SevenDay

SevenDay Finans AB är ett kreditbolag som sedan år 2007 driver finansiell verksamhet, som till exempel privatlån och privat sparande. SevenDay är ett dotterbolag till Ekspres Bank i Danmark men det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm. Företaget har totalt 36 anställda och både god tillväxt inom företaget och en ökande kundkrets, vilket lett till att de blivit utsedda till ett Gasellföretag av Dagens Industri.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 10.000 – 500.000 kr
Löptid: 1 – 12 år
Eff. ränta: 3.45% – 9,95%
Startavgift: 495 kr
 

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Ja
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
 Fast månadsinkomst minst 10 000 kr
Ingen skuld hos Kronofogden eller betalningsanmärkning
  Mantalsskriven i Sverige i 3 år

Bolagsuppgifter

Varumärke: SevenDay
Bolag: SevenDay Finans AB
Org. nr: 556728-9219
FI institutnummer: 41534

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

Representativt exempel från SevenDay: “Räntan är individuell f n 3,45% – 9,95% (25 jan, 2017) och bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 5,14 % beräknad på exempelränta 4,95 % och max effektivränta är 11,26 %. Återbetalningstid 1-12 år.”


Omdöme

SevenDaySevenDay har auktorisation av Finansinspektionen att verka som kreditmarknadsbolag. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att SevenDay är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån eller en försäkring på distans (t.ex. via internet).

Läs mer och ansök på webbplatsen


SevenDay Lån – Privatlån

SevenDaysOm du behöver pengar snabbt kan du ta ett privatlån med hjälp av SevenDay. Du kan använda pengarna till vad som helst, om du till exempel behöver renovera hemma, eller åka på en viktig resa. Du kan ansöka om mellan 10 000 – 500 000 kronor helt utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver lämna någon pant som garanti för att du ska bli beviljad lånet.

För att bli godkänd behöver du vara minst 20 år, ha en fast inkomst på minst 120 000 kronor per år, en tillsvidareanställning eller ett eget företag, vara folkbokförd i Sverige sedan tre år tillbaka, inte ha några betalningsanmärkningar och heller inga befintliga SMS-lån. Om du söker tillsammans med någon måste ni vara folkbokförda på samma adress och minst en av er måste ha en tillsvidareanställning eller ett eget företag.

Ansöka om ett lån gör du enkelt på hemsidan och när du har skickat in alla uppgifter gör SevenDay en kreditbedömning med hjälp av Upplysningscentralen och Bisnode AB. I kreditupplysningen finns all relevant information om din ekonomi, till exempel om du har några anmärkningar och hur din inkomst ser ut. Om du uppfyller alla krav kommer SevenDay erbjuda dig det mest förmånliga lånet du kan få, baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

Avbetalning

När du ska betala tillbaka lånet tillkommer ränta på det lånade beloppet, vilket är ersättning till banken som lånat ut pengarna. Räntan är rörlig och kan komma att ändras under din återbetalningstid, men ligger i skrivande stund på 3,45 % – 9,95 %. Du kan välja att lägga upp din avbetalning på 1–12 år och ju längre tid du väljer, desto lägre blir din månadskostnad.

SevenDay hjälper dig med processen och när din ansökan är färdig och beviljad får du hem lånehandlingar du ska skriva under. När dessa är inskickade har du vanligtvis pengarna på kontot samma dag. Om du har fått ett lån hos SevenDay och sedan behöver mer pengar kan du enkelt ansöka om att utöka lånet.

Prisgaranti

SevenDay har en prisgaranti på sina beviljade lån. Det innebär att om du som befintlig låntagare hittar ett likadant lån hos en annan långivare, fast med lägre effektiv ränta, sänker SevenDay din nuvarande ränta till den lägre procentsatsen som erbjöds.

Låneskydd

Du kan när som helst lägga till en försäkring på ditt lån. Den hjälper dig om något oförutsett skulle inträffa som gör att du inte kan betala din månadskostnad, till exempel på grund av arbetslöshet, sjukdom eller dödsfall.

Betalningsfri månad

Om du av någon annan anledning har svårt att betala din månadskostnad erbjuder SevenDay möjligheten att ta ut en betalningsfri månad tre gånger per år. Det kostar ingenting, men det uteblivna beloppet läggs på din totala skuld och avbetalningstiden förlängs. Du behöver även ha minst sex betalda månadsavgifter i rad innan din ansökan kan godkännas.

Billån

SevenDay kan hjälpa dig med ett billån om du ska köpa en ny eller en begagnad bil. Du som är över 20 år, har en fast inkomst på minst 120 000 kronor och står utan betalningsanmärkningar kan ansöka om mellan 50 000 – 500 000 kronor. Du måste även ha en tillsvidareanställning eller ett eget företag och vara skriven i Sverige sedan tre år tillbaka.

När du tar ett billån behöver du inte lämna någon pant som garanti för lånet, så länge du uppfyller alla krav i lånevillkoren. Du kan lägga upp betalningen på valfri tid mellan 1-12 år och kan när som helst betala av hela lånet utan extra kostnad. Räntan på billån ligger mellan 2,95 – 5,95 % men den kan komma att ändras under låneperioden.

Samla dina lån

Om du har flera lån på olika ställen kan du samla alla lån hos SevenDay för att få en mer förmånlig ränta och en lägre månadskostnad. Hos SevenDay kan du fylla i dina kostnader för att se hur mycket pengar du skulle kunna spara genom att samla ihop dina lån.

Privata Pengar

SevenDay är en kreditgivare som står under Finansinspektionens tillsyn. Det innebär att de har ett ansvar som långivare att se till att kunderna inte lånar för mycket pengar än de klarar av. SevenDay arbetar med att informera kunderna om hur viktigt det är att låna med eftertanke. Under fliken ”Privata Pengar” på hemsidan har de därför samlat information i syfte att lära kunderna mer om privatekonomi, samt ge tips och råd som hjälper i vardagen.


Vanliga frågor

Vilka kan se att jag har lånat hos SevenDay?

När du tar ett lån hos SevenDay görs en kreditupplysning hos Upplysningscentralen och Bisnode AB, det innebär att andra kreditmarknadsbolag och banker kan se ditt lån. Även Skattemyndigheten får uppgifter om betald ränta och din aktuella skuld för deklarationen.

Vilken typ av ränta får jag hos Seven Day?

Hos SevenDay erbjuds du endast rörlig ränta. Hur hög ränta du får beror på din kreditvärdighet, din avbetalningsplan och hur mycket du lånar och till vad – din ränta sätts därmed individuellt.

Hur lång är den längsta återbetalningstiden för ett lån?

Hos SevenDay är den längsta återbetalningstiden 12 månader. Dock måste lånet vara betalt innan det att du har fyllt 70 år.

Hur ansöker jag om betalningsfri månad hos Seven Day?

Först och främst får du bara ansöka om en betalningsfri månad efter att du har gjort sex stycken inbetalningar. Du kan få en betalningsfri månad vid tre tillfällen på ett år, dock aldrig två månader i rad. Om du vill ansöka om en betalningsfri månad kan du göra det genom att ringa deras kundcenter, besöka ”Mina Sidor” på deras hemsida eller skicka ett mejl till SevenDays kundcenter.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


SevenDay
Genomsnitt 3.6 (71.11%) baserat på 9 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Lars Jonsson (Konsument.se)