Innehåll


MittBolån

MittBolån är en svensk bolåneförmedlare. Företaget är en del i Schibstedkoncernen som i dagsläget har 7 800 anställda och finns i cirka 30 länder. De tjänster du hittar hos MittBolån innefattar allt från lånelöften, förhandlingar gällande befintliga lån och att ta ett nytt bolån. De har riktat in sig på att erbjuda sina kunder bolån med låg ränta genom att jämföra olika förslag från de banker och långivare de arbetar med.

Ansök om lånelöfte direkt – helt kostnadsfritt


MittBolån omdöme 2018

Mitt BolånMittBolån har, via Compricer AB, tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkredit- och försäkringsförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att MittBolån är ett tryggt val av bolåneförmedlare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök om lånelöfte


Bostadslån via Mitt Bolån

MittBolånMitt Bolån erbjuder ett bolån med jämförbart låg bolåneränta när det är dags att köpa en bostad eller göra en renovering i en befintlig bostad. Det första steget är att skicka in en ansökan, detta gör du på MittBolåns hemsida. Fyll i en bolåneansökan som inriktar sig på antingen ett nytt lån, ett lånelöfte eller en omförhandling av lån du redan har. Frågorna du ska svara på här handlar bland annat om bostadstypen samt hur mycket den kostar. Själva ansökan tar ca fem minuter att fylla i och är gratis.

När ansökan är ifylld och ivägskickad tar en handläggare över och går ni igenom önskemål i detalj så att du kan få det bästa erbjudandet. I denna process kommer MittBolån även göra en kreditupplysning på dig, med ditt godkännande, via telefon innan din ansökan är komplett och kan skickas vidare till alla de banker som MittBolån har ett samarbete med.

Det sista steget handlar om att gå igenom de förslag du har fått från de olika bankerna. Du blir återigen kontaktad av din handläggare från MittBolån och tillsammans går ni över alla dina alternativ. Här kommer du kunna jämföra de olika bankernas ränta och du väljer det förslag och den bank som passar dig, din rådande situation och ditt ekonomiska läge bäst. Tackar du ja till erbjudandet du valt kommer lånet eller lånelöftet betalas ut eller tilldelas dig så fort handläggningen med MittBolån är avslutad.

Ett bolån får endast vara på 85 % av bostadens värde på grund av bolånetaket. Ligger lånet på över 70 % måste två procent av beloppet betalas av varje år. Landar lånet på 50–70 % av bostadens värde ska en procent återbetalas varje år.

Andra lån

MittBolån har huvudsakligen riktat in sig på tre områden; omförhandla ditt bolån, låna pengar till en ny bostad eller ansök om ett lånelöfte.

Omförhandla bolån

Kunder som vill omförhandla sitt bolån gör detta för att de inte är nöjda med den bank eller den ränta de för tillfället har på sitt befintliga lån. Här kan MittBolån presentera situationen för flera olika banker så att de kan ge sitt förslag på hur kunden kan byta bank, få ett annat lån och därmed sänka räntan.

Lånelöfte

Ett lånelöfte är främst riktat till de som planerar att köpa en bostad och vill få ett klart beslut gällande hur mycket de får låna. Detta avgörs efter en kreditupplysning och rådgivning med MittBolån och de banker som de samarbetar med. Med ett lånelöfte kan du vara med i en budgivning men du bör inte skriva under ett kontrakt förrän du vet att ditt lån har beviljats. Lånelöftet är giltigt i tre månader.

Använder du dig av ett företag som MittBolån sparar du både tid och kreditvärdighet. MittBolån sköter kontakten med banker och långivare och är de som gör en kreditupplysning på ditt rådande ekonomiska läge. Detta kan leda till att du får lägre ränta och därmed kan spara pengar. MittBolån är mellanhanden mellan dig som kund och banken som långivare.

Ränta

Lån kommer med ränta och räntan baseras på flera faktorer. Med MittBolån kan du jämföra för att hitta den lägsta bolåneräntan, men då dessa kontinuerligt går upp och ner kan det som privatperson vara svårt att hålla koll på alla förändringar. MittBolån uppdaterar en snittränta för varje månad på sin hemsida så att du alltid kan få en direkt överblick gällande ränteläget.

Bolåneräntorna kommer skilja sig beroende på vilken bank du valt och även om Riksbanken sätter en reporänta kan bankerna sätta egna räntor. När du ska betala tillbaka ditt lån kan du välja mellan tre olika alternativ:

Rörlig ränta

Med en rörlig ränta blir det i längden något billigare då långivaren inte behöver anpassa sig till en säkerhetsmarginal på samma sätt. Den rörliga räntan justeras var tredje månad och för dig som låntagare passar rörlig ränta om du har bra koll på din ekonomi och kan hantera att räntan kan bli en aning högre någon månad.

Bunden ränta

Med en bunden ränta fastställs ett belopp som ska betalas och det kommer vara samma summa varje månad. Du kan här också välja under hur lång tidsperiod du vill binda din ränta, allt från ett till tio år.

Fördela bolåneräntan

Ett tredje alternativ är att kombinera de båda ränteformerna och därmed ha, till exempel, rörlig boränta i ett halvår och därefter övergå till en bunden boränta resten av året.


Vanliga frågor

Hur stort bolån kan jag ta?

När det kommer till själva summan på lånet avgörs detta på din inkomst, bostaden du vill belåna (det är skillnad i värde på en villa och ett fritidshus) och marknadsvärdet. De banker som MittBolån samarbetar med kan i regel ge ett bottenlån på max 85 % av marknadsvärdet. Men du kan även ta ett privat- eller blancolån för att täcka kostnaderna gällande kontantinsatsen på 15 %.

Hur räknar jag ut marknadsvärdet?

Marknadsvärdet är hur mycket din bostad är värd på den öppna marknaden, med andra ord hur mycket du kan sälja den för i dagens rådande läge. Du kan kolla upp detta genom att kolla upp vad andra bostäder i ditt område säljs för. Annars kan MittBolån hjälpa dig med en mäklarvärdering.

Får jag ta ett bolån trots betalningsanmärkningar?

Ja, flera av MittBolåns långivare låter dig ta ett lån trots att du har betalningsanmärkningar.

Hur lång är återbetalningstiden?

De banker som MittBolån samarbetar med har en återbetalningsperiod som ligger på mellan 30–50 år.

Fortsätt till webbplatsen


Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: Compricer AB
  • Org. nr: 556655-5727

Relaterade länkar


MittBolån
Genomsnitt 4.8 (95%) baserat på 8 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)