Innehåll

Säkerfinans

S&A Sverige AB är ett svenskt företag som ligger bakom varumärket Säkerfinans. I bolaget finns nio anställda och verksamheten har bedrivits sedan år 2005. S&A Sverige AB driver också kredittjänsterna Snabbfinans, Mobillån och Trygg kredit. De är medlemmar i branschföreningen SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen) vilket innebär att de har åtagit sig att följa branschföreningens stadgar och gemensamma regelverk. Säkerfinans erbjuder två olika varianter av lån – kontokredit och snabblån.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1.000 – 25.000 kr
Löptid: 61 dagar – 2 år
Eff. ränta: 47%  
Startavgift: 110 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Ja
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 18 år gammal
Fast inkomst
Folkbokförd i Sverige
Ingen skuld hos Kronofogden

Bolagsuppgifter

Varumärke: Säkerfinans
Bolag: S & A Sverige AB
Org. nr: 5355-3954
FI institutnummer: 44007

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

 

Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 47,0 % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. 39,0 %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir 31405 kr inkl. avgifter. Uppläggningsavgift är 395 kr. Aviseringsavgift på 35 kr tillkommer vid avisering. Minsta belopp att betala per månad är 1500 kr6,0 % av den totala Kreditlimiten.


Säkerfinans omdöme 2018

SäkerfinansS & A Sverige AB, som driver Säkerfinans, har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Säkerfinans är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Lånen

Kontokredit ges från 1 000 kronor upp till 25 000 kronor. Det som kännetecknar kontokredit är att du tilldelas den beviljade summan, men endast betalar ränta på den del av krediten som används. Om du exempelvis beviljats 10 000 kronor i kontokredit, men enbart utnyttjar 5 000 kronor kommer räntekostnader enbart åläggas för 5 000 kronor.

Snabblånet från Säkerfinans skiljer sig från kontokredit. Lån kan ges från 1 000 kronor upp till 40 000 kronor. I regel är taket 25 000 kronor och det högre beloppet ges till stamkunder som erhållit högsta kreditlimit. Med andra ord ges det inte till dig som söker för första gången.

I likhet med många andra kreditgivare finns en rad krav som den sökande måste uppfylla. Det finns en åldersgräns på 20 år och den sökande för inte ha några tidigare betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden. Dessutom krävs en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor för senaste taxeringsåret. Den som gör ansökan behöver också vara folkbokförd i Sverige.

Ränta och återbetalning

På hemsidan är Säkerfinans tydliga vad gäller uppgifter om räntekostnader och återbetalning. Genom att fylla i önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid ges information om kreditränta och effektiv ränta. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, det vill säga räntekostnader inklusive kringkostnader som aviavgifter, uppläggningsavgift, administration och fakturahantering. Genom att titta på den effektiva räntan kan du enkelt bilda dig en uppfattning om lånets totala kostnader.

Krediträntan är rörlig och ligger för närvarande på 122,8 % per år. Vilka kostnader som medförs är beroende på lånets storlek samt hur stor del av lånebeloppet du väljer att använda dig av. Krediträntan är räntekostnaden exklusive kringkostnader, vilket därför inte ger en rättvisande bild av de totala kostnaderna. Samtidigt är det bra att ha koll på krediträntan eftersom det ger en bild av vad ”hyran” för pengarna är. Jämfört med andra långivare ligger kostnader för lånen i en standardintervall. Däremot är kostnaden för högre lånebelopp något dyrare än genomsnittet.

Återbetalningstiden varierar mellan två månader till tolv månader mellan vilken du fritt kan välja period. Precis som för de flesta kreditgivartjänsterna lönar det sig att betala tillbaka snabbt – ju färre betalningstillfällen, desto lägre blir kostnaden. Det är egentligen ingen större skillnad för återbetalning vad gäller snabblånet och kontokrediten.

Ansökan

När du ansöker genom Säker finans använder du två reglage. Det ena används för att ställa in önskat lånebelopp och det andra för den löptid som avtalet gäller. Det enda du behöver uppge är ditt personnummer och mobiltelefonnummer.

Som ny kund behöver du identifiera dig genom Instantor, vilket också är den samarbetspartner som genomför en kreditupplysning. Du får också information hemskickat till brevlådan för de sista identifikationsuppgifterna. När detta är klart kommer ditt lån att överföras till bankkontot. Vid kommande låneansökningar blir processen betydligt enklare då du endast behöver ansöka via mobiltelefonen. Ansökningsprocessen är likadan oavsett vilket typ av lån du ansöker om. Säkerfinans betalar även ut lånen vid helgdagar om lånet beviljas innan klockan 15:00.

De stänger dock relativt tidigt under vardagarna.

Kom ihåg att du enligt Konsumentkreditlagen (2010:1846) har ångerrätt inom de första två veckorna från det datum som avtalet ingicks. Däremot tvingas du betala för upplupen ränta.

Bra att känna till

När du tar lån från kreditgivare finns en rad villkor du bör känna till – och många gånger skiljer de sig åt beroende på vilket företag du är kund hos. Eftersom du ingår ett avtal behöver du se till att vara påläst och ha koll på all nödvändig information. Några av de viktigaste delarna att känna till hos Säker finans är:

  • Att stora lånebelopp ofta blir dyra, särskilt om avtalet sträcker sig över en längre tid. Tumregeln är att ju högre lånebelopp och ju längre återbetalningsplan, desto dyrare blir det.
  • Att inkomstkraven är relativt höga. Du behöver en stabil inkomst och en fast månadslön för att kunna få igenom en ansökan.
  • Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta på 3 %, en förseningsavgift på 95 kronor och en påminnelseavgift på totalt 60 kronor. Kostnadsnivåerna är i paritet med andra kreditgivare.
  • Vid misskötsel riskerar du att hamna i ett internt ”missbruksregister”, exempelvis vid osanna uppgifter eller för många försenade återbetalningar.
  • Varken du eller Säker finans har rätt att ändra avtalet utan den andra partens godkännande.

Gå vidare till webbplatsen


Säkerfinans
Genomsnitt 4.6 (92.63%) baserat på 19 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)