Remember

Bakom kreditgivaren Remember (re:member) står EnterCard Group som samägs av svenska Swedbank och brittiska Barclays, där den senare är ett av Europas största kreditkortsföretag. Remembers fokus ligger på att erbjuda kreditkort och privatlån för existerande kortkunder. Varumärket finns förutom i Sverige även representerat i Norge och Danmark.


Remember Card Kreditkort

 KreditkortNamnEgenskaperVillkorNästa steg
1
Remember Flex KreditkortRemember Flex• Ingen årsavgift
• Individuell ränta
• 56 dagar räntefritt
• Kredit: 5.000 - 100.000 kr
• Ränta: 9,74 - 24,74%
• Årsavgift: 0 kr
Besök

Remember Lån

Privatlån (Blancolån – lån utan säkerhet)

RememberRe:members privatlån är uteslutande för den som redan är kreditkortskund. Är du intresserad av företagets privatlån behöver du alltså först ansöka om ett av dess kreditkort.

Eftersom det rör sig om ett privatlån, eller blancolån, innebär det att ingen säkerhet krävs för att få låna pengar från företaget. Högsta möjliga belopp att ansöka om är 350 000 kronor, men det går också att låna mindre summor ned till 10 000 kronor. Den nominella räntan kan variera en hel del men sträcker sig mellan 4,95 % och 9,95 %. Återbetalningsperioden ligger på mellan ett och tolv år. Hur stort lån du beviljas samt vad din ränta blir beror helt och hållet på din ekonomiska situation, vilken ligger som grund för re:members individuella kreditbedömning. Företaget tar alltid en kreditupplysning när du ansöker om lån.

Kostnader och avgifter för lånet utöver räntan utgörs av en uppläggningsavgift och du kan välja att få din faktura via traditionell post, på mail eller via autogiro.

För att ansöka om re:members blancolån krävs det att du, förutom att du redan är en av deras kortkunder, också ska ha fyllt 18 år samt att du ska kunna redovisa en fast inkomst. Det är inte möjligt att ansöka om lånet om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Samla lån hos Remember

Har du flera smålån sedan tidigare som du fortfarande betalar av på kan du välja att samla de lånen hos re:member. Du tar ett privatlån som täcker dina befintliga skulder och får sedan en individuellt bestämd ränta. Som hos de flesta andra aktörer är chanserna bättre att beviljas lån om du har en medsökande.


Försäkring hos re:member

Som kund hos re:member har du tillgång till Mina sidor där du enkelt hanterar dina kreditkort och där det också går att göra ändringar i dina försäkringsupplägg. Annars finns även kundservice tillgänglig alla vardagar från 9–18.

I kreditkortet More ingår ett resepaket innehållandes åtta olika reseförsäkringar. Dessa försäkringar gäller alltså för de resor som betalats med kreditkortet från re:member. Dessa försäkringar innefattar bland annat avbeställningsskydd, bagageförsening och självriskskydd. Dessutom ingår en försäkring som ger ersättning vid försening av färdmedel – det vill säga om buss, tåg, flyg eller färja ställs in eller överbokas och din avresa som resultat blir mer än fyra timmar försenad. Du kan även få ersättning för missad avresa (om du på grund av försening missar en inbokad anslutning), nödbiljetter (om dina färdbiljetter skulle bli stulna) samt olycksskada. Utöver detta paket erbjuder re:member även tre valfria försäkringar utan någon extra kostnad. Önskar du ännu fler försäkringar kopplade till kreditkortet är även detta något du enkelt kan göra till en kostnad av 70 kronor per försäkring samt år.

Om du har Flex-kortet kan du köpa till upp till tolv olika försäkringar som du väljer fritt. När du handlar hemelektronik och hushållsmaskiner med ditt kreditkort har du en så kallad allriskförsäkring, vilken gäller i två år.

Exempel på försäkringar du kan välja att lägga till är Nyckelservice, där re:member hjälper till att förmedla en låssmed till kunden om nycklar förlorats genom rån eller en annan ofrivillig och oförutsedd händelse.

Om du använder kreditkortet för att betala någonting till ordinarie pris som du inom 90 dagar hittar till ett lägre ordinarie pris ersätter re:member dig för mellanskillnaden om du valt försäkringen Prisgaranti.


Bolagsuppgifter

  • Bolagsnamn: EnterCard Group AB  (re:member är ett registrerat varumärke)
  • Org. nr: 556673-0585
  • Besöksadress: Klarabergsgatan 60, 111 21 Stockholm, Sverige
  • Telefonnummer: 0771-15 00 15 (vardagar 09:00-18:00)

Relaterade länkar


Remember
Genomsnitt 4.6 (92.73%) baserat på 22 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Anders Larsson (Konsument.se)