Nanoflex

Nanoflex är en svensk låneförmedlare som erbjuder snabblån utan säkerhet mellan 1 000 kronor och 10 000 kronor. De har sitt huvudkontor i Upplands Väsby och drivs av Na No Invest & Finans AB, ett bolag med säte i Stockholm. Företaget är medlem i SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen, som verkar för seriös kreditgivning till svenska konsumenter.

Bolaget strävar även efter att kunna erbjuda ansvarsfulla lån för att undvika att konsumenter hamnar i en skuldfälla.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1.000 – 10.000 kr
Löptid: 61 – 90 dagar
Eff. ränta: 569,3-1112,0 %
Startavgift: 345 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

 Mellan 2070 år gammal
 Deklarerad inkomst på minst 50 000 kr
Inga betalningsanmärkning

Bolagsuppgifter

Varumärke: Nanoflex
Bolag: Na No Invest & Finans AB
Org. nr: 556761-2162
FI institutnummer: 44005

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Omdöme

NanoflexBolaget bakom Nanoflex, Na No Invest & Finans AB, har sedan 2016 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning och förmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Nanoflex är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Låna pengar hos Nanoflex

Snabblån

Nanoflex erbjuder snabblån utan säkerhet med kort återbetalningstid. Du kan låna mellan 1 000 kronor och 10 000 kronor och betala tillbaka inom antingen 61 eller 90 dagar.

Ansök om snabblån

NanoFlexNär du ska ansöka om snabblån hos Nanoflex anger du först hur mycket du vill låna, samt hur lång kredittid du vill ha. Det finns även möjlighet att ansöka om kortare kredittid. När du gjort dina val tar Nanoflex fram en återbetalningsplan till dig med ränta och fakturor. Du fyller därefter i ditt personnummer och övriga uppgifter (bland annat uppgifter om inkomster och uppgifter). Sedan identifierar du dig antingen digitalt eller analogt och skickar din ansökan. Använder du inte någon form av e-legitimation kommer du bli kontaktad av Nanoflex kundtjänstavdelning som kommer att be dig att identifiera dig. Du får svar snabbt, Nanoflex har som mål att lämna ett preliminärt besked redan inom 30 minuter. Ansökan är kostnadsfri.

Krav för att låna pengar

För att bli beviljad ett snabblån hos Nanoflex krävs att du uppfyller vissa villkor. Du ska vara 20 år fyllda, varit folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka och inte ha några betalningsanmärkningar. Din sammanräknade deklarerade årsinkomst ska vara på minst 50 000 kronor. Nanoflex har även en övre åldersgräns på 70 år. Även om du är inom det angivna åldersspannet beviljar inte Nanoflex lån till personer som på andra sätt ses som omyndiga.

Betalningsanmärkning

Nanoflex godkänner inga lån om du har betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Kreditprövning

Kreditprövningen som görs på alla konsumenter som ansöker om ett snabblån är också en viktig del i ansvarstagandet. Genom den kreditprövning som görs kan Nanoflex på ett effektivt sätt få en klar bild över konsumentens återbetalningsförmåga. Kreditprövningen består av en kreditupplysning i samarbete med Bisnode (registreras ej hos UC), en sammanställning av dina inkomster och utgifter, samt en samlad bedömning av din återbetalningsförmåga.

Utbetalning

Du har pengarna på ditt bankkonto redan innan klockan 17.00 samma dag, om ansökan gått igenom före klockan 14.00. Skickar du in ansökan efter klockan 14.00 har du pengarna på kontot senast klockan 12.00 nästföljande bankdag. Nanoflex tar emot snabblånsansökningar dygnet runt, 7 dagar i veckan.

Återbetalning

Du får din faktura till den e-postadress du angett vid ansökan.

  • Lån på 15, 20, 25, 30 eller 45 dagar ger dig en faktura där du ska betala tillbaka hela lånesumman vid ett betalningstillfälle.
  • Ett lån på 60 dagar ger dig två fakturor, där den sammanlagda skulden delas upp i två betalningar.
  • Har du en kredittid på 90 dagar kommer du få tre fakturor, där den sammanlagda kostnaden delas upp i tre likvärdiga betalningar.

Hela kostnad hos Nanoflex är en räntekostnad, som du får tillbaka 30 % av i samband med din deklaration. Nanoflex förser Skatteverket med dessa uppgifter.

Övriga lån

Hos Nanoflex kan du även ansöka om lite mindre snabblån med kortare återbetalningstid. Det är möjligt att låna så lite som 500 kronor med en återbetalningstid på ner mot 15 dagar. Detta kallas Nanoflex30 och ger dig möjligheten att ansöka om snabblån mellan 500 och 10 000 kronor, med en mer flexibel återbetalningstid.


Vanliga frågor

Kan jag betala in mitt lån tidigare?

Ja, du har rätt att betala in ditt lån innan löptiden har gått ut. Du betalar då tillbaka hela återstoden av krediten samt eventuella kostnader som framgår på fakturan du får.

Kan jag ångra mitt lån?

Ja, Distans- och hemförsäljningslagen säger att du kan ångra ett avtal som du ingått på nätet. Hos Nanoflex har du 14 dagar på dig att utnyttja din ångerrätt efter det att du har skrivit på avtalet.

Vad innebär ansvarsfulla lån hos Nanoflex?

Nanoflex tar ansvar för att endast förmedla ansvarsfulla lån och därmed inte försätta sina kunder i någon form av ekonomisk knipa. Detta gör man genom att följa de rådande lagar och förordningar som gäller för just privatlånsbranschen. Företaget har även en del riktlinjer som de är konsekvent ser till att följa i sin relation gentemot låntagarna. Den första grundpelaren är att det alltid är ett lån i taget som gäller, utan några undantag. Det innebär att man bara beviljar ett snabblån i taget och konsumenten måste också betala tillbaka hela snabblånet innan denna kan ansöka om ett nytt. Ett allmänt ställningstagande är också att man enbart beviljar privatlån till personer mellan 20 och 70 år och inte heller till någon som på annat sätt ses som omyndig.

Nanoflex förväntar sig också ett ömsesidigt ansvar, där även konsumenten tar sitt ansvar i det hela. Det innebär att du ska ta ett välgrundat beslut baserat på dina egna behov och förutsättningar. I detta ingår följande grundpelare:

  • Låna inte om du redan har får många skulder
  • Låna inte om du vet att du kommer att ha svårigheter med att betala tillbaka
  • Låna inte för att betala tillbaka andras skulder
  • Låna inte åt andra personer som är i behov av pengar

Är Nanoflex och Nanokredit samma sak?

Nej, det är två olika bolag. Under Na No Invest & Finans AB finns även Nanoflex systerbolag Nanokredit som erbjuder liknande lånetyper som Nanoflex. Det går att vara kund hos bägge långivarna samtidigt och kombinera olika lån från båda. Nanokredit erbjuder förutom snabblån mellan 1 000 och 10 000 kronor, även lite större lån mellan 15 000 och 20 000 kronor. Denna lånetyp kan fås med en kredittid på upp till 4 år.

Gå vidare till webbplatsen


Nanoflex
Genomsnitt 4 (80%) baserat på 7 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)