Snabbfinans

Snabbfinans är ett av företaget S & A Sverige AB:s varumärken och de erbjuder snabblån och kontokrediter. Snabbfinans marknadsför sig som låneinstitutet för små enkla snabblån, vilket sammanfattar företagets strategi och erbjudanden. Snabbfinans satsar på korta hanteringstider och erbjuder lån utan säkerhet på upp till 40 000 kronor med en löptid upp till 360 dagar till privatpersoner i Sverige.

S & A Sverige AB grundades 2011 och innehar UC guldsigill, vilket betyder högsta kreditvärdighet, och som garanterar säker och trygg finanshantering. De erbjuder genom sina varumärken olika finansiella lösningar för konsumenter i Sverige. Företaget har tillstånd av Finansinspektionen att få ge snabblån. De kontrolleras av Finansinspektionen och Konsumentverket.

Snabbfinans är även med i SKEF vilket är branschorganisationen i Sverige för snabblåneföretag.

Ansök direkt – helt kostnadsfritt


Översikt

Låna: 1.000 – 40.000 kr
Löptid: 24 månader
Eff. ränta: 47%
Startavgift: 95 kr

Villkor

Betalningsanmärkning: Nej
Lån utan UC: Nej
BankID / Mobilt BankID: Nej
Helgutbetalning: Nej

Krav

Minst 20 år gammal
 Taxerad inkomst på 150 000 kr före skatt
Folkbokförd i Sverige i tre år
Ingen skuld hos Kronofogden
Inga betalningsänmärkning
Inga pågående lån hos Snabbfinans

Bolagsuppgifter

Varumärke: Snabbfinans
Bolag: S & A Sverige AB
Org. nr: 556678-2677
FI institutnummer: 44007

Trygghet

Tillstånd av Finansinspektionen
Ansvarsfull kreditgivare
Tydliga villkor
Tryggt val av långivare

 

Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten 25000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 47,0 % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. 39,0 %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir 31405 kr inkl. avgifter. Uppläggningsavgift är 395 kr. Aviseringsavgift på 35 kr tillkommer vid avisering. Minsta belopp att betala per månad är 1500 kr6,0 % av den totala Kreditlimiten. 


Omdöme

SnabbfinansS & A Sverige AB, som driver Snabbfinans, har sedan 2014 tillstånd av Finansinspektionen att bedriva verksamhet med konsumentkreditgivning. Det innebär att bolaget uppfyller de strikta krav som myndigheten ställer på t.ex. ett högt skydd för konsumenter. Finansinspektionen har även säkerställt att företaget har tillräckligt med buffertkapital för att minimera risken för likvidation eller konkurs.

Det innebär att Snabbfinans är ett tryggt val.

Kom ihåg att du som konsument alltid har 14 dagars ångerrätt om du har ingått ett avtal och tecknat ett lån via Internet.

Läs mer och ansök på webbplatsen


Låna pengar hos Snabbfinans

Snabbfinans erbjuder två sorters lån, snabblån och kontokredit.

Snabblån

Hos Snabbfinans kan du låna mellan 1 000 kronor upp till 25 000 kronor första gången du ansöker om lån. När du har betalat av detta första lån kan du ansöka på nytt, och maxbeloppet för återkommande kunder hos Snabbfinans är på 40 000 kronor. Löptiden är maximalt 360 dagar och minsta löptid är 61 dagar. Däremellan finns det ett antal valmöjligheter för återbetalningstid. Räntan beräknas vid ansökningstillfället och lånet är ett annuitetslån, det vill säga du betalar samma summa varje månad. Det innebär att räntan är olika vid varje betalningstillfälle eftersom den beräknas på den nya lånesumman efter amortering har gjorts.

Du kan enkelt använda hemsidans lånekalkylator för att beräkna dina kostnader.

Snabbfinans

Kontokredit

För dig som inte vill ta ett lån, men ändå söker en buffert, kan du via Snabbfinans också välja att lägga upp en kontokredit, som kopplas direkt till ditt bankkonto och som ha en något mer fördelaktig ränta. Maxbeloppet för kontokrediten för nya låntagare ligger på 25 000 kronor.
En kontokredit är ett flexibelt sätt att låna pengar och du utnyttjar endast så mycket av krediten som du behöver. Den del av pengarna som du aldrig utnyttjar behöver du inte heller betala ränta eller avgifter för. Tack vare att kontokrediten ligger direkt kopplad till ditt bankkonto kan du utnyttja pengarna direkt via ditt kort, när du gör överföringar eller köper saker online. Kontokrediten har också lägre kostnad än traditionella lån och du kan delbetala avgifterna i den takt och till den summa som passar dig.

