Telenor

Telenor är ett telekommunikationsföretag som erbjuder mobilabonnemang, bredband och tv-kanaler till flera miljoner kunder i Sverige. Telenor är i grunden ett norskt företag som startade sina kommunikationstjänster redan år 1855 när den första telegraflinjen öppnade. Telenor Sverige har idag ungefär 1 600 anställda och hela Telenorkoncernen verkar på kontor i Norden, Asien och Central- och Östeuropa, med ett totalt antal anställda på cirka 33 000 människor. Telenor säljer även mobiltelefoner och surfplattor i flera butiker och via nätet.


Telenor Mobilabonnemang – Privat

#OperatörAbonnemangPrisSurfBindningSamtalSMS-MMSMobilnätLäs mer
1.Telenor MobilabonnemangFrihet 3 GB249 kr/mån3 GB/månIngenFriaFriaTelenorBesök
2.Telenor MobilabonnemangFrihet 1.5 GB249 kr/mån1.5 GB/månIngenFriaFriaTelenorBesök
3.Telenor MobilabonnemangFrihet 6 GB349 kr/mån6 GB/månIngenFriaFriaTelenorBesök
4.Telenor MobilabonnemangFrihet 20 GB399 kr/mån20 GB/månIngenFriaFriaTelenorBesök
5.Telenor MobilabonnemangFrihet 40 GB499 kr/mån40 GB/månIngenFriaFriaTelenorBesök
6.Telenor MobilabonnemangFrihet 60 GB599 kr/mån60 GB/månIngenFriaFriaTelenorBesök
7.Telenor MobilabonnemangFrihet Obegränsat749 kr/mån100 GB/månIngenFriaFriaTelenorBesök

Välj ett abonnemang från Telenor ovan eller jämför mobilabonnemang med andra operatörer.

TelenorNär det kommer till mobilabonnemang hos Telenor finns det flera olika varianter att välja mellan. Det största abonnemanget du kan välja är en prenumeration som ger dig obegränsat med surf, fria samtal och SMS och MMS utan kostnad. Reser du utomlands till övriga EU, Malaysia, Thailand eller Myanmar har du dessutom 100 GB fri surf med detta abonnemang. Obegränsad surf innebär att du har en obunden tillgång till internet och att du kan lyssna på musik och använda alla typer av sociala medier utan begränsning.

De andra mobilabonnemang du kan välja mellan ligger på 60 GB, 40 GB, 20 GB, 6 GB, 3 GB eller 1,5 GB. Det som alla abonnemang har gemensamt är att du har två alternativ gällande bindningstid. Du kan binda upp dig på ett av dem under minst två år, 24 månader, eller välja ett utan bindningstid. Då betalar du en månadsavgift för varje månad du utnyttjar abonnemanget. Det senare alternativet är dyrare för alla abonnemang förutom det som ligger på 1,5 GB, där priset är lika för båda alternativen.

Telenor har även tjänsten Telenor Familj. Om alla i familjen har och använder en mobiltelefon kan ni samla era abonnemang i ett stort gemensamt alternativ, istället för att ha flera olika. Detta kommer med flera fördelar, bland annat kan alla i familjen som deltar i abonnemanget ringa fritt till varandra utan extra kostnad och ni kan enkelt fördela mängden surf som ingår i abonnemanget mellan er. Telenor Familj kan utnyttjas av minst två och max sex personer.


Telenor Mobilt bredband

#OperatörProduktPris/månDataHastighetStartBindningMobilnätNästa steg
1.Telenor Mobilt BredbandMobilt Bredband249 kr40 GB/mån150 Mbit/s250 krIngenTelenorBesök
2.Telenor Mobilt BredbandMobilt Bredband349 kr100 GB/mån150 Mbit/s250 krIngenTelenorBesök
3.Telenor Mobilt BredbandMobilt Bredband449 kr200 GB/mån150 Mbit/s250 krIngenTelenorBesök

Välj ett abonnemang från Telenor ovan eller jämför mobilt bredband med andra operatörer.

