 • Du måste använda lånet till att lösa inkassoskulder eller skulder hos Kronofogden, innan du kan använda pengarna till något annat.

Viktigt att notera är att om ni är två personer som ansöker tillsammans behöver ni ha en gemensam årsinkomst på minst 350 000 kronor.

Marginalen erbjuder inget regelrätt bolån, men du kan använda omstartslånet till att köpa en bostad. Väljer du att använda omstartslånet på detta sätt ställer Marginalen Bank vissa krav för att ansökan ska beviljas. Du måste kunna betala en kontantinsats på minst 15 % av bostadens pris och lagfart samt pantbrev ska också betalas av dig.

Det är endast möjligt att ta lånet om bostaden förmedlas av registrerad mäklare och skulle en bostadsrätt vara belånad måste dessa lån först lösas. Marginalen Bank kräver också att det totala marknadsvärdet för villa och fritidshus överstiger 500 000 kronor medan det för bostadsrätt ska vara minst 250 000 kronor.


Jämför kreditkort

Jämför med andra kreditkort

Marginalen Kreditkort

Marginalen erbjuder för närvarande följande kort:

Marginalen TravellerMarginalen Traveller

 • Kredit: 15 000 – 150 000 kr
 • Räntefritt i 50 dagar
 • Årsavgift: 0 kr första året (sedan 395 kr)
 • Bonusprogram: Ja
 • Reseförsäkringar: Ja

Marginalen Gold

Marginalen Gold

 • Kredit: 15 000 – 150 000 kr
 • Räntefritt i 50 dagar
 • Årsavgift: 195 kr
 • Prisgaranti: Ja

Marginalen Bankkort

 • Ingår i lönekontot

Spara

 • Sparkonto – Banken erbjuder ett sparkonto med insättningsgaranti. Det är inga bindningstider, du har kostnadsfria, obegränsade uttag och det kostar inget att öppna kontot. Räntan är rörlig och du får ränta på belopp från 1 krona upp till 1 000 000 kronor.
 • Fasträntekonto – Du kan även välja att spara dina pengar i deras Fasträntekonto där du får bankens högsta ränta som är fast. Du kan välja att binda pengarna i 3 eller 6 månader samt 1, 2, 3, 5 eller 7 år. Det lägsta beloppet du kan sätta in är 50 000 kronor och du kan spara upp till 5 000 000 kronor. Insättningsgaranti gäller även för detta konto.

Försäkringar

Är du kund hos Marginalen Bank har du även möjlighet att teckna försäkringar tack vare bankens samarbeten med ett flertal försäkringsbolag. För att kunna teckna en av dessa försäkringr måste du vara kund hos Marginalen Bank, mellan 18 och 63 år gammal samt folkbokförd i Sverige. Du måste också ha rätt till ersättning från Försäkringskassan (eller den norska eller danska motsvarigheten). Du måste också ha en tillsvidareanställning eller vara egenföretagare sedan minst 6 månader tillbaka, samt arbeta mer än 17 timmar i veckan.

 • Låneskydd – Ett låneskydd är en typ av försäkring som hjälper dig att betala ditt privatlåns månadskostnad upp till 15 000 kronor i de fall du blir sjukskriven eller arbetslös i mer än 30 dagar. Försäkringen gäller även vid dödsfall och då betalas skulder upp till 350 000 kronor.
 • Betalskydd – Betalskyddet är en tilläggsförsäkring hos Marginalen Bank som hjälper kunden att betala utnyttjad kredit på kortet vid sjukdom eller arbetslöshet.
 • Fakturaförsäkring – Fakturaförsäkringen ersätter dina boendekostnader om du skulle bli sjuk eller arbetslös i mer än 30 dagar. Den täcker bland annat kostnader för el, vatten, hemförsäkring och värme, samt hyra eller avgift till bostadsrättsförening.

Företagstjänster

För dig som har ett företag erbjuder Marginalen Bank särskilt framtagna företagstjänster. De erbjuder bland annat hjälp med factoring, administration och inkasso. Dessutom erbjuder de flera olika former av finansiering, exempelvis företagslån, franchisefinansiering och leasing.


Bolagsuppgifter

 • Bolagsnamn: Marginalen Bank Bankaktiebolag
 • Org. nr: 516406-0807
 • Besöksadress: Adolf Fredriks kyrkogata 8, 111 37 Stockholm
 • Telefonnummer: 077-171 77 10

Relaterade länkar


Marginalen Bank
Genomsnitt 4.3 (86.67%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)