Innehåll


NextFinance

NextFinance är en låneförmedlingstjänst som erbjuder möjligheten att jämföra mellan flera olika förslag när du ska ansöka om ett konsumtionslån eller samlingslån. När du ansöker om ett lån hos NextFinance kan du få erbjudanden från upp till 20 olika banker och processen från ansökan till dess att pengarna är inne på ditt konto går vanligtvis fort. NextFinance fungerar som en marknadsförmedlare åt företaget Freedom Finance Kreditservice AB som är en tillståndspliktig låneförmedlingstjänst. När du gjort din ansökan skickas den sedan till Freedom Finance för behandling.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Eff. ränta: 3.60 – 19.74%
Startavgift: 0 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Folkbokförd i Sverige
Fast inkomst
Årsinkomst på minst 100 000 kr

Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: NextFinance
Bolag: Freedom Finance Kreditservice AB
Org. nr: 556647-0737

FI institutnummer: 44020

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från NextFinance: “Annuitetslån 15 år, 400.000 kr, rörlig ränta 5.55 % (start-/aviavg. 0:-) ger eff. ränta 5.69 %, tot. belopp 590.212 kr,
kostnad 3.279 kr/mån (180 avbet.). Räntor 170920. Individuell ränta, vanligtvis 3,54–18,15 % (effektiv ränta 3,60–19,74 %).”


NextFinance omdöme 2018

NextFinanceNextFinance har via Freedom Finance Kreditservice AB tillstånd av Finansinspektionen att verka som konsumentkredit- och försäkringsförmedling. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att NextFinance är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån på distans (t.ex. via internet).

Läs mer och ansök på webbplatsen


Lån

Privat- och blancolån

NextFinance förmedlar privatlån, eller blancolån som de också kallas. Ett privatlån är ett så kallat konsumtionslån och ett lån utan säkerhet. Ett blancolån kan du använda i princip hur du vill och du behöver inte redovisa vad pengarna skall gå till när du gör din låneansökan. Blancolån kan exempelvis gå till en renovering av ditt hus, kontantinsats eller ett bilköp. Då banken inte har någon säkerhet har de heller inte någon garanti för att de får tillbaka pengarna de lånat ut om du i slutänden inte kan betala. Därför är räntorna på privatlån generellt sett högre än för lån med säkerhet.

Hos NextFinance kan du ansöka om lån på belopp från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor. Det är inte säkert att du blir erbjuden det belopp du sökt, då bankerna kan neka dig det om de bedömer att du inte klarar de avbetalningar som medföljer lånet. I de flesta fall erbjuds du istället att låna en lägre summa.

Jämför och sammanställer ditt privatlån

När du gör en ansökan om ett lån hos NextFinance kommer den skickas till de långivare som NextFinance samarbetar med. Din ansökan skickas bara till banker vars grundläggande villkor för lån du uppfyller, vilket gör att du kan ha tillgång till färre alternativ om du exempelvis saknar fast inkomst eller har en betalningsanmärkning. NextFinance skickar din ansökan till långivare som passar din situation och sammanställer sedan alla erbjudanden du får så att du kan jämföra och välja det lånealternativ som du anser passar dig bäst. Normalt har du svar på din ansökan inom några timmar – processen tar som längst några dagar. Du kommer då ha flera alternativ på lån att välja mellan från de aktuella långivarna.

Att hitta ett lån som passar in på dina önskemål med hjälp av en låneförmedlare är oftast lättare jämfört med om du själv hade skickat in en ansökan till var och en av de olika långivarna. Med en låneförmedlare har du endast kontakt med ett företag, endast en kreditupplysning görs på dig och du får flera svar på din ansökan. Efter att din ansökan gjorts hjälper en handläggare på NextFinance dig att hitta det blanco- eller privatlån med de bästa villkoren för dina förutsättningar.

