Qred Företagslån

Qred är ett finansiellt institut som sedan år 2015 erbjuder företagslån. Företaget har sitt säte i Stockholm och har för närvarande verksamhet i Sverige och Finland. Företaget är ett av flera nya företag som erbjuder finansieringslösningar till småföretag. Qred erbjuder lån till alla typer av företag oavsett vilken verksamhet företaget bedriver eller inom vilken bransch.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10.000 – 500.000 kr
Löptid: 6 månader
Eff. ränta: Fast låneavgift

Villkor

Betalningsanmärkning: Ja
Lån utan UC: Ja (Creditsafe)
BankID / Mobilt BankID: Ja

Krav

Inga särskilda

Bolagsuppgifter

Varumärke: Qred Företagslån
Bolag: Qred Företagslån AB
Org. nr: 559008-9800
FI institutnummer: 80569

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Qred Företagslån omdöme 2018

QredQred Företagslån AB har sedan 2015 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansiell verksamhet. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Qred Företagslån är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Bakgrund

Qreds affärsidé är att erbjuda lån till småföretag. Småföretag har ofta svårt att få lån hos traditionella banker eftersom bankerna vill ha bra säkerhet för att låna ut pengar, något småföretag sällan kan erbjuda. Det har därför tidigare varit mycket svårt för nystartade företag att få tillgång till finansiering. Qred lånar ut mindre belopp till företag utan säkerhet men kräver alltid personlig borgen av nya låntagare om låntagaren är ett aktiebolag. Detta ska vara bolagets ägare eller VD. Utöver detta krävs vanligtvis inte någon annat än att låntagaren passerar en normal kreditprövning. Enskild firma och handelsbolag har alltid automatiskt betalningsansvariga.

Företagslån

Företaget erbjuder lån till andra företag, inte till privatpersoner, med ett enkelt upplägg: man lånar ut mindre summor som skall vara återbetalda inom en relativt kort period, med ett fast belopp varje månad. Företaget lånar som minst ut 10 000 kronor och som mest 500 000 kronor. Lånet betalas vanligtvis tillbaka genom sex lika stora betalningar. Det normala är alltså att lånen betalas tillbaka inom sex månader. Som låntagare betalar du endast för den tid du utnyttjar lånet. Har du tagit ett lån som du sedan bara använder i fyra månader, betalar du därmed endast fyra månadsavgifter.

Företagslån från Qred

Ansökan

Ansökningsförfarandet sker helt online. Du som sökande fyller i en ansökan på hemsidan och låneansökan beviljas, eller avslås vanligtvis inom en timme. Beviljas låneansökan finns pengarna som regel på ditt konto samma dag. De enda uppgifter Qred normalt behöver är önskat lånebelopp, kontaktuppgifter samt företagets organisationsnummer. Efter att den sökande fått ett lånebesked kan sökanden välja att antingen avstå från att ta lånet eller att godkänna lånet med hjälp av BankID.

Alla personuppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.

Ränta

Qreds lån är räntefria och kommer utan uppläggningsavgifter. Istället för ränta tar de ut en avgift varje månad på sina lån, hur hög denna avgift är beror på hur högt Qred-score företaget som lånar pengarna har. Hur högt Qred-score ett företag får baseras på hur bra återbetalningsförmåga företaget bedöms ha och hur hög risk de bedömer att de tar genom att låna ut pengar till just detta företag. Qred-score är baserat på information som Qred samlar in och sammanställer vid en låneansökan. Den effektiva räntan utifrån de exempel som finns på Qreds hemsida är 2 % per månad för ett lån på 50 000 kronor med en återbetalningstid på sex månader vilket ger en effektiv ränta på 24 % per år. Utöver denna månadsavgift tillkommer inga andra avgifter under förutsättning att lånet betalas med hjälp av PDF-faktura via e-post, vid pappersfaktura tillkommer en fakturaavgift på 30 kronor. De enda övriga avgifter som kan tillkomma är avgifter vid för sen betalning så som påminnelseavgift, förseningsavgift och inkasso-avgifter.

Kreditprövning

När banker och kreditinstitut får in en låneansökan är de skyldiga att genomföra en kreditprövning. Qred gör en helhetsbedömning av låneansökan och bedömer om låntagaren, i det här fallet företaget, har förmåga att betala tillbaka beloppet företaget ansökt om att få låna, om företaget bedöms kunna klara månadsbetalningarna och hur hög risk Qred tar genom att låna ut pengar till just detta företag. Liksom andra banker och kreditinstitut tar Qred också en kreditupplysning på företaget som söker om lån, från kreditupplysnings-företag, Creditsafe. En kreditupplysning från Creditsafe registreras inte på samma sätt som en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) och en kreditupplysning från Creditsafe kan inte ses av andra långivare. En kreditprövning hos Qred påverkar därför inte företags kreditvärdighet hos andra kreditgivare.

Qred kan, till skillnad från vissa andra banker och kreditinstitut, bevilja lån till företag med betalningsanmärkning. De gör en helhetsbedömning av den framtida återbetalningsförmågan.


Vanliga frågor och svar

När kan jag ansöka om ett lån?

Det är möjligt att ansöka 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan. Vill du få kontakt med kundtjänst är den öppen mellan klockan 08.30 och 17.30 på vardagar. När du har ansökt om ett lån får du oftast besked inom en timme.

Vad innebär Qred-score?

Qred-score är ett system som Qred använder för att bedöma ett företags återbetalningsförmåga och kreditrisk. Det Qred-score som ditt företag får kommer baseras på olika mängd data som samlas in om ditt företag. Ju högre ditt Qred-score är desto ansenligare är dina möjligheter att låna större belopp och ju lägre blir dina avgifter.

När behövs personlig borgen för lånet?

Handelsbolag och enskilda firmor har ett automatiskt betalningsansvar för eventuella skulder men när det kommer till aktiebolag kräver Qred att en personlig borgen finns som säkerhet. Detta kan till exempel vara aktiebolagets VD eller ägare. Den som har ansvaret som personlig borgen, är den som blir återbetalningsskyldig för lånet och eventuella avgifter om något händer.

Gå vidare till webbplatsen


Qred Företagslån
Genomsnitt 4.6 (92%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-07-02 av Lars Jonsson (Konsument.se)