Mobillån – Kontokredit och mindre lån på upp till 40 000 kr

MobillånMobillån är ett varumärke från S&A Sverige AB och var de första i Sverige som lanserade de små snabba lån du kan ta via din mobiltelefon med ett SMS. Mobillån grundades år 2005 och hela affärsidéen bygger på lån där du snabbt kan ansöka om mindre summor som betalas ut ganska omgående. Lånebeloppen hos ett mobillån ligger mellan 1 000 kronor och 40 000 kronor och låneperioden är då mellan minst 61 dagar till max 360 dagar. Förutom mobillån erbjuder företaget även Kontokredit. Detta är ett lån som kopplas till ditt privata konto och du utnyttjar automatiskt krediten när pengarna på ditt konto är slut. Hos Mobillån kan du låna mellan 1 000 kronor och 25 000 kronor i kontokredit.

Besök Mobillån och ansök


Översikt

Låna: 1.000 – 25.000 kr
Löptid: 24 månader
Eff. ränta: 150,7 %
Startavgift: 230 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Mobillån
Bolag: S & A Sverige AB
Org. nr: 556678-2677
FI institutnummer: 44007

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 150,7 % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. 95,5 %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir 39723 kr. Ingen uppläggningsavgift eller andra avgifter eller kostnader tillkommer. Minsta belopp att betala per månad är 2250 kr, 9,0 % av den totala Kreditlimiten”


Omdöme

Mobillån har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Mobillån är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Lån och lånevillkor

Hos Mobillån.se kan du ta ett SMS-lån eller en kontokredit. Väljer du ett SMS-lån kan du låna mellan 1 000 kronor upp till 40 000 kronor och välja att återbetala lånet inom 61, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270, 300, 330 eller 360 dagar. Är det första gången du tar ett SMS-lån hos Mobillån.se kan du låna mellan 1 000 och 25 000 kronor. Oavsett vilken tidsperiod du väljer kommer du få en hem en faktura var 30:e dag för att amortera lånet.

Mobillån följer standardkrav på att du som låntagare ska kunna beviljas ett lån. Dessa är att du inte ska ha några betalningsanmärkningar, att du är folkbokförd i Sverige och att du har en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor. Dessutom krävs att du är 20 år gammal och att du har ett mobilabonnemang. För att säkerställa en låntagares kreditvärdighet måste enligt lag någon form av kreditupplysning tas ut där kreditgivaren kan kontrollera de lån och krediter låntagaren eventuellt har från tidigare, senast gjorda kreditförfrågningar samt eventuella betalningsanmärkningar. För att ansöka om ett SMS-lån hos Mobillån ska du fylla i formuläret på hemsidan. Här behövs personlig information likt person- och mobilnummer, men dessutom hur stort belopp du vill låna och under vilken tidsperiod. Är det första gången du ansöker om ett lån med Mobillån.se kommer du även få fylla i ett frågeformulär där du måste delge information gällande din kreditvärdighet. Beviljas du ditt lån kommer pengarna att föras över på ditt registrerade konto direkt.

Hos Mobillån.se kan du även få en kontokredit. Detta är ett flexibelt sätt för dig att amortera i egen takt, då du själv avgör hur stor kontokredit du vill sätta upp samt hur mycket du kommer utnyttja. Hos en kontokredit via mobillån ligger kreditlimiten på 25 000 kronor och gäller på en period inom ett år. Detta innebär att du kommer få 12 fakturor, en för varje månad. Men du betalar endast av den krediten du använder, alltså endast det belopp du har använt. Vill du återbetala hela beloppet är detta alltid möjligt och vill du höja din kredit kan detta också göras. Allt som rör betalning sköter du vila Mina Sidor, här får du en överblick över dina fakturor, din betalningshistorik, hur du kan höja din kreditgräns eller göra ett uttag.

Ränta

När det kommer till SMS-lån hos Mobillån.se kommer den effektiva räntan och krediträntan att ändras beroende på hur stor summa du väljer att låna samt under vilken tidsperiod. Som exempel: ansöker du om ett lån på 7 000 kronor under 90 dagar, skulle du få tre återbetalningstillfällen. Dessa skulle komma med en effektiv ränta på 200 % och en kreditränta på 112,1 %, samt en uppläggningsavgift på 95 kronor. Månadskostnaden skulle landa på 2 785 kronor och den totala kostnaden för lånet blir 8 355 kronor.

Skulle du låna 7 000 kronor under en tidsperiod på 300 dagar skulle istället den effektiva räntan hamna på 162,0 % och krediträntan på 98,3 %. Med en uppläggningsavgift som fortfarande är 95 kronor skulle då månadskostnaden hamna på 1 056 kronor men det totala beloppet på 10 560 kronor. Vill du veta mer om räntan hos olika SMS-lån har Mobillån sammansatt en tabell som du hittar på deras hemsida.

Hos en kontokredit ligger den effektiva räntan alltid på 150,7 % och krediträntan på 95,5 %.

Ofta är den angivna räntan ganska normal men genom uttag av startavgifter och månadsavgifter ökas den effektiva räntan med hundratals och ibland tusentals procent. Som eventuell låntagare är det därför en god idé att noga kontrollera vilket mobillån som är mest fördelaktigt och läsa igenom villkoren noggrant. Om du som låntagare inte klarar av att sköta dina avbetalningar utan till exempel betalar efter förfallodatum skjuter kostnaderna snabbt i höjden i form av förseningsavgifter, påminnelseavgifter och inkasso.


Vanliga frågor

Hur kommer jag i kontakt med Mobillån?

Mobillåns öppettider sträcker sig från klockan 08.00 – 18.00 på vardagar och klockan 10.00-15.00 på lördagar. Du når dem via telefon och mejl.

Vad händer om jag missar en faktura?

Att du som låntagare klarar av att betala tillbaka ditt lån i tid är något som Mobillån tar allvarligt på. Skulle du missa en avbetalning kommer Mobillån därför skicka ut en förseningsavgift, med denna tillkommer en dröjsmålsränta på 3 %. Ger detta ingen effekt kommer även en påminnelse och en påminnelseavgift att skickas ut. Om även detta inte ger någon effekt kommer Mobillån skicka vidare ärendet till inkasso och om detta inte funkar är det sista steget i ledet att ärendet tas över av Kronofogden. I fall det går så långt kommer du som låntagare få en betalningsanmärkning som kan hindra dig från att ta ytterligare lån i framtiden.

Vad bör jag tänka på innan jag ansöker om ett lån?

SMS-lån kan vara lockande då du kan få pengarna på ditt konto nästan direkt efter att ditt lån har beviljats. Det är dock viktigt att tänka på att du ska kunna amortera det lån du tar och därmed se till att din ekonomiska situation är så pass stabil att du klarar av att betala tillbaka en viss summa varje månad. Med summan du ska återbetala varje månad tillkommer även en hög ränta.

Gå vidare till webbplatsen


Mobillån – Kontokredit och mindre lån på upp till 40 000 kr
Genomsnitt 4.8 (95%) baserat på 4 betyg

Senast uppdaterad: 2018-06-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)