Nanokredit

Nanokredit är ett svenskt företag som erbjuder två olika sorters lån, blancolån som de kallar årslån och snabblån. Företaget grundades 2008 och är ett dotterbolag till Rosenhane Invest AB med säte i Järfälla och som också grundades år 2008. Nanokredit är medlem i SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1.000 – 20.000 kr
Löptid: 30 dagar – 2 år
Eff. ränta: Nanolån: 29,1-29,4% Snabblån: 569,3-1112,0%
Startavgift: Snabblån: 345 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

 Svensk medborgare mellan 20 år – 70 år
 Årsinkomst på minst 50 000 kr före skatt
Inga betalningsanmärkningar
Blir beviljad av sedvanlig kreditprövning

Bolagsuppgifter

Varumärke: Nanokredit
Bolag: Na No Invest & Finans AB
Org. nr: 556761-2162
FI institutnummer: 44005

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Omdöme

NanokreditNa No Invest & Finans AB, som står bakom Nanokredit, har sedan 2016 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning och förmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Nanokredit är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Låna pengar

Privatlån

Nanokredit erbjuder två typer av lån, snabblån på mellan 1 000 kronor och 10 000 kronor och årslån på mellan 11 000 kronor och 20 000 kronor. Det tillkommer inga dolda avgifter som aviavgifter, uppläggningsavgifter eller ansökningsavgifter.

Årslån

NanokreditÅrslån är Nanokredits benämning på deras blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. För att långivaren skall vara säker på att få tillbaka de utlånade pengarna genomför långivaren en kreditprövning för att utreda din framtida förmåga att betala skulden. En kreditprövning innebär att Nanokredit går igenom dina inkomster, utgifter, tidigare lån och krediter samt din familjesituation. Långivaren tar också en kreditupplysning hos Upplysningscentralen för att se om det finns några betalningsanmärkningar.
Beloppet som du kan ansöka om när det gäller årslån är mellan 11 000 kronor och 20 000 kronor och återbetalningstiden är ett, två eller fyra år. Det går när som helst att utan avgift lösa lånet, det vill säga betala tillbaka det. Då beräknas räntan fram tills det datum lånet har betalts tillbaka till fullo.
Beviljas du ett årslån har du ofta pengarna på ditt konto inom två dagar, denna snabba kreditgivning återspeglar sig i räntan. Ett årslån på 20 000 kronor har oftast en effektiv ränta på mellan cirka 30 – 50 % beroende på återbetalningstiden.

Snabblån

Förutom blancolån, årslån, erbjuder Nanokredit snabblån på mellan 1 000 kronor och 10 000 kronor.

Kraven för att få ett snabblån är lägre än kraven för årslån, lånen är därför mindre och återbetalningstiden är kortare, från 61 till 90 dagar. Det går inte att förlänga ett snabblån, men så snart ett lån är betalt kan en ny ansökan skickas in. Det kan ta 1–3 bankdagar efter att lånet är betalt innan betalningen är registrerad och ny ansökan kan göras.

Den effektiva årsräntan på ett snabblån från Nanokredit kan gå upp över 1112,0 %. Detta är dock årsräntan, den faktiska räntan är betydligt lägre eftersom lånet betalas tillbaka på kortare tid än ett år. Ett exempel på där den effektiva årsräntan hamnar på 1 270% är ett lån på 1 000 kronor med en återbetalningstid på 30 dagar.

Krav för att få låna hos Nanokredit

Nanokredits krav som måste vara uppfyllda för att du skall kunna beviljas ett årslån:

 • Du måste vara mellan 20 och 65 år gammal.
 • Du måste vara svensk medborgare.
 • Du måste ha fast anställning, vikariat, visstidsanställning, vara egen företagare eller pensionär.
 • Dumåste ha en månadsinkomst på minst 12 500 kronor/månad före skatt.
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
 • Du måste genomgå en sedvanlig kreditprövning och bli godkänd.

För att beviljas snabblån ställs det lägre krav på låntagaren:

 • Du måste vara svensk medborgare.
 • Du måste vara mellan 20 och 70 år gammal.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 50 000 kronor/år före skatt.
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
 • Du måste genomgå och bli godkänd vid en sedvanlig kreditprövning.

