Tele2

Tele2 är ett svenskt telekomföretag grundat år 1993. Företaget bedriver verksamhet inom mobil- och fast telefoni, bredbandstjänster, data och kabel-TV och har idag över 17 miljoner kunder i nio länder. I Sverige har de cirka 4 miljoner kunder.

År 2000 blev Tele2 en av fyra operatörer som fick licens för 3G-nät i Sverige och idag har de byggt ut 4G-nät tillsammans med Telenor.


Tele2 Mobilabonnemang – Privat

#OperatörAbonnemangPrisSurfBindningSamtalSMS-MMSMobilnätNästa steg
1.Tele2Fast pris 1 GB199 kr/mån1 GB/månIngenFriaFriaTele2Besök
2.Tele2Fast pris 5 GB249 kr/mån5 GB/månIngenFriaFriaTele2Besök
3.Tele2Fast pris 15 GB299 kr/mån15 GB/månIngenFriaFriaTele2Besök
4.Tele2Fast pris 30 GB349 kr/mån30 GB/månIngenFriaFriaTele2Besök
5.Tele2Fast pris Unlimited499 kr/månFriIngenFriaFriaTele2Besök

Notera att samtliga abonnemang även har en studentrabatt. Läs mer på Tele2:s webbplats.

Tele2De abonnemang som du kan välja mellan hos Tele2 har alla vissa saker gemensamt – de tecknas utan bindningstider, fungerar som i Sverige vid utlandsresor och alla har fria samtal, fria SMS och fria MMS.

Det som skiljer abonnemangen åt är surfpotten. Här finns alla varianter: från den lilla potten för den sporadiske surfaren till obegränsad surfpott för den som behöver använda surf både i jobbet och privat. Det är även där prisskillnaderna mellan abonnemangen ligger.


Tele2 Mobilabonnemang – Företag

#OperatörAbonnemangPrisSurfBindningSamtalSMS-MMSMobilnätLäs mer
1.Tele2Fast pris 1 GB299 kr/mån1 GB/månIngenFriaFriaTele2Läs mer
2.Tele2Fast pris 7 GB349 kr/mån7 GB/månIngenFriaFriaTele2Läs mer
3.Tele2Fast pris 15 GB399 kr/mån15 GB/månIngenFriaFriaTele2Läs mer
4.Tele2Fast pris 50 GB449 kr/mån50 GB/månIngenFriaFriaTele2Läs mer
5.Tele2Fast pris Unlimited599 kr/månFriIngenFriaFriaTele2Läs mer

Tele2 har även ett företagsabonnemang när det kommer till mobiltelefoni. Här finns, förutom abonnemang med olika surfpotter, även tillval som växeltjänster och andra tillval för företagstelefoni som växeltjänster, gruppsvar/acd-grupper och contact centers med mera.


Tele2 Mobilt Bredband – Privat

#OperatörProduktPris/månDataHastighetStartBindningMobilnätLäs mer
1.Tele2Mobilt Bredband199 kr20 GB/mån50 Mbit/s0 krIngenTele2Läs mer
2.Tele2Mobilt Bredband299 kr50 GB/mån50 Mbit/s0 krIngenTele2Läs mer
3.Tele2Mobilt Bredband399 kr200 GB/mån50 Mbit/s0 krIngenTele2Läs mer

Det finns tre olika datapaket att välja på: 20 GB, 50 GB och 200 GB. Olika modem och routrar finns att välja på, allt efter behov. Det finns även ett särskilt wifi att beställa till bilen, så kallat car-fi, vilket är bra för dig som ofta är på resande fot. Det kopplas in i 12-voltsuttaget och kan serva tio uppkopplade enheter samtidigt.


Tele2 Mobilt Bredband – Företag

#OperatörProduktPris/månDataHastighetStartBindningMobilnätLäs mer
1.Tele2Mobilt Bredband 10 GB199 kr10 GB/mån50 Mbit/s0 krIngenTele2Läs mer
2.Tele2Mobilt Bredband 50 GB299 kr50 GB/mån50 Mbit/s0 krIngenTele2Läs mer
3.Tele2Mobilt Bredband 100 GB399 kr100 GB/mån50 Mbit/s0 krIngenTele2Läs mer
4.Tele2Mobilt Bredband 500 GB699 kr500 GB/mån50 Mbit/s0 krIngenTele2Läs mer

Spara 50 kr/månad genom att teckna abonnemang med bindningstid i 24 månader.


