OPR Företagslån

OPR Företagslån ägs av OPR-Finance AB som är ett svenskt företag med kontor i Gamla Stan i Stockholm. OPR har tillstånd av Finansinspektionen vilket innebär att företaget kan bedriva verksamhet inom finansiering. OPR-Finance ägs i sin tur av OPR Vakuus OY som har sitt huvudkontor i Helsingfors. Utöver kreditlösningar för privatpersoner och finansiering av mindre företag så har OPR-Vakuus Oy även utvecklat betalningslösningar för företag som har webbutik samt investeringstjänster för privatpersoner.

OPR Företagslån vänder sig till etablerade och nystartade företag i Sverige som enkelt behöver ta ett snabbt lån. För en småföretagare kan det lätt uppstå problem när kunder är sena med betalningar eller om företaget har en snabb tillväxt som gör att medel måste fram med en gång. Med tydliga villkor och ansökan via hemsidan vänder sig OPR till dig som har företag men som inte har möjlighet att ta ett lån med egen säkerhet. Om du har svårt att få ett lån hos banken kan alltså OPR Företagslån vara ett alternativ för att komma igång eller utöka företagets verksamhet vid behov.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 30.000 – 500.000 kr
Löptid: 1 – 18 månader
Eff. ränta: Fast låneavgift
Startavgift:

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja (Creditsafe)
BankID / Mobilt BankID: Ja

Krav

Inga särskilda

Bolagsuppgifter

Varumärke: OPR Företagslån
Bolag: OPR- Finance AB
Org. nr: 556707-7044
FI institutnummer: 44036

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

OPR Företagslån omdöme 2018

OPR FöretagslånOPR-Finance AB, som driver OPR Företagslån, har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att OPR Företagslån är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Företagslån

FöretagslånDet lån som OPR Företagslån specialiserar sig på sträcker sig från 30 000 kronor till 500 000 kronor. Du kan ta ett lån under en tidsperiod som sträcker sig från minst en månad upp till 18 månader och den fasta månadskostnaden innebär att alla dina kostnader inklusive ränta och uppläggningsavgift, är inkluderade i den faktura som skickas till ditt företag varje månad. På så sätt vill OPR företagslån att du ska veta exakt hur kostnaden kommer att se ut tills lånet är betalt.

Borgenär

För att kunna ta ett lån krävs att du har en privatperson som kan gå i god för dig, det vill säga gå i borgen för det lån du tar. Ansöker du om mer än 200 000 kronor krävs två borgenärer. När borgenärerna bekräftat sin förbindelse med dig kommer låneansökan att handläggas med en gång. Att vara borgenär innebär också att den personen tar över din skuld om du av någon anledning inte kan betala av den, och borgenären betalar då även räntor och kostnader för inkasso. Är du ensam ansvarig i företaget kan du själv agera borgenär, och lånet är bindande när du väl skickat in ansökan.

Ansökan

Du ansöker enkelt om lån på OPR Företagslåns hemsida med bank-ID och ansökan kan skickas in dygnet runt. För att ansöka klickar du på knappen “ansökan” och väljer först identifieringsmetod, bank-ID eller mobilt bank-ID. Sedan går du igenom de fyra stegen; ansökan, godkännande, borgensmän och bekräftelse.

Det finns några saker att tänka på innan du skickar in ansökan. Den som söker måste framförallt ha namnteckningsrätten för företaget, antingen själv eller med en kompanjon. Företaget eller du själv måste även ha tillgång till ett BankID, då detta är enda sättet att legitimera sig. Lånet kommer överföras till de fakturauppgifter som står på företaget och det bankkontonummer som angetts. Namn på samtliga inblandade måste finnas med, både ansvariga för lånet och borgenärer. Både sökande och borgensman loggar in på tjänsten och godkänner de villkor som tillhör lånet, däribland ansvaret som borgenär. Alla inblandade kommer få en inloggningsinbjudan per mail. När alla har godkänt villkoren och signerat elektroniskt kommer ansökan automatiskt att överföras till företagets lånehantering. Kommer ansökan fram innan klockan 16.00, handläggs det direkt och ett besked kommer samma dag.

Utbetalningen av lånet sker till det företagskonto du har angett i låneansökan. Utbetalningen sker oftast samma dag som lånet handläggs, efter att både sökande och borgenär har godkänt och signerat villkoren. Det krävs alltså inga långa handläggningstider för att ansöka om lån hos OPR Företagslån.

Lånekrav

För att kunna ansöka om ett lån och få det beviljat hos OPR Företagslån måste ditt företag finnas med i Bolagsverkets register. Ditt företag ska även vara kreditvärdigt, vilket är något som bedöms av OPR Företagslån utifrån exempelvis vinstmarginal eller omsättning. Det är också viktigt att borgenärerna inte har betalningsanmärkningar registrerade och att personen/personerna som går i borgen för dig är svenska medborgare. Dock kräver lånet ingen säkerhet och du kan betala tillbaka lånet innan det överenskomna återbetalningsdatumet.

Priser

Hur mycket lånet kommer att kosta dig, både per månad och totalt kan du se i den lånelinje som finns på hemsidan. Genom att välja beloppet du vill låna samt återbetalningstid, mellan en och arton månader, räknas kostnaden ut. På så sätt får du en tydlig bild av den fasta låneavgiften då ingen ytterligare ränta tillkommer. Du kan exempelvis ta ett lån på 100 000 kronor med en återbetalningstid på tre månader. Den månatliga återbetalningen blir då 38 670 kronor och totalt betalar du tillbaka 116 010 kronor. Någon fast ränta är inte utsatt utan du kan använda dig av lånelinjen för att se vad dina exakta kostnader blir med uppläggningsavgift.

Återbetalningen av ditt lån sker genom en fast månadskostnad, som alltså är lika stora varje månad. Betalningen sker genom att en avi skickas till faktureringsadressen månadsvis, men du kan också välja att betala tillbaka lånet snabbare än avtalat och därmed undvika avgifter för hela perioden.

Hos OPR Företagslån kan du ansöka om ett nytt lån utan att behöva göra ytterligare en ansökan. Då du redan finns i registret har alltså företaget tillräckligt med uppgifter om dig för att kunna ta ett nytt beslut.


Vanliga frågor och svar

Kommer en kreditupplysning tas på borgensmannen/männen?

Ja, OPR Företagslån använder sig av tjänsten Creditsafe när det kommer till kreditupplysningar och dessa kommer tas på borgensmannen/männen för att få en överblick över deras ekonomiska situation. Denna kreditupplysning kommer dock inte påverka några framtida kreditomdömen hos andra aktörer.

Vad har jag för ränta på lånet?

Hos OPR Företagslån tillkommer ingen ränta på det lån du beviljas. Istället kommer en fast månadskostnad uträknad efter lånebelopp och återbetalningstid att tas.

Gå vidare till webbplatsen


OPR Företagslån
Genomsnitt 4.4 (88.75%) baserat på 16 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)