MyLoan

MyLoan är en jämförelse- och förmedlingstjänst för privatlån som har sitt säte i Stockholm. Företaget grundades 2001 och har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva förmedling av lån och försäkringar. Tillsyn av verksamheten utövas av Finansinspektionen. MyLoan är en del av Insplanet-koncernen och har Insplanet AB som moderbolag. Insplanet, som grundades 1999, är börsnoterat på Nasdaq Omx och Bonnierkoncernen är bolagets största ägare. MyLoan samarbetar med 22 stycken olika banker och kreditinstitut dit låneansökan skickas.

Hos MyLoan kan du jämföra privatlån. De har även något som de kallar övrig privatekonomi där du kan jämföra sparkonton, bolån och aktiedepåer. De erbjuder även en trygghetsförsäkring som du kan teckna även om du inte har lån hos MyLoan.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10.000 – 500.000 kr
Löptid: 2 – 15 år
Eff. ränta: 2.95% – 35.70%%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
 Månadsinkomst på över 10 000 kronor

Bolagsuppgifter

Varumärke: MyLoan
Bolag: Insplanet AB
Org. nr: 556699-1179
FI institutnummer: 44031

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från MyLoan: ” ett annuitetslån på 100 000 kr, utan avi/uppläggningsavgifter, en återbetalningstid på 10 år me nominell exempelränta 5.65 % (rörlig rånta) ger effektiv ränta 5,80 %. Månadskostnaden blir 1 093 kr (fördelat på 120 betalningstillfällen) och totalt belopp att betala 131 125 kr.”


 Omdöme

MyLoanMyLoan har sedan 2015, via ägaren Insplanet, tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att MyLoan är ett tryggt val av låneförmedlare.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Låna pengar

Privatlån

MyLoanSamtliga lån som listas hos MyLoan är privatlån med samma villkor, det vill säga lån utan säkerhet upp till 500 000 kronor. Men de erbjuder även information om olika lån där de listar banker och kreditinstitut med lånebelopp och villkor. Med ett enkelt knapptryck kommer du till respektive låneinstituts sida. Antingen kan du utnyttja MyLoans erbjudande om att ansöka genom dem och då bara genomgå en kreditupplysning eller så har du möjligheten att ta kontakt med de banker som MyLoan hänvisar till. För samtliga lån upp till 500 000 kronor är all räntesättning individuell.

Hur du ansöker

Hos MyLoan fyller du enkelt i ansökan direkt på deras webbsida. Iansökan specificerar du vilket belopp du vill låna, vad lånet är tänkt att användas till (bil, renovering, resa, båt, samla lån eller övrigt) hur lång återbetalningstid du vill ha samt dina personuppgifter. När ansökan är ifylld tar MyLoan en kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen. Beroende på vad kreditupplysningen visar skickas din ansökan vidare till alla eller några av de 22 stycken olika banker och kreditinstitut som MyLoan samarbetar med. Sedan kommer du inom 24 timmar att få låneerbjudanden att granska och jämföra från de banker som är intresserade av att få dig som kund.

Krav för ansökan

MyLoan har väldigt få krav på sina kunder, de enda villkoren de har är vad de anslutna bankerna och kreditinstituten kräver för att överhuvudtaget behandla ansökan, vilket är:

  • Att den sökande är över 18 år gammal
  • Har en månadsinkomst på över 10 000 kronor

Betalningsanmärkning

MyLoan samarbetar med ett stort antal banker och kreditinstitut med väldigt olika profil. Vissa av dessa kreditgivare kan låna ut pengar till låntagare som har betalningsanmärkningar, ett exempel på ett sådant kreditinstitut är GoodCash. MyLoan kan därför välja till vilka banker och kreditinstitut de vill skicka din ansökan, beroende på hur din kreditupplysning såg ut. Hade du till exempel en betalningsanmärkning skickar de till kreditinstitut som de vet accepterar låntagare med betalningsanmärkningar.

Kreditprövning

När du ansöker om lån hos MyLoan tar de en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Det tas bara en kreditupplysning oavsett hur många banker MyLoan skickar din ansökan till. Utifrån informationen sätts villkoren såsom ränta och återbetalningstid hos de banker och kreditinstitut som mottar din ansökan om lån.

Räntor

Räntan på alla privatlån är rörlig. Vilken ränta du får beror på din kreditvärdighet och på hur banken bedömer din kreditvärdighet. Olika banker och kreditinstitut gör olika bedömningar av din kreditvärdighet, det vill säga din förväntade förmåga att kunna betala tillbaka pengarna du lånat. Har du låg inkomst och flera tidigare lån kommer du att få betala en högre ränta än om du har hög inkomst och inga tidigare lån.

Försäkringar hos MyLoan

Trygghetsförsäkring

MyLoan förmedlar en trygghetsförsäkring där du får skydd om du till exempel blir arbetslös eller inte är förmögen att arbeta på grund av sjukdom eller en olycka. Genom att teckna försäkringen får du hjälp med kostnader som till exempel boende, barn, bil och lån. Du får ersättning upp till det försäkrade månadsbeloppet och under en tid av 12 månader, helt skattefritt. Du kan dessutom teckna denna försäkring hos MyLoan utan krav på att du tagit lån hos dem. De har vissa villkor för att du ska få ut ersättningen, till exempel att du inte får ha varit skadad eller vetat om att du ska bli arbetslös vid tecknandet av försäkringen.
Kraven för att du ska få teckna denna försäkring är:

  • Att du är en privatperson och inte egen företagare
  • Du måste vara bosatt och folkbokförd i Sverige
  • Vara mellan 18 år och 60 år, men försäkringen gäller tills du fyller 64 år
  • Du måste ha en fast tillsvidareanställning där du har arbetat minst 22 timmar/vecka och under 6 månader i sträck innan du tecknar försäkringen.
  • Du får inte ha sjukpenning, förtidspension, sjukbidrag eller liknande
  • Du måste även vara inskriven hos den svenska försäkringskassa.

Vanliga frågor

Var kan jag se vilken ränta jag får på mitt lån?

Eftersom MyLoan samarbetar med olika banker måste du skicka in en ansökan först som skickas till långivarna. De gör en kreditbedömning och sätter sedan en ränta efter att de har tagit dina uppgifter i beaktande. Räntan sätts alltid individuellt.

Kan jag ansöka om bolån hos MyLoan?

När det gäller bolån erbjuder inte MyLoan det men det finns en jämförelselista med olika bolån som ger dig en indikation om vad de olika kreditinstituten erbjuder. Servicen att lista räntor etcetera gör att du snabbt kan jämföra olika lån och på så sätt kunna utesluta vilka du vill kontakta. Oavsett om du redan har ett bolån eller om du har tänkt ansöka om ett kan du med utnyttja denna service. För att ansöka om bolån kontaktar du den bank eller kreditinstitut du föredrar.

Kan jag öppna sparkonto hos MyLoan?

MyLoan erbjuder inte några sparkonton själva utan det är precis som med bolånet, du får information om villkor, räntor och annat som gör att du kan jämföra vilket sparkonto som är mest fördelaktigt.

Vad innebär MyLoans trygghetsförsäkring?

Redo Trygghetsförsäkring förmedlas av MyLoan och där försäkringsgivaren är Gjensidige Försäkring. Du kan välja vilken ersättning du vill få utbetald per månad där beloppen är mellan 2 000 kronor och 10 000 kronor. Det är en försäkring som kan hjälpa dig med löpande kostnader om du tillfälligt förlorar din månatliga inkomst eller om den minskar.

Fortsätt till webbplatsen


MyLoan
Genomsnitt 4.8 (96%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)