Täckning

Tele2:s och Telenors gemensamma 4G-nät har en yttäckning till 90 % vilket innebär nätet täcker 90 % av Sveriges yta. Befolknings-täckningen är på hela 99 %. Det vill säga att områden där folk bor och arbetar är täckta till 99 %.

Trots den goda täckningsprocenten kan man uppleva att det ibland inte fungerar helt tillfredsställande. Detta kan förklaras genom flera faktorer. Om du till exempel har svag täckning på landet eller vid fjällstugan kan det bero på svag yttäckning. Är du inne i en stad där många människor bor och använder nätet frekvent kan det dra ned hastigheten om många är inne och använder nätet samtidigt. Tjocka väggar inomhus och moderna täta fönster kan också sänka hastigheten och påverka täckningen. Är du osäker på din egen täckningsstatus kan du alltid kontrollera Tele2:s täckningskarta på hemsidan eller kontakta deras kundservice för mer information och hjälp.


Support

Supporten är öppen varje vardag mellan klockan 07.00 och 20.00. Det finns många olika kontaktkanaler vilket är en fördel för kunderna. Du kan ringa, skicka e-post, chatta via web-chat eller kontakta supporten via Facebook. Webchatten är öppen även på helger mellan klockan 09.00 och 15.00. En särskild kundtjänst för Tele2:s företagskunder är också tillgänglig på vardagar via telefon och e-post mellan klockan 08.00 och 18.00.

Supportsidan är indelad i olika områden beroende på vilken slags hjälp du söker. Det finns också en stor sektion med de vanligaste frågorna och svaren. Här finner du även en täckningskarta för att se hur täckningen är för just ditt område. En annan rubrik som kan vara till hjälp är ”driftsstörningar” under täckning och nät. Här finner du den senaste informationen om eventuella störningar i näten.

Som kund hos Tele2 kan du logga in på ”Mitt Tele2” för att komma åt olika funktioner och inställningar, se senaste fakturan, hitta PUK-koden med mera.

Att spärra ditt SIM-kort om du blivit av med sin mobiltelefon, kan du göra dygnet runt hos Tele2 Support. Det är viktigt att spärra ditt abonnemang och din telefon så fort som möjligt för att förhindra obehörig användning och åtkomst.


Ringa och surfa i utlandet

När du befinner sig i ett annat land inom EU eller EES kan du ringa, SMS:a och MMS:a till ett annat EU/EES-land för samma priser och villkor som inom Sverige. Det är med andra ord ingen skillnad mot hur du använder mobilen hemma i Sverige. Det du måste komma ihåg är dock att slå på dataroaming i mobilens inställningar för att kunna använda mobildata.

Ringa från EU/EES-land):

Att ringa till ett svenskt nummer (+46) räknas som ett lokalt samtal, oavsett om personen befinner sig i Sverige eller i ett annat EU/EES-land. Att ringa ett annat EU/EES-nummer (+xx) räknas som ett lokalt samtal.

Ringa från Sverige till EU/EES

Att ringa eller skicka SMS/MMS från Sverige till ett utländskt nummer kostar enligt den internationella prislistan, se prisinfo på Tele2:s hemsida. Det gäller för alla nummer som inte börjar på +46. Om du till exempel ringer från ett svenskt abonnemang till en vän i London med +44 så betalar du enligt prislistan för internationella samtal.

Att ringa från Sverige till en svensk abonnent i EU/EES-land kostar som ett lokalsamtal. Om du exempelvis ringer en familjemedlem eller vän på resande fot som har ett svenskt abonnemang med prefix +46, så ringer du enligt lokaltaxa.

Surfa i EU/EES

Befinner du dig inom EU/EES kan du surfa med hela eller delar av din datamängd helt kostnadsfritt. Beroende på hur mycket surf du har kvar att surfa med kan du surfa upp till 30 GB i EU/EES.

Tele2 ny mobil

När du tecknar ett nytt abonnemang hos Tele2 finns det även möjlighet att köpa till en ny mobiltelefon. Alla de senaste mobiltelefon-modellerna finns som oftast att beställa, som exempelvis de senaste från Apple. Några värda att nämna är Iphone, Samsung, Sony, Huawei och LG.


Relaterade sidor


Tele2
Genomsnitt 4.6 (91.67%) baserat på 12 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Eva Nilsson (Konsument.se)