Innehåll


MoreGolf MasterCard

MoreGolfMoreGolf är ett MasterCard som är ett kombinerat golfmedlemskort, betalkort och kreditkort. Kortet är ett samarbete mellan EnterCard och Svenska Golfförbundet.

Svenska Golfförbundet är en paraplyorganisation vars mål är att främja golf som fritidsintresse, motionsidrott och tävlingsverksamhet. De flesta av Sveriges golfklubbar är anslutna till Svenska Golfförbundet genom dess 21 regionala golfdistriktsförbund. Som medlem i en golfklubb betalar du en avgift till Svenska Golfförbundet, vanligtvis 20 kronor/år.

EnterCard är ett kreditmarknadsbolag som är samägt av Swedbank och Barclays Bank. De erbjuder konsumentkrediter i form av kreditkort dels under det egna varumärket re:member och dels i samarbete med andra kortutgivare, till exempel MasterCard. EnterCard är verksamma i Sverige, Norge och Danmark. Företaget har 450 anställda och 1 700 000 kunder.
MasterCard är ett amerikanskt företag som tillhandahåller betalningslösningar för transaktioner mellan banker och företag och som ger ut betal- och kreditkort för användning över hela världen.

Läs mer hos MoreGolf


MoreGolf

Kortet (kredit- och betalkort)

Som medlem i en golfklubb har du ett medlemskort, men som inte är ett kreditkort och ett betalkort. Med MoreGolf får du både medlemskort i golfklubben och ett kreditkort i ett och samma kort. Precis som med ditt medlemskort kan du med MoreGolf-kortet justera ditt handicap, anmäla dig till golftävlingar och boka starttider. Det här är samma sak som du kan göra med ditt ordinarie medlemskort men utöver detta kan du också:

 • Få upp till 50 % rabatt på greenfee hos MoreGolfs samarbetsklubbar.
 • Få erbjudanden och rabatter från MoreGolfs partnerföretag.

Liksom många andra kredit- och betalkort finns det ytterligare förmåner du får ta del av när du använder dig av kortet. Du får med MoreGolfs Mastercard en kredit från 20 000 kronor upp till 160 000 kronor. Du får också bonuspoäng på allt du köper, bonusen motsvarar en procent av köpesumman och betalas ut via en bonuscheck när du uppnått 10 000 poäng. Bonuscheckarna kan användas som betalning hos MoreGolfs partners och på alla golfklubbar anslutna till Svenska Golfförbundet. När du ansöker om MoreGolfs Mastercard får du 9 000 poäng i välkomstbonus.

Läs mer och ansök om MoreGolf

Partnerföretag

MoreGolf Mastercard ger dig rabatter av varierande storlek hos följande företag:

 • Best Western, upp till 20 % rabatt vid betalning med MoreGolf-kortet.
 • Dormy, accepterar MoreGolfs bonuscheckar som betalning.
 • Europcar ger 10 % rabatt vid betalning med MoreGolf-kortet.
 • Golfstore har månadserbjudande för MoreGolf Mastercard kunder och accepterar bonuscheckar.
 • Golf Service accepterar bonuscheckar som betalning.
 • Hertz ger upp till 10 % rabatt vid betalning med MoreGolf-kortet.
 • Mabi ger alltid 10 % rabatt vid betalning med MoreGolf-kortet.
 • Oscar Jacobson accepterar MoreGolfs bonuscheckar som betalning.
 • Preem ger 15 öre rabatt/liter drivmedel vid betalning med MoreGolf-kortet.
 • SkiStar accepterar MoreGolfs bonuscheckar som betalning.

Ansök om MoreGolf MasterCard

Du ansöker om kortet på hemsidan genom att fylla i formuläret, där du kryssar i om du är medlem i någon golfklubb och fyller i personuppgifter som personnummer, namn, mobilnummer och e-post. Du ombeds också fylla i anställningsform, månadsinkomst, hur ditt hushåll ser ut och önskat kreditbelopp samt om du har haft någon utsatt politisk anställning. Kryssa sedan bara i att du godkänner villkoren och klicka på ansök.

Läs mer och ansök om MoreGolf

Betalning och kredit

När du använt ditt kort för att betala med kommer du att få en faktura, du kan då välja att antingen betala hela fakturabeloppet eller att betala en del av beloppet och därmed utnyttja kortets kredit. Det lägsta beloppet du kan betala är 3 % av kontoskulden (minst 150 kronor). Förutom den lägsta betalningen kan du när som helst välja att helt eller delvis betala krediten i förtid.

Du får faktura på dina köp i slutet av varje månad och du har upp till 55 dagars räntefri kredit, beroende på när i månaden du gjort dina inköp.

MoreGolf MasterCard ger dig också möjlighet till betalningsfri månad två gånger per år, detta innebär att du inte behöver betala din faktura vid slutet av månaden utan istället betalar nästa månad. Du kan utnyttja detta två gånger per år men det måste gå tre månader mellan dessa tillfällen. Du måste alltså ha betalat dina fakturor varje månad i tre månader för att kunna utnyttja din första betalningsfria månad. Innan du väljer att utnyttja en betalningsfri månad måste du meddela MoreGolfs kundtjänst för att slippa betalningspåminnelser och förseningsavgifter.

Betalningsanmärkning och kreditansökan

Det finns inga angivna krav för vad som gäller för att få ansöka om ett MoreGolf kort. Men i och med samarbetet med EnterCard tas det en kreditupplysning och du kan inte få kortet beviljat om du har en betalningsanmärkning.

Försäkringar med MoreGolf MasterCard

Med MoreGolf MasterCard följer ett antal försäkringar:

 • Du får en hole in one försäkring som ger dig 1 000 kronor om du slår hole in one vid en runda om minst 9 hål, om en markör signerar scorekortet och banan är ansluten till Svenska Golfförbundet.
 • Reseförsäkring innefattande avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage, ersättning vid ankomstförsening med minst 6 timmar, olycksfallsförsäkring, självriskskydd om dina golfklubbor skulle bli stulna eller skadas under resan, självriskskydd kopplat till din hemförsäkring om något i ditt hem skulle bli skadat eller stulet när du är på resa, självriskeliminering med upp till 15 000 kronor för skada på hyrbil. Försäkringen gäller för hela familjen plus upp till tre vänner om du betalat minst halva resan med ditt MoreGolf-kort.
 • Betalningsskydd om du till följd av sjukdom eller arbetslöshet skulle få svårt att betala din kortkredit.
 • StopService som ger dig möjlighet att spärra samtliga, eller utvalda kort med ett enda telefonsamtal om du skulle förlora korten. StopServicen ger dig också möjlighet att låna upp till 10 000 kronor när du är utomlands plus upp till 15 000 kronor för biljett hem.

Avgifter

MoreGolf MasterCard har en årsavgift och krediträntan är rörlig Räntan är lägre om du väljer att betala med e-faktura. Då kan den vara till exempel 16,04 % vid en utnyttjad kredit på 20 000 kronor, men om du använder pappersfaktura blir den effektiva räntan 19,17% till följd av aviavgiften/månad.

MoreGolf MasterCard har en avgift för kontantuttag på en viss procent av det uttagna beloppet, där de har ett lägsta belopp per uttag och MoreGolf MasterCard har ett procentuellt valutapåslag vid användning utomlands.


Bolagsuppgifter

 • Bolagsnamn: EnterCard Group AB
 • Org. nr: 556673-0585
 • Postadress: Klarabergsgatan 60, 105 34 STOCKHOLM

Relaterade länkar


MoreGolf MasterCard
Genomsnitt 4.6 (92%) baserat på 10 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)