Betalningsanmärkningar

Eftersom att NextFinance har ett stort antal långivare som de samarbetar med så innebär detta att det även finns möjligheter att hitta ett lån trots att du har betalningsanmärkningar. Villkoren under dessa förutsättningar kan dock komma att variera från situation till situation, men NextFinance försöker förmedla det fördelaktigaste alternativet av privatlån även till de kunder som har betalningsanmärkningar. Antalet erbjudanden du kan välja mellan blir dock mindre.

Privatlån och ränta

Den ränta som sätts på ett privatlån avgörs oftast av din individuella ekonomi och lånets olika faktorer. En annan faktor som spelar in är landets generella låneläge. Räntan som tillkommer på just ditt lån kommer alltså kanske inte vara samma som någon annans. Fler faktorer som påverkar hur mycket din ränta kan komma att landa på är bland annat hur stor summa du lånar, hur lång återbetalningstid du har och dina ekonomiska förutsättningar.

Med hjälp med en handläggare hos lånförmedlaren kan du jämföra de lån och räntor du erbjuds hos de olika långivarna. Leta efter det lån med lägst effektiv ränta – denna kostnad innefattar också andra avgifter, såsom uppläggningsavgifter, avier och så vidare. Den nominella räntan är endast den ränta som tas ut på lånebeloppet.

Samla dina lån

Har du dragit på dig en rad olika dyra lån och kontokrediter erbjuder NextFinance en tjänst där du kan samla alla dina lån hos dem. Du tar då ett lån på det belopp som alla dina krediter uppgår till, betalar av dessa och betalar sedan endast ränta och avgifter på ett lån istället för flera. Detta kan leda till att du sparar pengar om det samlade lånet har bättre villkor. Samtidigt kommer detta underlätta när det är dags att betala då du har allt samlat på samma plats och inte behöver hålla koll och flera olika lån.

När du ansöker om ett samlat lån är det viktigt att det nya lånet motsvarar den lånade summan på alla de övriga lånen och krediterna tillsammans. Gå igenom alla dina lån och räkna ut vad du har för lån och krediter. Gå också igenom de olika räntorna. Försök att få med så mycket som möjligt i det nya lånet. Detta kan vara allt från smålån till avbetalningar av produkter och gamla krediter.

Lånekrav

Om du vill låna pengar så finns det en del krav som ställs på dig som låntagare hos NextFinance:

  • Du måste vara minst 18 år för att kunna ta ett lån.
  • Din årsinkomst måste som minst vara 100 000 kronor.
  • Du måste ha en fast bostad i Sverige och inte ha några skulder hos kronofogden.

Detta är krav som bankerna ställer på alla låntagare och det är bankerna och långivarna som gör bedömningen om vilka kunder de vill bevilja ett lån. Är du tillfälligt arbetslös finns det fortfarande en chans att du kan bli beviljad ett lån. Dina chanser ökar dock om du använder dig av en medsökande som exempel din sambo.


Vanliga frågor

Vad är en medsökande?

En medsökande syftar på att det är två personer som tillsammans tecknar ett lån – en huvudsökande och en medsökande. Den medsökande i dessa fall brukar vara en sambo eller make/maka. Det måste i de flesta fall vara en person som ingår i hushållet. Den medsökande blir med den huvudsökande också betalningsansvarig för lånet.

Vad kommer min amortering landa på?

Hur stor summa du ska betala tillbaka, eller amortera, varje månad avgörs bland annat på hur stort belopp du lånar och vilken återbetalningsperiod du har valt. Du kan få en exempelkostnad på vad ditt lån kommer kosta dig varje månad, med tillhörande ränta, på NextFinance hemsida där du kan fylla i en tabell. Den verkliga summan får du dock först när din låneansökan har beviljats. Amorteringarna görs till den långivare som du tecknat avtal med – inte till NextFinance. Därför är det också långivaren du ska kontakta om du får problem med att betala.

Fortsätt till webbplatsen


NextFinance
Genomsnitt 4.3 (86.67%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)