Hur du ansöker

Både vid snabblån och årslån görs ansökan direkt på Nanokredits webbsida. Du fyller i önskad lånesumma och låneperiod, personnummer, telefonnummer, e-postadress och inkomstuppgifter, bankuppgifter med mera. Adressuppgifterna hämtas automatiskt av Nanokredit. Om du har ansökt tidigare behöver du inte fylla i telefonnummer och bankuppgifter.

Därefter måste du identifiera sig, det gör du enklast med hjälp av e-legitimation eller genom att använda ett BankID. Saknar du e-legitimation kommer du att kontaktas av kundtjänst direkt efter ansökan där de begär en identifiering. Den som saknar e-legitimation kan enklast använda en kopia av ID-handling för identifiering.

Betalningsanmärkning

Nanokredit beviljar inga lån till låntagare som har betalningsanmärkningar eller aktivt saldo hos Kronofogden.

Kreditprövning

Nanokredit utnyttjar två olika företag för kreditupplysning på sina kunder. De tar alltid en kreditupplysning hos Upplysningscentralen i samband med kreditprövningen för årslån. Dessa uppgifter, tillsammans med de uppgifter som anges i ansökan, ligger till grund för en bedömning av din återbetalningsförmåga och därmed om du kan beviljas ett lån.

Vid snabblån tas ingen kreditupplysning hos Upplysningscentralen, istället görs en kreditkontroll hos Bisnode som hanteras anonymt.

Besked och utbetalning

Vid ansökan om ett snabblån ges ett preliminärt besked omedelbart efter ansökan. Därefter kontaktas du av kundtjänst via telefon eller SMS, görs ansökan under kontorstid blir du oftast kontaktad inom cirka 15 minuter. Är du kund hos Nordea och har ett konto där betalas pengarna vanligtvis ut inom två timmar om ansökan görs under kontorstid. Är du inte kund hos Nordea utan har ett konto hos någon annan bank kommer pengarna vanligtvis att finnas på ditt konto nästkommande vardag.

Vad gäller snabblån betalas de ut senast klockan 17.00 om lånet har beviljats innan klockan14.00 samma dag. Om ansökan kommit in efter klockan 14.00 betalas pengarna ut allra senast klockan 10.00 nästkommande vardag.

Återbetalning

Årslån har tre löptider, ett, två och fyra år. Återbetalning sker med autogiro och pengar dras från ditt konto den 27:e varje månad.

Snabblån hos Nanokredit har kort löptid där återbetalningstiden är 30 till 90 dagar. Är låneperioden 61 dagar skall lånet återbetalas vid två tillfällen, är låneperioden 90 dagar skall lånet återbetalas vid tre tillfällen. Redan vid ansökningstillfället skickas fakturor ut via email, har du inte uppgivit någon mejladress skickas fakturor med vanlig post.

Övrigt

Hos Nanokredit kan låntagare inneha ett årslån och ett snabblån samtidigt, men de godkänner enbart att du har ett snabblån åt gången. Men så snart ett lån är betalt till fullo kan en ny ansökan skickas in.


Vanliga frågor

Vad innebär det att Nanokredit är medlem i SKEF?

Svenska Konsumentkreditföreningen är en branschförening för företag som erbjuder snabblån. Föreningen verkar för en seriös kreditgivning till konsumenter och företagen som är anslutna till SKEF står för över hälften av snabblånen i Sverige. SKEF förespråkar tydlighet i långivningen så att konsumenten verkligen skall vara medveten om villkoren i lånen.

Vad menas med att Nanokredit arbetar för ett ansvarsfullt lånande?

Nanokredit arbetar för ett ansvarsfullt lånande vilket är anledningen till att de inte beviljar lån till låntagare som har betalningsanmärkningar. De erbjuder dessutom råd och tips på sin hemsida vad som är väsentligt att tänka på när du ansöker om lån samt när det inte är lämpligt att ta ett lån.

Gå vidare till webbplatsen


Relaterade sidor

 • Nanoflex – ett annat varumärke tillhörande Na No Invest & Finans AB

Nanokredit
Genomsnitt 4.8 (95%) baserat på 4 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)