Krav för att låna hos Snabb finans

För att kunna ta ett lån hos Snabbfinans krävs det att du är minst 20 år gammal och att du varit folkbokförd i Sverige i minst tre år. Du behöver dessutom vara fri från betalningsanmärkningar och får inte ha en pågående skuld hos Kronofogden, och du behöver dessutom ha en taxerad årsinkomst på minst 150 000 kronor före skatt. Du måste även ha ett aktivt mobilabonnemang. Dessutom utför Snabbfinans en kreditprövning på dig hos Bisnode.

Hur du ansöker

Du ansöker Snabbfinans hemsidan via ett formulär där du anger ditt personnummer, mobilnummer och summan du önskar låna. För snabblånet fyller du även i de antal dagar du vill ha som löptid. Du kan lätt identifiera dig via ditt Bank-ID eller annan elektronisk legitimation för snabbare hantering. Du kan även använda en verifieringskod. Snabbfinans har ett avtal med Nordea, som gör att du dessutom kan identifiera dig genom att logga in på din internetbank hos Nordea.

Under vardagar mellan 8.00-18.00 får du ett SMS eller mejl inom max en timme. Om du gör din ansökan på helgen får du besked nästa bankdag.

Du har 30 dagars ångerrätt efter det att lånet har blivit beviljat och betalar då tillbaka lånet samt ränta för den tiden du har utnyttjat krediten.

Betalningsanmärkning

Snabb finans följer de rekommendationer som finns och väljer att inte ge något lån till den som har en betalningsanmärkning, eller som har annan anmärkning på kreditupplysningen från till exempel köp på avbetalning.

Kreditprövning

Snabbfinans tar sina kreditupplysningar via Bisnode, som är ett företaget liknande Upplysningscentralen som bistår kreditinstitut med information om betalningsanmärkningar.

Utbetalning

Snabbfinans har ett samarbete med SEB vilket innebär direktutbetalning när du har fått din ansökan godkänd. Med övriga låneinstitut får du summan samma dag till ditt konto om den har beviljats före 13.30 annars betalas den ut nästa dag.

Återbetalning

Du betalar genom faktura som skickas till din e-postadress och där du fyller i ett fakturanummer som referens.

Övriga tjänster

Snabbfinans vill på inga sätt bidra till att människor tar dyra lån som kan sätta dem i situationer som kan vara svåra att ta sig ur. Genom att vara ett seriöst låneinstitut kan Snabbfinans också erbjuda rådgivning och kan hjälpa till om du känner att du har tappat kontrollen rent ekonomiskt. Ett handfast verktyg är att Snabbfinans helt enkelt blockar dig från att kunna ta nya lån, och de kan hjälpa dig som hamnat i ekonomiskt knipa genom att lägga upp en avbetalningsplan för att bli av med dina skulder.


Vanliga frågor

Vad är Bisnode?

Bisnode är ett företag som erbjuder kreditupplysningar. Det grundades 1989 av Lars Save och ägs till 70 % av Rator och till 30 % av Bonnier. Bisnode finns idag på 18 marknader och är en av Europas ledande leverantörer när det kommer till beslutsstöd och finansiell bakgrundsinformation.

Kan jag ta fler än ett lån?

Nej, om du ansöker när du redan har ett lån kommer din ansökan inte att beviljas.

Hur kan jag vara säker att mina uppgifter inte delas vidare?

Det är naturligtvis viktigt för företaget att alla låntagare känner sig trygga i att deras privata uppgifter hanteras konfidentiellt och aldrig information delas till någon tredje part. Snabbfinans har en stabil portal med Verisign-certifikat som är Norton Secured (256 bitars kryptering SSL) enligt Symantecs regler och förordningar. Detta ger ett tryggt system både vad det gäller ansökningar och återbetalningar.

Kan jag spärra mig själv från att ta lån i framtiden?

Ja det kan du. Kontakta bara kundtjänsten och meddela att du vill spärra tjänsten. Du kan även spärra en annan person men då krävs en fullmakt.

Gå vidare till webbplatsen


Snabbfinans
Genomsnitt 4.6 (92%) baserat på 5 betyg

Senast uppdaterad: 2018-10-17 av Lars Jonsson (Konsument.se)