Då Telenor har förhållandevis god täckning över hela landet ska det vara möjligt att ta med dig din dator eller surfplatta, tillsammans med ditt mobila bredband, till de flesta platser och fortfarande kunna vara uppkopplad.

När du ska välja bredband är det bra att i förväg tänka ut hur mycket tid du spenderar framför datorn varje dag. Kanske lyssnar du mycket på musik eller streamar mycket film, då kan det vara bra att investera i ett mobilt bredband som har tillräckligt med surfmängd för att tillfredsställa dessa intressen.

Hos Telenor kan du välja mellan tre olika mobila bredband, dessa ligger på 40 GB, 100 GB och 200 GB. Med alla dessa alternativ surfar du i 4G, du har 10 GB surf att utnyttja i EU/ESS och Thailand och abonnemangen kommer utan bindningstid vilket innebär att du kan avsluta tjänsten när du vill.


Täckning

Telenor använder sig av 4G-nätet som de delar med Tele2 och Comviq. Detta nät byggs kontinuerligt ut för att nå nya områden. 4G-nätet är optimalt för surf, då det ger dig möjligheten att streama film och se webb-tv-klipp nästan överallt. På Telenors hemsida hittar du en täckningskarta över Sverige som visar hur långt 4G-nätet når och i vilka hastigheter du kan surfa i på olika platser i Sverige. Ha i åtanke att enheten du använder, mobiltelefon, surfplatta, router eller modem, påverkar både hastigheten och täckningen.


Support

Skulle du behöva hjälp med någon av de tjänster du har med Telenor kan du kontakta dem på flera sätt. Föredrar du ett personligt möte kan du alltid göra ett besök i en av de flera butiker som finns placerade över hela Sverige. Öppettiderna i butikerna kan variera men ligger oftast mellan klockan 10.00 -19.00, måndag till fredag, klockan 10.00-17.00 lördag och klockan 11.00-17.00 söndag.

På Telenors hemsida kan du logga in på tjänsten ”Mina sidor”, välja mellan ämnen som fakturor, abonnemang och täckning och därefter fylla i mer detaljerat vad du behöver hjälp med. Här finns en sektion med redan ställa frågor och svar för varje kategori. Hittar du inte svaret på din fråga här kan du kontakta kundservice som du kan ringa och mejla till. Telefonsupport når du på nummer 222 om du har en Telenormobil, på 020 222 222 med en annan mobil och +46 708 222 222 om du ringer från utlandet. Med mejl får du fylla i ett frågeformulär och beskriva ditt ärende.


Frågor och svar

Vad är Telenor Change?

Med erbjudandet Telenor Change kan du som har köpt en mobil hos Telenor gå med i ett erbjudande där du varje år kan byta till en ny mobil. När 12 månader har gått med din mobil kan du alltså, om din nuvarande mobil fortfarande är i ett dugligt skick, byta till en ny variant. Om du fortfarande betalar av din gamla mobil tar Telenor bort kostnaden och du kommer behålla samma abonnemang som tidigare på din nya telefon. Den gamla mobilen återanvänder Telenor genom att bland annat plockas isär och användas som reservdelar.

Kan jag kolla hur mycket surf jag har kvar?

Ja, det finns två olika sätt att se efter hur stor mängd surf du har kvar på ditt abonnemang – om du inte har obegränsat med surf det vill säga. Du kan logga in på Telenors hemsida och kolla upp surfmängden under fliken ”Mina sidor”, eller ladda ner Telenor-appen och hitta resterande surf där.

Kan jag överlåta mitt abonnemang eller låta en bekant ta över det?

Ja, för att överlåta ditt abonnemang ska du fylla i en överlåtelseblankett som du hittar på Telenors hemsida. Denna ska skrivas under av dig och den som tar över abonnemanget och sedan mejlas till Telenor på adressen konsument@telenor.se. En överlåtelse kostar 250 kronor.


Relaterade sidor


Telenor
Genomsnitt 4.7 (93.33%) baserat på 6 betyg

Senast uppdaterad: 2018-05-25 av Eva Nilsson (Konsument.se)